I prosvetne radnike tuku, zar ne...

u sutini je i nebitno koji je doktor i zasto je bas sad dao to uverenje
ako stoji da je neuracunljiv onda dete u lazu.

ali iskreno, smatram da taj nalaz i nije daleko od istine jer samo neuracunljiva osoba i moze ono da uradi..njih sve lepo na psihijatrijsko posmatranje, jedno mesec dana odsustva od skole radi lecenja u loodari pa da vidimo da li bi ovo ponavljali a roditelji da imaju obavezu dvaput nedeljno pola godine da idu na psiholosko savetovaliste sa decom kad ona izadju iz loodnice pa kad se svima ta procedura popne na glavu sve ce biti bolje.
Ali vidjeces kako ce mali postati uracunljiv kad krene da vadi vozacku dozvolu.
Pa naprasno ozdravi
 
Zasto stalno potenciras medije? Ja ne govorim samo o medijski propracenim slucajevima, iako da se ne lazemo oni su surovali tome da budete satanizovani kao neradnici koji samo strajkuju. Ja govorim i o ogromnom broju slucajeva koje licno vidim, od vremena svog skolovanja do djece svojih prijatelja.
Sva odgovornost se skoro uvijek prebacuje na roditelja. Ako se dijete ubije, ide prica zasto ga roditelj nije ispisao, pa prica o mentalnom stanju ucenika, pa zasto se roditelj nije obracunao sa nasilnicima ili sa roditeljima...nastavnik je na zacelju kritike.
I zasto bjezati od kritike? Svaki posao prolazi kroz ocjenjivanje. Pa sta ako budete kritikovani za greske? Zato sto se ne prihvata dio odgovornosti da ne bi bio kritikovan, i jesmo tu gdje jesmo, sa svim nedodirljivim garniturama.
Moj ucitelj je pozvao mamu na razgovor iz razloga sto sam imala povredu koja mu je zalicila na porodicno nasilje. Pozvao ju je da porazgovaraju, da vidi u kakvoj porodici zivim. Tek sam bila promijenila skolu i nismo se znali. Sta mislis koliko je ucitelja pozvalo roditelje da razgovaraju o maskama, iako se ozbiljno govorilo da su beskorisne a vrlo stetne za djecije zdravlje.
Ja ne svaljujem svu krivicu na nastavnike ali mislim da imaju ogromnu odgovornost u ranom periodu razvoja svakog djeteta, do te tinejdzerske dobi.
Polozaj nastavnika je druga tema. Nazalost ne djeluje mi da ce imati srecan kraj.
I ja sam pozvala roditelja i umalo nisam linčovana.. o tome sam pričala. Kada te dovedu u situaciju da se stidiš onoga što treba da radiš, e to je već veliki problem.Možda ne pratimo iste medije, ali najčešće je kritika nama upućena, mada je i to manje bitno kada se dese ovako tragični slučajevi, krivica je svih nas kada nam se to dešava .
 
pa pazi..u neka ranije vremena klinci bi prvo dobili od profesorke, pa od razredne a onda bi ih kod kuce propisno po goozi z:mrgreen: da im vise nikad na pamet ne padne da ovo rade.
secam se kako smo se smejali kad je razrednoj pukao plasticni lenjir kad je po ruci lupila jednog drugara a imali smo i profesora koji je nemirnima vukao zulufe..mozda zvuci strasno za ovo moderno vreme, ali nikome od nas nista falilo nije a na casovima smo bili dobri :D
izizev kod one vec spomenute ali smo i kod nje bili mirnio na casu, nikad nismo pravili probleme osim sto smo jednom ili dvaput za cetiri godine stavili iglu na stolicu na pocetku casa sto je bio i nas svojevrsni bunt posto se bas lose ophodila prema nama.

kako god okrenemo, velika je greska sto se sad brani da se deca malo vaspitno sljapnu jer treba razlikovati vaspitnu sljepku od "da ga bijer ko vola u kupusu" sto je naravno i onda bilo kaznjivo.
Jasno, no batina ima dva kraja i to moze da se razume da i nasilnik moze da izvuce onaj deblji.
Do sada smo videli da se nasiljem najvise sluze oni koji bi trebalo decu da stite, posto je jedno sto pise u zakonu, a sasvim drugo ono sto se desava u nemoralnoj sredini.
 
No u svakom slucaju pouzdano znam da su neki ulicari skandirali da deca zatvaraju i vezuju svoje roditelje, pa ako mogu roditelje, normalno dete misli, sto ne bi bilo koga ko mu smeta ili ga nervira.
Nije mi jasno da neki profesori ne shvataju kolika je moc primera na vaspitanje dece, narocito u pubertetskom dobu. Doduse, ocigledno je da su i neki profesori jos u pubertetu i da im je osnovno dokazivanje publici.
 
Nakon što je nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo odluku da se učenici koji su maltretirali nastavnicu i sve to snimali, isključe iz ove škole, oglasila se i profesorka koja je bila njihova žrtva.

Сумња ти је била неоправдана @Heidfeld fan

Шта је рекла професорка после изречене казне?
 
Шта је рекла професорка после изречене казне?

После изречене најтеже казне прописане Правилником о дисциплинској одговорности, а у шта си сумњао?

Не знам. Погледај на нету. Вероватно је задовољна што су ученици насилници искључени из школе.
 
После изречене најтеже казне прописане Правилником о дисциплинској одговорности, а у шта си сумњао?

Не знам. Погледај на нету. Вероватно је задовољна што су ученици насилници искључени из школе.
A dotični nisu počinioci krivičnog dela?
 
Ja bez zajebancije misim da je ovo tragicno.
Nije tragično nego je komično - ovi primerci su već debelo zaslužili zatvor za opasne ludake, a tu još i “zabrinutost” za njih. To što bihejvioristi veruju da se ponašanje uči ne mora da bude baš tačno.

U Singapuru se za nešto ovakvo šiba bambusom da ne zaboraviš baš nikad, a još se i ostatak škole - ako treba i sa roditeljima dovede da gleda proceduru, čisto edukacije radi.
 
Evo kako se to suzbija sa većim uspehom nego bilo gde drugde:

Caning in Singapore​


Article Talk

Caning is a widely used form of corporal punishment in Singapore. It can be divided into several contexts: judicial, prison, reformatory, military, school, and domestic. These practices of caning as punishment were introduced during the period of British colonial rule in Singapore.[1] Similar forms of corporal punishment are also used in some other former British colonies, including two of Singapore's neighbouring countries, Malaysia and Brunei.
Of these, judicial caning is the most severe. It is applicable to only male convicts under the age of 50 for a wide range of offences under the Criminal Procedure Code, up to a maximum of 24 strokes per trial. Always ordered in addition to a prison sentence, it is inflicted by specially trained prison staff using a long and thick rattan cane on the prisoner's bare buttocks in an enclosed area in the prison. Male criminals who were not sentenced to caning earlier in a court of law may also be punished by caning in the same way if they commit aggravated offences while serving time in prison. Similarly, male juvenile delinquents in reformatories may be punished by caning for serious offences.
Servicemen in the Singapore Armed Forces(SAF) who commit serious military offences may be sentenced by a military court to a less severe form of caning in the SAF Detention Barracks, which houses military offenders.
In a much milder form, caning is used as a disciplinary measure in schools. Boys aged between 6 and 19 may be given up to three strokes with a light rattan cane on the buttocks over clothing or the palm of the hand as a punishment for serious misconduct, often as a last resort. As the law does not allow schools to cane girls, they receive alternative forms of punishment such as detention or suspension.
A smaller cane or other implement is often used by some parents to punish their children. This practice is allowed in Singapore but not encouraged by the government. The Singaporean government has stated that in its opinion, the Convention on the Rights of the Child does not prohibit "the judicious application of corporal punishment in the best interest of the child."[2]
 

Učenici iz Trstenika redovno dolaze u školu, Ministarstvo prosvete vrši inspekcijski nadzor​

https://zelenaucionica.com/mediji-u...6bBnYnFdKWg6fNr6p7itl-6XgJaa9cr3pPMc5hB2AkaFs
:(:(:(
Na ovo, ostajem nema...

Nažalost, to je bilo očekivano... Kao i ovo:

Otac jednog od učenika iz Trstenika preti tužbom ako mu izbace sina​

https://rs.n1info.com/vesti/nova-rs...iz-trstenika-preti-tuzbom-ako-mu-izbace-sina/

Pretpostavljam da je to otac onog što je odjednom postao neuračunljiv... Ili da se politički korektno izrazim, onog što je postao "aritmeticki neadekvatan"...
 
Ja sam vrlo strog ucitelj, ali voljen i od decaka i devojcica, naravno ne od svih ali to je nemoguce.

Kao strog otac koga volis i postujes, ucitelj mora da zna do znanje sta moze i sta ne moze i da se drzi toga. Doduse nisam tako rodjen prvih dve tri godine sam i ja bio na toj sini deca trebaju slobodu i slicne gluposti koje se uce na faksu.
 
315044022_505561318277411_7407913061817199803_n.jpg
 

Back
Top