И ТЕСЛА МЕЂУ СЛАВНИМ ХРВАТИМА........

Jeste ali je to bila Hrvatska banovina neznalice :) Hrvati su hiljadama godina imali drzavnost a Srbi su je tek skoro stekli oslobodivsi se turskog jarma.

O srecnom zivotu Hrvata pod Austrijancima i Madjarima izvoli se informisati direktno kod Krleze ( Hrvatski Bog Mars, za pocetak).
Uostalom, isto je i Crnjanski opisivao srecan zivot Srba pod Marijom Terezijom.

O srecnom zivotu Hrvata pod Austrijancima i Madjarima izvoli se informisati direktno kod Krleze ( Hrvatski Bog Mars, za pocetak).
Uostalom, isto je i Crnjanski opisivao srecan zivot Srba pod Marijom Terezijom.

U ono vreme to je bio dobar zivot. Uporedi sa osmanlijskim carstvom. Uostalom zato Vojvodina i ne moze sa Turkofilskim srbijancima.

- - - - - - - - - -

Исто као Истра и Барања. :lol:

A hebiga, znaju ljudi sta je geopolitika... nisu infantilni da ih mrzi ceo svet.. a oni kolju po slobodnom nahodjenju.. i jos ih tapsu po ramenu.

To je znanje.

U ono vreme to je bio dobar zivot. Uporedi sa osmanlijskim carstvom. Uostalom zato Vojvodina i ne moze sa Turkofilskim srbijancima.

NIje bio uopste dobar zivot. Strasan je zivot kada tvoji sinovi idu u ratove u sluze kao topovsko meso po nekim vukoyebinama u Galiciji zarad sirenja tudjeg carstva.
Ne, Srbi su tu u mnogo prijatnijem polozaju jer su ginuli za svoje, ne za tudje.

NIje bio uopste dobar zivot. Strasan je zivot kada tvoji sinovi idu u ratove u sluze kao topovsko meso po nekim vukoyebinama u Galiciji zarad sirenja tudjeg carstva.
Ne, Srbi su tu u mnogo prijatnijem polozaju jer su ginuli za svoje, ne za tudje.

Isti ocin kao 90ih kada su mobilizovani da ratuju po Slavoniji, Bosni i Kosovu.
To je obaveza prema drzavi.

Шта си по националности, јел' те срамота да кажеш?

Uzasno me je sramota.. ali ako insistiras.. ja sam srbin. Nemoj nikom da kazes necu smeti da izadjem na ulicu.

Pa vidi, za razliku od Hrvata Srbi su zeleli da se oslobode jarma, Hrvati su kao po obicaju cekali da im Srbi prave drzave.

Pa normalno. Pametni ljudi. A mi i dalje teramo istu politiku.

a kakve to veze ima? :dash:
Ni vaša optužba nema nikakve veze jer je rođen na teritorije današnje Republike Hrvatske.
Sve velike ličnosti rođene na toj teritorije s pravom treba veličati kao građane Republike Hrvatske bez obzira na njigovo nacionalno opredjeljenje.
Naravno u toj plejadi velikana nije mjesto Stepincu, Tuđmanu i ????

Back