I Šta sad?

LastGentleman

Primećen član
Poruka
903
Okej, kapiram, nasilnike po školama treba kazniti zbog maltretiranja vršnjaka i nastavnika.
Slažem se u potpunosti, ali ko daje pravno nama da im sudimo po komentarima na stranicama vesti?!
Čitam vesti i na društvenim mrežama ili u komentarima članaka mogu pročitati neko od najgorih stvari koje sam video.
"Kazniti roditelje, 50 000 evra, oterati iz kuće, ubiti!!!"
Zar ne shvataju da je takav način razmišljanja sam koren problema zlostavljanja, taj takozvani "nasilnički mentalitet" i poremećeni standardi savremenog društva.
Kazni da neko pati a mi da uživamo u tome a ne ra rešimo problemi koji nam "visi nad glavom".
Kladmin se da su 80% od tih takozvanih "pravednika" i samo bili naslini za vreme svog školovanja.

Okej, kapiram, nasilnike po školama treba kazniti zbog maltretiranja vršnjaka i nastavnika.
Slažem se u potpunosti, ali ko daje pravno nama da im sudimo po komentarima na stranicama vesti?!
Čitam vesti i na društvenim mrežama ili u komentarima članaka mogu pročitati neko od najgorih stvari koje sam video.
Zar ne shvataju da je takav način razmišljanja sam koren problema zlostavljanja, taj takozvani "nasilnički mentalitet" i poremećeni standardi savremenog društva.
Kazni da neko pati a mi da uživamo u tome a ne ra rešimo problemi koji nam "visi nad glavom".
Kladmin se da su 80% od tih takozvanih "pravednika" i samo bili naslini za vreme svog školovanja.
Znas kako, ljudi vole da gledaju kako drugi umiru i pate, sa bezbedne distance. Sport i nekad gladijatori, seks i nasilje, to najvise
zanima ljude, jer su u korenu zli.

To je reakcija na prvu vest,vecine ljudi.Sta da radimo,kada se ne govore i uzroci tih kavgi i maltretiranja.

Насиље је део човекове природе, и бесмислена је било каква "борба против насиља".

Да није човек насилан по својој природи, још би га ловили леопарди и пантери по афричким саванама.

Треба да схватиш да се новинарски чланци и пишу на начин који ће изазвати овакве реакције. То је најизраженије код "жуте" штампе, што је у суштини 100% штампе код нас (под штампом мислим и на све медије).
Некад је то изазвано жељом службе да пошаље поруку, упозорење или да изазове починиоца (случајеви убиства, оружаних крађа и сл.) а сад је то већ прешло у навику и потребу да се што више корисника медија натера да притисну дугме и виде вест јер онда рекламери плаћају више.
То можеш само да прихватиш као локалну кафану у којој ће кафеџија ширити све аброве како би што више људи долазило и куповало пиће. Дакле, ништа ново али у много већој размери.
Такође не заборави да број оних који приступају таквим сајтовима и вестима и није нешто велики, обично ту дотера до око 100 коментара, бар 30% је лажних налога, 30% је налога саме редакције како би изазвали реакцију.

Back