Quantcast
  • Dragi prijatelji, obaveštavamo vas da je forum Hronika izdvojen iz foruma Politika i sada je poseban forum u kategoriji "Društvo".

I Selja je svetan da....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Salvantis

Iskusan
Poruka
6.475
Interesantno tumacenje prava :)

Inace naravno da je 'prekrsio ustav' (tj odredbe UZ koje se odnose na raspisivanje izbora), zna to Tadic vrlo dobro buduci da nije u pitanju neko posebno slozeno pitanje, al' posto od Ustavnog suda nema nista onda mu se i moze....
 

GruberBG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.145
Drugi u LDPu su realni...za razaliku od tebe!Inace kaze da procenjuju da ce LDP dobiti oko 9%,znam da je prosli put omasio za 2 %,ali i ovo je dosta.Zato je DS i krenuo u kampanju ne protiv SRS,nego prtiv LDP!Verovali ili ne,po njegovim recima,to rade preko KURIRA!KAze da je DS platio i narucio tekstove koji ce o Cedi izlaziti do kraja kampanje...
 

Ivan015

Iskusan
Poruka
6.657
Ja ne znam nikoga ko je inace hteo ldp a da ce da glasa za ds bar ne u prvom krugu... Ja se malo zezam ovde ali ovo je prava sansa da se ovima iz vlade pokaze da ne mogu da se zajebavaju kako je njima volja... a ti koji se "kolebaju izmedju ds i ldp" veruj mi ne citaju kurir to ti ja garantujem!
 

GruberBG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.145
Кандидат на годишњем одмору
Лидер Нове Србије има више замерки на рачун коалиционог партнера и конкурента у трци за председника Бориса Тадића него на Томислава Николића, а за то што нико не контролише тајкуне више криви опозицију него владу, чији је чланВелимир Илић, председнички кандидат Нове Србије

То што је у току председничке кампање Велимир Илић отворио осам километара пута изграђеног у селу Велики Крчмари, што иначе често ради као министар за инфраструктуру, према његовим речима, чиста је случајност.:lol: Јер, од тренутка уласка у кампању он се, како каже у разговору за „Политику” налази на годишњем одмору.

– Нисам га користио четири године. Мада одем у владу кад треба нешто да се потпише… Ово отварање пута је део кампање, али случајно се погодило. Кад сам дошао у село, а људи кажу, хајде министре да отварамо пут. У ствари, нисам ја ни отворио, дао сам једној девојчици да то уради – каже Илић, а на питање да ли је ипак помишљао да, као што је то 2004. урадио Драган Маршићанин, кад се кандидовао за председника, поднесе оставку на министарску функцију, одговара: „Нема разлога за то. Нека Борис Тадић прво поднесе оставку…”

Али он се кандидује за позицију на којој се већ налази, а ви се кандидујете као министар?

Па, какве то везе има. Влада ради свој посао, ја сам ушао у кампању и узео одмор, а пре тога сам радио свој посао.

Значи није разлог у томе што се плашите да нећете да победите, па да останете и без министарског места?


Не плашим се ја тога. Сад сам се кандидовао за председника и видећемо шта ће да буде.

И у овој кампањи бавите се супербогаташима и тајкунима за које кажете да су покуповали пола државе и владају њоме. Никако да дођемо до одговора ко су ти тајкуни који имају политички утицај?


Ево, хтео сам да се то питање разреши и тражио сам да моји посланици у парламенту гласају за формирање анкетног одбора против Мирослава Мишковића, да се утврди да ли је у реду то што он ради или није уреду.

Да ли је Мишковић једини тајкун?


Знате како, однекуд треба начети ту причу.

А да ли сте Ви у влади начињали ту причу?


Па, дошло је до парламента и дато да се одлучи да ли ће се формирати анкетни одбор, да се рашчисти то или не. Видите и сами да то није прошло, да то нико не жели.

Зашто Ви то не питате премијера Војислава Коштуницу, Драгана Јочића, министра унутрашњих послова…


Лично сам покретао то питање, више пута, међутим увек сам остајао у мањини. Неко не жели да се то питање разреши.

Ко то не жели?


Радикали.
:confused::lol:

Па они нису у влади?


Али зашто и они неће да рашчисте. И Чеда је изашао из сале кад је било гласање, а он је тражио да се формира анкетни одбор. Дачић је рекао да ће сигурно гласати за анкетни одбор, а кад је дошло до гласања они су се предомислили и гласали против.

И зато све личи само на предизборну причу. Много се прича о томе, али знамо да нико неће ништа да уради.


Није предизборна прича. Ево ја ћу то опет покренути и тражити да се то кад-тад рашчисти. Први сам покренуо иницијативу да се преиспита пословање појединих тајкуна. Једини сам којег је Мишковић тужио. Њему сам још давно рекао да мало повуче ручну. А видите друге како скупе кампање имају. Не знам како ће Тома Николић да објасни одакле му толике рекламе, толики термини по телевизијама, билборди…

Да ли доживљавате себе као „тајно оружје” владајуће коалиције за одузимање гласова кандидату СРС-а?


Не. То ми није намера. Ја више критикујем Бориса Тадића него Тому. Сматрам да је Тадић лоше радио као председник. Свака част Демократској странци у Влади Србије и њеним министрима, али кад извагате учинак председника државе, он је изузетно мали. И по том учинку не заслужује поверење за други мандат.

Шта му највише замерате?


Војска и војна индустрија пали су на најниже гране и то не могу да му опростим. Затим, стално нека извињења, понижавања и омаловажавања државе Србије…

Критиковали сте и његову политику и однос према проблему Косова и Метохије.


Да, некако је нејасно говорио о томе. Ја га нисам разумео.

Али Тадић је као копредседник државног преговарачког тима радио на основу заједничке платформе, која је усвојена у Скупштини Србије. Да ли замерате и целом преговарачком тиму у којем је и Војислав Коштуница?


Не, знатно је раније требало да се ради. Кад је преговарачки тим формиран, већ је било касно. Тадић је већ две и по године био председник, а преговарачки тим је направљен у последњих годину дана.

Значи замерате му оно што је радио док није било државног преговарачког тима, а не оно што је радио у њему?


Да.

Па што га тада нисте критиковали него то чините тек сад у кампањи?


Критиковао сам га и тада и у прошлој кампањи и веома сам жестоко дискутовао и нападао политику коју је он водио и као министар одбране…

Спекулише се да бисте, ако бисте као председнички кандидат освојили више гласова него што је ваша коалиција добила на парламентарним изборима, могли да тражите прерасподелу снага у влади и још неки ресор за Нову Србију.


Не, нисам ја такав:lol::shock:. Никад нисам желео да реметим обећања и договоре. Никад ништа нисам тражио додатно. Био сам увек фер и коректан и мени апетити не расту много.

Али расту мало?


Помало увек, али ја то никад нећу тражити. Ово што је распоређено, распоређено је по односу снага који је тада важио и ја сам задовољан тиме, јер су моји коалициони партнери испоштовали договор до краја.

Хвалите се подршком СПЦ и тиме да сте добили благослов владике Филарета. А он је благосиљао и кандидата СПС-а Милутина Мркоњића.


Ја се тад још нисам био кандидовао. Иначе он ме је молио да се кандидујем и инсистирао на томе и говориће на мом завршном митингу у Београду.

Значи не бисте се кандидовали да вас он није замолио?


Не само он, него и многи великодостојници СПЦ-а. Ево, сад ме и владика Лаврентије благословио и Иринеј и многи игумани наших најзначајнијих манастира. Ја сам човек који има најзначајнија признања СПЦ-а, руског патријарха…

И у кампањи позивате на пут православља и светосавља.:lol:


То је прави пут.

Једна од божијих заповести је и „не кради”. Има ли разлике између крадуцкања, које сте помињали, и крађе?:lol:


Постоји велика разлика. То је злоупотребљено, а ја сам то добро дефинисао.:lol:

У чему је разлика између крадуцкања и крађе, ако крадуцкаш или крадеш од државе?:lol:


Крађа је велика! :shock:Кад сам ја примио дужност од Марије Рашете, наплата путарине, која је од тада само једном повећана у висини инфлације, и ниједном више, била је 76 милиона евра. Данас је на истим тим путевима наплата путарине 205 милиона евра. Крађа је била софтверски уграђена. А радници су крадуцкали, што сам ја рекао. То је оно мало бакшиша за доручак…
:shock:
И то је у реду?


Пазите, то нико и не проверава и није им тражио. То је оно, невраћен кусур, 10-20 динара…
:shock::lol:
Чим су расписани избори, побунили сте се што се одржавају на славу Светог Јована. Што сте се онда ипак кандидовали?


Зато што ми је било мука. Ето, морамо се борити. :shock::lol:Није то у реду. Да се никад више не распишу избори на Светог Николу или Светог Јована. Ма то је све иста технологија као и кад је био Милошевић.

Али и Ви сте сад на власти, у влади…


Није реч овде о влади, него о председнику Републике.

--------------------------------------------------------------------------

Могу са свима


Кажете да имате велики коалициони потенцијал. С ким бисте могли у коалицију?


Могу са свима. Да ли сте видели да са неким не могу?

Можете ли и са Чедом Јовановићем?


Са њим немам вољу, али могу ако треба.

Ако бисте морали да бирате између њега и Томислава Николића, кога бисте изабрали?


Увек би то пре био Тома Николић.:lol:

А између Николића и Тадића?


То ћемо видети.

Дакле кога ћете да подржите у другом кругу ако не прођете?


Ја ћу проћи. Немојте да мислите да нећу.

--------------------------------------------------------------------------

Умеће преговарања

Рекли сте да је Србија превише преговарала, да је превише понижавана, али кажете и да ће Србија у вама као председнику имати правог човека за преговоре и партнера за Европу и свет.


Ја знам да разговарам са Европском унијом. Све пројекте сам одбранио и добио. Са њима треба разговарати чврсто и онако како сам то ја радио.

Да ли обећавате да ћете разговарате као и са Мадлен Олбрајт, некадашњом државном секретарком САД?


Па и са њом сам разговарао и налазио најбоља решења. Ја сам добио нафту за демократију, низ донација и могућности да се у Србији нешто уради. Четири пута сам био гост Беле куће и умео сам са њима да разговарам кад је било најтеже.

Јесте ли спремни опет некога да „нагнате” као што сте то били спремни да урадите са Мадлен Олбрајт?:lol:


Па, добро, нема везе. Нека прича ко шта хоће. Ја сам умео да завршим посао. Како, то је мој начин и умешност.:shock::lol:
 

GruberBG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.145
Selja je kralj...ali izgleda da se na ovim izborima nece uopste proslaviti,jer sve je manje ljudi na njegovim predizbornim tribinama.Dokaz za to je i njegova poseta Valjevu,gde je predsednik opstine iz njegove stranke!Na tribini nije bilo vise od 100 ljudi!!!!
Ocigledno su ljudi odusevljeni podrskom koju je dobio od Sulejmana Ugljanina,i njegovih vehabija!!!
 

dakica

Ističe se
Poruka
2.605
Jedno pitanje za Iron Lord-a> Zelim da znam da li je GruberBG dobio 1 kazneni poencic kao sto sam ga i ja dobio i zasto ova tema nije obrisana (zakljucana)?

Hipoteticki odgovor> Mozda zato sto je moderator Iron Lord alergican na Ministra Ilica , a nije alegican na neku njemu politicki slicnu javnu licnost! A da, ovde vulgarizama nema ni u mikronima....

Trazim od Iron Lord da otvori lepljivu temu u kojoj ce se raspravljati o njemu samom.... gde bi ga mi obicni foruski smrtnici hvalili i kudila, trazili ostavku ili unapredjenje (direktor krstarice)....
 

IDI_DADA_AMIN

Iskusan
Banovan
Poruka
5.486
Jeste inace ni jedna vlada u svetu nije nikada pomogla nekom bliskom sebi..od kada je to zlocin..

ako imam rodjaka koji radi isti posao kao ti..pa pre cu rodjaku dati posao nego tebi..kakav bi ja bio covek kada familiji nepruzih pomoc...kako bi tudjem pomogao..


Budalo, to ima i ime , i naziva se nepotizam, i nije dozvoljeno .........:roll:
Kakvih bolida ovde ima, yebote.........:shock:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.