И ТЕСЛА МЕЂУ СЛАВНИМ ХРВАТИМА........

Tesla je bio Amerikanac srpskog porekla rodjen u Austrougarskoj.

Sve ostalo su idiotarije, prepucavanje nepismenih masa oko nekog coveka za kojeg ne znaju da objasne cime se bavio i koja su njegova dostignuca.

Uzgred, staviti Teslu medju poznate Hrvate ima podjednako logike kao staviti Konstantina velikog, Justinijana I i jos nekih 10ak rimskih careva rodjenih u Sirmijumu, Naisisu ili Singidunumu na listu "poznatih Srba".

Zasto Srbi ne svojataju i bivseg americkog kongresmena Bogdanovica koji je rodjen u Americi?

- - - - - - - - - -

Ima logike.

''U meni ima nešto što može biti i obmana, kao što često biva kod mladih i oduševljenih ljudi. Ali, ako budem srećan da ostvarim samo neke od svojih ideja, biće to dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi da je to delo jednog Srbina...''.

Umes li da citas junace ili ti je razum oslepeo?

Poslednja izmena:
Bio je Tesla u Beogradu 1892. Primio ga je kralj i odlikovao ordenom Svetog Save. Tad je Tesla izjavio da je Srbin i da svojim radom Srbi treba da podižu slavu Srpstva u Svetu.
Nije on bio tamo neki Šandor kao ti ;)

Lavoslav Ružička je koliko vidim isto na spisku, a čovek je bio Čeh.
Cini mi se da mu je kralj Aleksandar Karadjordjevic odredio i neku penziju, ali OK bio je jugoslovneski kralj:)
Inace , svi ti ljudi su rodjeni u K+K monarhiji pa i Krleza, valjda treba da ih svojata Austrija;)

Da li je Tesla ikada u zivotu bio u Srbiji?

Jeste bio je u Beogradu.

- - - - - - - - - -

Cini mi se da mu je kralj Aleksandar Karadjordjevic odredio i neku penziju, ali OK bio je jugoslovneski kralj:)
Inace , svi ti ljudi su rodjeni u K+K monarhiji pa i Krleza, valjda treba da ih svojata Austrija;)

Ako hoces tacno K+K kad se Tesla rodio jos nije postojala.

Bio je Tesla u Beogradu 1892. Primio ga je kralj i odlikovao ordenom Svetog Save. Tad je Tesla izjavio da je Srbin i da svojim radom Srbi treba da podižu slavu Srpstva u Svetu.
Nije on bio tamo neki Šandor kao ti ;)

Lavoslav Ružička je koliko vidim isto na spisku, a čovek je bio Čeh.

I Penkala je Poljski Jevrej po ocu a po majci Holandjanin.

Back