I sahrane umiru,samo babe ostaju...

CatWithBadLuck

Zainteresovan član
Poruka
138
Dobrodošli dragi gosti (gosti,gosti), khm, khm, khm...Nego,jeste li primetili da se na svakoj sahrani uvek dešava isti scenario...Imamo tzv. "glavne babe" (kažem babe,jer su to obično osobe ženskog pola,starije,elegantno popunjene s penzijskim primanjima i mnogo slobodnog vremena u preostalom im životu) ili "glavne glumice" koje igraju u ovoj našoj maloj predstavi...Elem,one su tu da ogovaraju druge s drugaricama,takmiče se međusobno koja bolje nariče,ocenjuju popa,ožalošćene,izgled sanduka i prisutnih (uključujući i izgled ožalošćenih),broje koliko je suza na sahrani,kakva je hrana,kakva je atmosfera,kukaju li ljudi i ako kukaju u kolikoj meri i zašto kukaju i naravno,da se potrude da sa što više empatije izjave saučešće,kakvi su muževi od drugarica i itd. ...A,kad se sahrana lepo završi,onda lepo pozovu kući drugaricu koja igrom slučaja nije mogla da dođe i sve joj lepo u sitne detalje ispričaju... I one su tu,na svakoj sahrani,one su te bez kojih naša mala predstava ne može,a ostali su "sporedni likovi".Posebna ciljna grupa su im sahrane ljudi koji su umrli mladi (40-50 godina) i velike tragedije,kada nažalost umru jako mladi ljudi... I,naravno,svaka od njih se satima priprema za ovaj "veseli" događaj (šminka,frizura i jedan te isti komplet koji oblače specijalno za sahrane...)Ova pojava,koja je u našem narodu prisutna od davnina,ova malograđanština (pošto se ovo po pravilu odigrava u manjim mestima gde se zna kad je Žika prdnuo,a Mika opet prevario ženu sa kumicom) me neverovatno izluđuje,a vas? :dash: Pišite svoja mišljenja...

ja najvise mrzim sto se ljudi foliraju
meni kad je umro otac oni iz njegove firme su dosli da se ispricaju i da izvinite zajebavaju
ja sam ponekad mi se cini jedina kojoj je stvarno zao, a ako umre neko od 100 godina onda bar ispratim coveka normalno
ponekad se osecam glupo na sahrani kao jedini ozalosceni :(

ja najvise mrzim sto se ljudi foliraju
meni kad je umro otac oni iz njegove firme su dosli da se ispricaju i da izvinite zajebavaju
ja sam ponekad mi se cini jedina kojoj je stvarno zao, a ako umre neko od 100 godina onda bar ispratim coveka normalno
ponekad se osecam glupo na sahrani kao jedini ozalosceni :(

Nisu oni došli SAMO da se zajebavaju,nego su došli ljudi da se provedu i najedu za džabe,al će zato pop da naplati i za sebe i za njih i za celu parohiju i patrijaršiju... :mrgreen: :dash:

Ja se iskreno nadam (pu pu daleko bilo) da necu kad zadjem u tako jedno 60-70 godina biti ta baba sto je Cat opisuje, pa da spremam posebnu spremu za saranu, da pratim jel komsinica Mica lepo namestila bluzu i da joj nisu pukle carape
Ne dao mi Bog, a ima takvih, nije da nema, puna Srbija :sad2:

- - - - - - - - - -

Nisu oni došli SAMO da se zajebavaju,nego su došli ljudi da se provedu i najedu za džabe,al će zato pop da naplati i za sebe i za njih i za celu parohiju i patrijaršiju... :mrgreen: :dash:

sto je natuznije, kad mi je umro stric pop je uzeo sramne pare i jos reko cenu, nije bilo daj sta das nego tarifa :sad2:
oni dodju samo onako ravnodusni, ili bolje receno raduju se - evo jos jedan ukop, bice fres kes

nas je baba tako trenirala deset godina za sahranu da smo bili ko komando odred, zakopali bi boga oca u sred noci da je bilo prilike :lol:
isla je po sahranama i skupljala fore, izmisljala kako cemo mi sa njom i sve nas terala da obecavamo redom, sto smo morali.
tako nas je zajebavala da ja nemam reci, a imala je dobar smisao za humor i razvijenu mastu
resila sam, tako cu i ja da maltretiram familiju kad omatorim, najebali su

nas je baba tako trenirala deset godina za sahranu da smo bili ko komando odred, zakopali bi boga oca u sred noci da je bilo prilike :lol:
isla je po sahranama i skupljala fore, izmisljala kako cemo mi sa njom i sve nas terala da obecavamo redom, sto smo morali.
tako nas je zajebavala da ja nemam reci, a imala je dobar smisao za humor i razvijenu mastu

To sam i ja razmišljala da idem i za#ebavam familiju za saranu i meni moja baba skače po grbači,al ona nema nekih velikih prohteva,samo crnu majičicu da obučem... :mrgreen: Iznači,ona redovno prati dešavaja i ide po saranama,a onda kafica... :)

a smesno je sto oni koji dodju navale da jedu ko da su iz gladi izasli
meni je tuzno na nekim sahranama kad vidim o cemu ljudi pricaju
neki pricaju o utakmici
posebno mrzim kad donesu vestacke vence, ne znam sto, al to mrzim

Na sahrani mog nekog tamo rođaka je jedan moj rođak preko telefona razgovarao o jakni tj. da li treba da uzme M ili L,jer mu je ova M nekako mala,mali rukavi,a ova L mu je ipak malo veća,al on to mora da obavi baš istog trenutka,jer jakna treba da dođe iz Nemačke,a iznači je Diesel jakna original,full fullova... Rodbina... :rumenko:

meni je muz svojevremeno reko da ce da me iznajmljuje po svadbama da budem najveseliji gost
al kako sam tupavo emotivna (pretereno) moze i po sahranama da me vodi da iskreno placem, ja mrzim smrt i sve sto ima veze s njom, i kad ljudi posle komentarisu neku sahranu ja nemam o cemu da pricam
trulo mi je da pricam o tome kako je neko tmo jeo ili se obukao, a covek umro

sahrana mog strica bila mi je jako tuzna
bilo je malo ljudi i tad sam iskreno pozelela i da ima tih nezvanih sto su dosli cak i da se foliraju...
bilo je tako pusto i tuzno...
al valjda ne masim temu

taj rad
al' moja je bila zajebant, prvo nam je zacrtala marsrutu od tri kilometara da je prosetamo oko sela i odredila ko ce sta da nosi, sve neke stvari od najmanje 3 kila, ruke da nam otpadnu
strateski odredila ko ce gde da ide, tako da pijani nabadaju nas trezne raznoraznim ostrim predmetima a mi ne mozemo da se okrenemo i vratimo im
mesto za grobnicu je izabrala do neke provalije, ako se neko zapije da upadne
odelo - pa kad je stigla do rucno tkanog pojasa u duginim bojama al' da ga rade u manastiru, shvatili smo dan nas zajebava :lol:
ja cu tu muku nekome da vratim, pominjace me bar tri generacije :mrgreen:

taj rad
al' moja je bila zajebant, prvo nam je zacrtala marsrutu od tri kilometara da je prosetamo oko sela i odredila ko ce sta da nosi, sve neke stvari od najmanje 3 kila, ruke da nam otpadnu
strateski odredila ko ce gde da ide, tako da pijani nabadaju nas trezne raznoraznim ostrim predmetima a mi ne mozemo da se okrenemo i vratimo im
mesto za grobnicu je izabrala do neke provalije, ako se neko zapije da upadne
odelo - pa kad je stigla do rucno tkanog pojasa u duginim bojama al' da ga rade u manastiru, shvatili smo dan nas zajebava :lol:
ja cu tu muku nekome da vratim, pominjace me bar tri generacije :mrgreen:

Ja nemam velikih želja,to je zato što sam ista baba... :mrgreen: Al me moraju sahraniti kako dolikuje,sa žderačima i narikačama,iznači ću da se prevrćem u grobu... :mrgreen:

odlican plan
ja i program imam
ocu bandjeru rosu da pustaju dok traje manifestacija
da se sluze sendvicici u obliku petokrakica za zakusku
nek piju sta oce
i kovceg da se bigato okiti iskljucivo crvenim karanfilima
pop da mi se ne primiche blize od 500 metara
kasnije da me drze, koliko djece toliko urni,
podijeljenu na jednake dijelove
na televizoru ili nekom drugom vidnom mjestu
ispod obavezno milje da se ne naladim
i da nisam na promaji
inace nista od naslijedstva :mrgreen:

Poslednja izmena:
odlican plan
ja i program imam
nek piju sta oce
pop da mi se ne priblizava manje od 500 metara
i da nisam na promaji
inace nista od naslijedstva :mrgreen:

:zcepanje: Meni ako mogu da ugrade televizor u sanduk i grejanje,u mojoj kući je uvek hladno,ceo život čekam da se ogrejem... :mrgreen:

odlican plan
ja i program imam
nek piju sta oce
pop da mi se ne priblizava manje od 500 metara
i da nisam na promaji