I ubuduće harač na zvonjavu mobilnog

A stotine stvari se u Srbiji tumače površno. Kao ona tema gde piše da je policija zaplenila disk sa igricama... Katastrofa ljudi.

Замисли да су вама, ГМБ-вима, одузели хард дискове... Који би то блам био...

Све саме Чедине слике и геј порнићи... :hahaha::hahaha::hahaha:

Kada se kvaziobrazovani majmuni bave drzavnim poslovima,drzava dodje u situaciju u kojoj je Srbija, ...da svaki zakon moze da se tumaci na nekoliko nacina i da svaka susa koja ima rezim iza sebe ,tumaci zakone po svom cefu...tragicna je ova nasa Srbija.
Tako nekako. Nepripremljeni i nespremni ulećemo u ozbiljne zakone. A i prava takođe.
Ali sličnost toga o čemu pričaš sa komentarisanjima i "zaključcima" na forumu je više nego očigledna.

I to je zanimljivo pitanje. Da li pare od Madonine pesme ikako dođu do Madone? Za domaču muziku i da shvatim, ali klasiku ili stranu muziku ne znam.
A inače je glupo da izvodimo zaključke kad nemamo sve dovoljne informacije.

Malo mešate babe i žabe.
Madona uživa pravo interpretatora, i ima pravo da odluči da li će njena interpretacija biti snimljena, i na taj načim može da ostvaruje prihode.
Ako odluči da snimi interpretaciju, pravo ima proizvoiđač fonograma (zabeležen zvuk emitovan na nosaču zvuka), i tu se gubi Madonino pravo na interpretaciju, osim ako je interpretacija data u zakup.

Malo mešate babe i žabe.
Madona uživa pravo interpretatora, i ima pravo da odluči da li će njena interpretacija biti snimljena, i na taj načim može da ostvaruje prihode.
Ako odluči da snimi interpretaciju, pravo ima proizvoiđač fonograma (zabeležen zvuk emitovan na nosaču zvuka), i tu se gubi Madonino pravo na interpretaciju, osim ako je interpretacija data u zakup.
Eto, znači tako ide. Kao što rekoh, ne znam tačno kako sve funkcioniše, pa zato se i ne zalećem sa zaključcima, osudama i sl.

I to je zanimljivo pitanje. Da li pare od Madonine pesme ikako dođu do Madone? Za domaču muziku i da shvatim, ali klasiku ili stranu muziku ne znam.
A inače je glupo da izvodimo zaključke kad nemamo sve dovoljne informacije.

To je u stvari i najbolje pitanje.Gde idu ti novci koje gazde kafića recimo uplaćuju SOKOJ-u???
Ko to kontroliše?
Ajde, mogu da shvatim da se neka muzička numera tretira kao nečiji proizvod, koji shodno tome treba platiti...ali opet ne razumem...Kad kupim Carnex paštetu u prodavnici, ja znam da deo novca ide Carnexu, ali kad plaćam naknadu SOKOJ-u...ne znam da li novac ide Lejdi Gagi ili Dari Bubamari.

Eto, znači tako ide. Kao što rekoh, ne znam tačno kako sve funkcioniše, pa zato se i ne zalećem sa zaključcima, osudama i sl.

Pa da...
Ali činjenica je da je ovo malo nejasno formulisano, jer je mobilni telefon kao nosač zvuka dvosmislen.
Verovatno je da su mislili na mobilni telefon u rangu sa zvučnikom, dakle javno emitovanje zvuka na javnim mestima. Zbog toga se u praksi ovo loše tumači. Trebali su navesti izuzetak za zvonjavu, i sve bi bilo jasno.

Malo mešate babe i žabe.

Pa super...ali ko je proizvodjač fonograma?

Pa da...
Ali činjenica je da je ovo malo nejasno formulisano, jer je mobilni telefon kao nosač zvuka dvosmislen.
Verovatno je da su mislili na mobilni telefon u rangu sa zvučnikom, dakle javno emitovanje zvuka na javnim mestima. Zbog toga se u praksi ovo loše tumači. Trebali su navesti izuzetak za zvonjavu, i sve bi bilo jasno.

Како се пушта музика са мобилног у комерцијалне сврхе?

Back