- Poruka
- 8.923
šta mislite o teriji da ljudi uglavnom pljuju, iznose engativno mišljenje i zavidne i zlobne komentare o stvarima koje bi zapravo oni želeli a ne mogu da imaju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
šta mislite o teriji da ljudi uglavnom pljuju, iznose engativno mišljenje i zavidne i zlobne komentare o stvarima koje bi zapravo oni želeli a ne mogu da imaju?
to se zove mehanizam odbrane racionalizacija. Ciljevi koji nam nisu moguci bivaju "ismevani" ili pak izvredjani.
Зависи од психичке зрелости индивидуе која је у питању. Што би рекли, мож да бидне, ал не мора да значи.šta mislite o teriji da ljudi uglavnom pljuju, iznose engativno mišljenje i zavidne i zlobne komentare o stvarima koje bi zapravo oni želeli a ne mogu da imaju?
Ne..to je projekcija - recimo sviđa ti se neka djevojka, ali ne možeš da je imaš, odbije te ... pomisliš nisam dovoljno dobar za nju ...ali to nije prihvatljivo za ego .... sledi projekcija - ne, ona nije dovoljno dobra za mene .... ( zatim sledi ono iz uvodnog posta, negativno mišljenje, zlobni komentari i sl. na račun djevojke..)
Зависи од психичке зрелости индивидуе која је у питању. Што би рекли, мож да бидне, ал не мора да значи.
Наравно да се мој пост о психичкој зрелости није односио на афектне ситуације, него на синдром киселог грожђа као устаљен модел понашања, што је сугерисано у првом посту.Ne treba biti toliko oštar. Svima se desi da budu zli kada ne mogu da imaju ono što žele. Mislim da je ljudski reagovati tako, ali, naravno, ako je trenutna reakcija, nešto poput afekta. Čovek može da shvati da je neko/nešto njemu nedostupno i ne nužno loše/nepotrebno, pa mu bude žao ako je na glas rekao loše o tome, a nezreo ne može da prihvati realnost pa se obično sve to pretvori u mržnju prema nekome ili nečemu.
Ne..to je projekcija - recimo sviđa ti se neka djevojka, ali ne možeš da je imaš, odbije te ... pomisliš nisam dovoljno dobar za nju ...ali to nije prihvatljivo za ego .... sledi projekcija - ne, ona nije dovoljno dobra za mene .... ( zatim sledi ono iz uvodnog posta, negativno mišljenje, zlobni komentari i sl. na račun djevojke..)