I šta će Vučić uraditi povodom situacije na Kosovu?

OVK se naoruzavao duze vreme, tako sto Albanci potplate lokalne pandure i ove na granici, da prolaze sleperi i ostale sverc fore.
Izmedju ostalog, tako su prosvercovali i oruzje za naoruzavanje OVK.
Placali su sve politicke i ekonomske lidere po javnim preduzecima, u skoro svim gradovima na Kosovu, Srbe.
Sve lazi i narative koje vam pricaju srpske patriote su- foliranje i laz.
Ne mlati

I od toga nema ništa kao i do sada. Kurti će se malo smiriti, ovi što su u zatvoru će tamo ostati kao i ovi pre njih, za mesec dans ili malo više će opet divljati i tako nadalje. Trla baba dlan da joj prođe dan. Do sledećeg puta. Bolje neka kaže ljudima da se isele da se ne nadaju da će im neko uopšte pomoći neko da ih Kurti maltretira do besvesti.

Колико ја знам латински овај никад права не би завршио.

Pre neki dan gledao devojka se žali da su joj uvrtali ruke. Bolje neka se Srbi isele jer ovako da čekaju da ih maltretiraju Kurtijeve siledžije u uniformama je samoubistvo.

Само нек' проба да ово не спроведе што је најавио. И само да због тих мера не добијемо неке санкције...

OVK se naoruzavao duze vreme, tako sto Albanci potplate lokalne pandure i ove na granici, da prolaze sleperi i ostale sverc fore.
Placali su sve politicke i ekonomske lidere po javnim preduzecima, u skoro svim gradovima na Kosovu, Srbe.
To da su se pojedinci utrkivali da dežuraju na punktovima i da izigravaju carinike bilo je toga.
Neki su kuću sazidali a neki su bili alaviji pa su se vratili za Beograd sa nogama napred.
U medjuvremenu su bacane kašikare na policijske stanice pod kontrolom Srba...

Medjutim, oružje je stiglo iz Albanije.
Slučajno se desio "vojni puč" 1997-me i još slučajnije sve otišlo za Kosovo...
Ko li je to organizovao da mi je znati?

I sve to gledala vojska i policija? I ja sam čuo da su graničari pustali da prođe oružje ali ne verujem da su policajsci i vojnici na KiM prodavali oružje Albancima.

Potezi Srbije
Povratak na "Status quo ante"
"Vidimo da sve ovo nema nikakvog smisla. Mi smatramo da je, za bilo kakav ozbiljan napredak u dijalogu, potrebno da se ispune sve ove tačke."

1. Raspisivanje i održavanje slobodnih i demokratskih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije, uz učešće Misije OEBS i EU;
2. Primena člana 9 Prvog briselskog sporazuma kroz kolektivni povratak Srba u Regionalni direktorat KP Sever;
3. Povratak srpskih sudija i tužilaca na pravosudne funkcije;
4. Povlačenje specijalnih snaga tzv. kosovske policije iz nelegalno sagrađenih baza i kontrolnih punktova na severu Kosova i Metohije, kao i njihovo povlačenje iz svih institucija, koje su od 1999. godine do nelegalnog zatvaranja 2024. godine pružale vitalne javne i administrativne usluge građanima;
5. Hitno, neodložno i konačno formiranje Zajednice srpskih opština, bez daljih političkih smicalica i igara, jep nam je jasno da je 12 godina to bila samo igra koja je korišćena za kupovinu vremena, sa ciljem da se ZSO nikada ne formira i da se uz to ukinu sva prava Srba. Ovo konkretno znači usvajanje konačnog Nacrta statuta ZSO na način predviđen Poslovnikom o radu Upravljačkog tima, od demokratski izabranih predstavnika srpske zajednice na Severu Kosova i Metohije;
6. Neodložna primena garancija Evropske unije i SAD od 28. decembra 2022. godine i momentalno oslobađanje svih političkih zatvorenika koji su uhapšeni od tzv. kosovske policije zbog svog demokratskog, građanskog ili političkog aktivizma, a posebno onih koji su uhapšeni zbog učešća na mirnim protestima, barikadama;
7. Neodložno omogućavanje nesmetanog platnog prometa i poštanskih usluga.

I sve to gledala vojska i policija? I ja sam čuo da su graničari pustali da prođe oružje ali ne verujem da su policajsci i vojnici na KiM prodavali oružje Albancima.
Ako pustis sleper koji svercuje oruzje, kazi mi, koja je razlika, u tvom moralnom smislu i smislu odgovornosti, u odnosu da mu to oruzje prodas?

To je bilo busno kao sito.

Ali ne samo za oruzje, i uopste nije poenta samo u granici i svercu.

To ti je samo logicna posledica sireg problema glupavih sirovina Srba, koji misle da centralno upravljanje i drzavna svojina kontrolise drustvo.
Srbi su prigrabili policijsku, politicku i vlast u javnoj subvencionisanoj ekonomiji.
U privatan sektor nisu hteli, jer je to njima bilo nesto gadno, zlo, svercerski, i nesto cime se bave kriminalci.
Zato je otvoren prostor da Albanci zaposednu sve u privatnom sektoru, i kroz decenije su sakupili kapital i kintu, i na kraju placali iste te pandursko-politicko-direktorske klosare, i besmislicare iz javnog parazitskog sektora.

Zato smo izgubili Kosovo, to ti je glavni razlog, jer smo glupi drzavni paraziti, koji nemaju pojma o ekonomiji i drustvu.

Imaj to u vidu sledeci put kada propagiras komunisticke i etatisticko-nacionalne ideje.

Back