I sve to gledala vojska i policija? I ja sam čuo da su graničari pustali da prođe oružje ali ne verujem da su policajsci i vojnici na KiM prodavali oružje Albancima.
Ako pustis sleper koji svercuje oruzje, kazi mi, koja je razlika, u tvom moralnom smislu i smislu odgovornosti, u odnosu da mu to oruzje prodas?
To je bilo busno kao sito.
Ali ne samo za oruzje, i uopste nije poenta samo u granici i svercu.
To ti je samo logicna posledica sireg problema glupavih sirovina Srba, koji misle da centralno upravljanje i drzavna svojina kontrolise drustvo.
Srbi su prigrabili policijsku, politicku i vlast u javnoj subvencionisanoj ekonomiji.
U privatan sektor nisu hteli, jer je to njima bilo nesto gadno, zlo, svercerski, i nesto cime se bave kriminalci.
Zato je otvoren prostor da Albanci zaposednu sve u privatnom sektoru, i kroz decenije su sakupili kapital i kintu, i na kraju placali iste te pandursko-politicko-direktorske klosare, i besmislicare iz javnog parazitskog sektora.
Zato smo izgubili Kosovo, to ti je glavni razlog, jer smo glupi drzavni paraziti, koji nemaju pojma o ekonomiji i drustvu.
Imaj to u vidu sledeci put kada propagiras komunisticke i etatisticko-nacionalne ideje.