I u to ime - ŽIVELI , dragi blogeri !

Kako tako , dogurasmo do poslednje nedelje u ovoj godini ! Beše malkice čupavo , pa povuci i potegni - neki odustaše ničim izazvani , ali evo nas pred dočeg N.G , bez velikih gubitaka u ljudsvu i matrijalu !
Pa dobro , neka nam je , pa da počnemo i sa srećom , u dobrom zdravlju i lepom raspoloženju da preguramo i ovo nekoliko dana , ove stare godine !
Zato ništa ozbiljno , riskantno i opasno da se ne počinje !
Ima vremena i za pogibelj - radnu i paradnu !

Neka slavlje počne !

source.gif

Tako je, kolega Lončar..barem ovih nekoliko zadnjih dana ove godine da zaboravimo na sva neslaganja, nesuglasice i prepucavanja...da smanjimo tenzije i unesemo pozitivu u ova blogo - prostranstva...i u dobrom raspoloženju svi zajedno zakoračimo u Novu 2017. godinu. Svako dobro vam želim!

Slazem se sa Postovanim Blogerom,Loncarom.Treba biti veseo,na kraju ove,mogu reci,dosta teske godine.Ali,pre svakog slavlja,pre ludorija
koje Praznici sobom nose,treba napraviti rekapitulaciju naseg rada i ponasanja,u uskoro,vec prosloj,2O16 godini.Da li smo se ponasali korektno
jedni prema drugima.Da li smo posteno iznosili svoje misli,svoje stavove,ili smo kalkulisali i okretali svoja misljenja,kao petao na krovu,prema pravcu
sa koga vetar duva.Mislim da moramo biti i kriticni.ali...i ono sto je malo teze,samokriticni.Treba da razmotrimo,da mozda nismo uvek pisali na
onom nivou,koji javna rec zahteva.Mozda jetrebalo vise odmeriti reci,pre nego sto smo ih pustali u "etar".Ali,jos nije kasno.Neka svako od nas,
preispita svoje delovanje na ovom Forumu,tokom godine,koja polako izmice.I neka bude samokritican...i to ce biti veliki napredak.

....da Zakasneli , često ja tu foru plagiram - tek da ne zaboravim šta sam nadživeo....pa to ističem , to da treba nadživeti svaku nesreću , zlo i ljudsko ništavilo....samo živi mogu da rešavaju sve probleme i nedaće.....ja ne mogu da kažem da je ova godina bila zlatna i berićetna za ovo stanovništvo , pa tako i za mene....srećan sam samo u tom pogledu , što je živ i zdrav , izgleda - nadam se , ispraćam sa mnogima , te se nadam da ćemo u N.G. živeti bolje , zdravije i zadovoljnije !.....sve u svemu , važno je nezaboraviti da se ujutru probudimo - a posle će već životnije biti......i sad ide uno u to ime !......

....ama MORAVAC je bomba , za sve stresne situacije....opali se koji moravac i već je lakše !

....da ubacim ja ovde , jednu bajalicu - za sneg.....nek se vrti.....ako ne smeta , može samo da koristi.....nek napada sneg , za svaki slučaj....možda Deda Mraz napravi zezu , pa dođe i donese matorcima povećanje plate , a zna se - to odma diže penzionerima , penzije....lep bi to bio poklon za sledeću godinu.....!

Zato nek bajalica radi , možda i izburgija nešto od toga --- naravno , sa Deda Mrazom !

source.gif

123loncar;bt298155:
....da ubacim ja ovde , jednu bajalicu - za sneg.....nek se vrti.....ako ne smeta , može samo da koristi.....nek napada sneg , za svaki slučaj....možda Deda Mraz napravi zezu , pa dođe i donese matorcima povećanje plate , a zna se - to odma diže penzionerima , penzije....lep bi to bio poklon za sledeću godinu.....!

Zato nek bajalica radi , možda i izburgija nešto od toga --- naravno , sa Deda Mrazom !

source.gif

Bajalica?
Danas su mi prodali foru kako pomoću cigančice mogu da se neutrališu bajalice, skinu kletve, razmađija se, oteraju uroci......
rešava prolazak ispod merdevina, crnu mačku, pa čak i razbijeno ogledalo z;)

P.S. Danas sam bio kod deda Miće u štali, loži se i okreće se kazan i neće se gasiti do prekosutra ujutro. Sutra veče dežuraju deda Mićo Boro i ja.
Dresing kod čizme marke Tigar, Tregerice a'la wall streat :) i kožun-gunj iz firme model 2005( sada se nosi narandžasta vetrovka sa fluerescentnim trakama model komunalac đubretar). Mjuza: Jeftina , Cuga: teška!

Poslednja izmena:
....znaš , samo cigančica između svoje 2 i 3 decenije života može bajalicu da skine , gledajući u nebo - nekoliko puta....ali ova njena kontra magija ima da košta 6-7 dukata - oriđinale , Marija Terezija ( " (Palača Hofburg, Beč, 13. svibnja 1717. - Palača Hofburg, Beč, 29. studenog 1780.) češka i ugarsko-hrvatska kraljica, austrijska nadvojvotkinja, prva i jedina žena koja je vladala Habsburškom Monarhijom. Zbog njezine znakovite i utjecajne vladavine, četrdesetgodišnje razdoblje njezine vladavine znano je kao Terezijanizam. Njezina je vladavina u nasljednim zemljama započela ratom na život i smrt. U razdoblju od 1740. do 1763. godine vodila je četiri rata koja su dovela do znatnih teritorijalnih gubitaka - prije svega Šleske, ali i talijanskih zemalja. " )
....sa tom zlatnom valutom plaćala je kraišnike , arsenijevce i ostale terorističko pograničke ratne plaćenike....otad ta zaljubljenost u dukate , naročito kod cigana koji su revnosno pratili ove plaćeničke horde u svojim pohodima....

....sve u svemu , skupo je , preskupo skidanje bajalica i bacanja u duboke i mutne virove !

...a što se tiče kazandžijskog bekrijanja , ponesi za svoju šihtu i rakiju staru 10 godina - nemoj da piješ sa lule....živećeš duže....uz svoju rakiju ponesi mrs , dobru slaninu , sir , luk i tako to....uz mrs ide i beli luk sa alevom ljutom paprikom....a imadeš i prečansku takovu slaninicu - obarenu i uvaljanu lane !

....no , da se vratim ja svojim bajalicama - moraću još koju da bacim , za sneg.......pa ako ne stignu pokloni , bar da srce razgalim sa dečijom piskom na snežnim padinama !

Srećno , Zakasneli kazandžijo !

123loncar;bt298184:
....znaš , samo cigančica između svoje 2 i 3 decenije života može bajalicu da skine , gledajući u nebo - nekoliko puta....ali ova njena kontra magija ima da košta 6-7 dukata - oriđinale , Marija Terezija ( " (Palača Hofburg, Beč, 13. svibnja 1717. - Palača Hofburg, Beč, 29. studenog 1780.) češka i ugarsko-hrvatska kraljica, austrijska nadvojvotkinja, prva i jedina žena koja je vladala Habsburškom Monarhijom. Zbog njezine znakovite i utjecajne vladavine, četrdesetgodišnje razdoblje njezine vladavine znano je kao Terezijanizam. Njezina je vladavina u nasljednim zemljama započela ratom na život i smrt. U razdoblju od 1740. do 1763. godine vodila je četiri rata koja su dovela do znatnih teritorijalnih gubitaka - prije svega Šleske, ali i talijanskih zemalja. " )
....sa tom zlatnom valutom plaćala je kraišnike , arsenijevce i ostale terorističko pograničke ratne plaćenike....otad ta zaljubljenost u dukate , naročito kod cigana koji su revnosno pratili ove plaćeničke horde u svojim pohodima....

....sve u svemu , skupo je , preskupo skidanje bajalica i bacanja u duboke i mutne virove !

...a što se tiče kazandžijskog bekrijanja , ponesi za svoju šihtu i rakiju staru 10 godina - nemoj da piješ sa lule....živećeš duže....uz svoju rakiju ponesi mrs , dobru slaninu , sir , luk i tako to....uz mrs ide i beli luk sa alevom ljutom paprikom....a imadeš i prečansku takovu slaninicu - obarenu i uvaljanu lane !

....no , da se vratim ja svojim bajalicama - moraću još koju da bacim , za sneg.......pa ako ne stignu pokloni , bar da srce razgalim sa dečijom piskom na snežnim padinama !

.......POLIS :aha:

123loncar;bt298184:

dipl.kazandžija, moliću lepo, i Autoru da li ti u svojoj grezoći osetiš razliku ( gradaciju) između seljober i ljakse bez prakse ??

Poslednja izmena:
123loncar;bt298184:

Srećno, klapo.......
attachment.php

Back