И Вук откачио Бориса...Ко је следећи?

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
SNS-SPS-SPO vlast u Novom Sadu?
Izvor: Beta

Novi Sad -- Novosadski odbor SNS zvanično je pozvao gradske odbore SPS i SPO na razgovor o mogućnosti formiranja nove vladajuće koalicije u glavnom gradu Vojvodine.



Novi Sad (Foto: Tanjug)

"Razgovor sa delegacijama ove dve odborničke grupe, koji bi usledio već tokom ove nedelje, vodiće se oko usaglašavanja zajedničke platforme razvoja Grada Novog Sada u naredne četiri godine, uz potpisivanje koalicionog sporazuma", naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je juče da je ta stranka spremna na promenu gradske vlasti u Novom Sadu, jer "treba upodobiti formiranje vlasti na lokalnom nivou u skladu sa republičkim".

SPS je trenutno u Novom Sadu deo vladajuće koalicije sa Demokratskom strankom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Srpskim pokretom obnove.

SNS je ranije saopštio da u smeni aktuelne gradske vlasti, pored SPS-a, računa i sa po pet odbornika Demokratske stranke Srbije i Dveri. Pošto SNS ima 15 odbornika, a SPS sedam, to znači da bi te četiri stranke imale 32 odbornika, dok im za većinu treba 40 odbornika od 78, koliko ima gradska skupština.

SPO je na izborima nastupio na listi LSV, koja je osvojila 15 odborničkih mandata. Ukoliko bi i SPO pristao na koaliciju sa naprednjacima, oni bi dodali svoja tri odbornika što bi u ukupnom zbiru bilo 35, dakle opet nedovoljno za većinu.

Šest odbornika ima Romska demokratska stranka (RDS), koja je sa tri odbornika SPO formirala odbornički klub "Svi za Novi Sad". Taj odbornički klub saopštio je da će pregovarati sa svima, s ciljem da se ostvari njihov program podele Novog Sada na opštine.

SPO je deo vladajuće koalicije i ima svoje predstavnike i u Gradskom veću, kao i direktore gradskih javnih i komunalnih preduzeća.

RDS je na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta podržao aktuelnu vladajuću koaliciju, a tu stranku optuživali su iz SNS da je ušla u gradski parlament kroz kupovinu glasova birača.

Srpska radikalna stranka, koja ima pet odbornika, saopštila je da ni pod kojim uslovima neće podržati "izdajnike" iz SNS-a.

Manjinska partija Nijedan od ponuđenih odgovora, koja ima jednog odbornika u Skupštini Novog Sada, saopštila je traži raspisivanje novih lokalnih izbora u Novom Sadu i da neće podržati nijednu vlast u gradu.

Jednog odbornika ima i Savez vojvođanskih Mađara, čiji se lider Ištvan Pastor danas založio za to da se istraže medijske spekulacije o kupovini odbornika u lokalnim samoupravama.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=30&nav_category=11&nav_id=630766
 
Pa ja sam vam lepo rekla da je amerika pustila tadica niz vodu....

Kad ti amerika objavi na slobodnoj evropi da treba da odes znaj tu je kraj

Ovi ostali samo slede americki diktat.

Boris Tadic je politicki mrtvac

Пази....
Одавно сам сумњао... а сад сам се уверио...
Дал ово значи да си Тиха
и да могу да те мувам?
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

 

Back
Top