I prodavačice su kupci

nemam losa iskustva, mozda ce zvucati elitisticki, ne zanima me - ali prema prodavacicama imam prirodan gard koji opstaje dok ga one ne sruse ljubaznoscu, predusretljivoscu ili znanjem. uvek im stavim do znanja da znam sve sto me zanima, pa se udalje i puste me samu, ili pocnemo diskusiju - razmenu znanja, e tu se topim :)
jedine dve situacije .. kad mi je u Glamuru umesto EL double wear pokazala light verziju pa sam je ispravila, i u Liliju umesto neke masti sa 33.5% cinka pokazala cinkovu mast, i tu sam je ispravila, nije se ljutila, slegla je ramenima. Najcesci scenario je da me pitaju "kako znate sve to", tu ja slezem ramenima :)
ali kad kupujem kucne aparate, tu se pokunjim, ali obavezno pitam je l garancija dve godine :mrgreen:

Situacija prva:

Danas sam ušla u jednu radnju donjeg veša da kupim gaćice i dopale su mi se jedne koje su napred, na sredini gornje ivice, imale mašnicu.
Bila su dva para takvih u redu i ja sam izabrala jedne i odnela na kasu. Isti dezen, ista veličina, isto sve, osim što se na drugom paru ta mašnica raspala.
Prodavačica je vratila moj par, zamenila ga onim drugim, i rekla: "Evo, ove su iste." Tek tako. I stavila ih u kesu.
Prvo sam je malo gledala u fazonu: "Je l' ti misliš da sam ja slepa ili šta", a onda rekla: "Ne, nisu iste".

Situacija druga:

Nedavno kupujem drugarici parfem, ide naravno u lepoj, elegantnoj kutiji.
Ne uzimam sama ništa, unapred sam znala koji ću i cenu, ulazim u parfimeriju i odmah kažem prodavačici da mi da jedan određene mililitraže.
Da bi ona, što sam gledala u neverici, iza nekoliko potpuno istih kutijica u redu izvukla jednu s kraja i donela mi ga u kutiji koja je bila oštećena, tačnije, vidno i ružno izgužvana, čak i preko providnog celofana, kao da ste iskrenuli kutiju i njenu ivicu jako pritisnuli o sto, do deformisanosti.
Razumela bih da je bila poslednja, ali ovo je već bilo namerno.
Prišla sam sama i uzela onu savršeno netaknutu.
"Ovu mi naplatite, neću tu", rekla sam, osećajući se tako da sam htela da se okrenem na peti izađem.

Da li dolazite u takve situacije i kako tada postupate?

Ista ta prodavačica je takođe i nekome kupac, sumnjam da bi se njoj svidelo takvo ponašanje i da bi kupila nešto iz svoje sopstvene ruke u koži onog ko je njena potencijalna mušterija, tretirana tako.
desilo mi se nekoliko puta, verovatno sam bila sokirana u pocetku, sada reagujem na to tako sto kazem - ovo je pocepano, vec vire konci, ima fleku, ovo ili ono, dajte mi drugi i kraj price. u krajnjem slucaju da krenu da se neckaju, pa ne moram ni ja da im kupim robu...mada se to nije desavalo.

Sjetila sam se jedne situacija koja se meni desila, pa potrazih temu da napisem.

Situacija je bila sledeca. Trazila sam lijepu, strukiranu,kariranu kosuljicu. Pretrazim cijelu radnju i nakon uzaludnog trazenja,sva vec smorena sto je opet nisam nasla, ugledam na lutki bas takvu kakvu sam zeljela. Odem do prodavacice i pitam da li je to poslednji br. i da mi je skine da probam. Na to dobijem odgovor " Zao mi je, mi samo srijedom skidamo odjecu sa lutki, a kako danas nije srijeda, mi je ne mozemo skinuti." Ja onako stojim par sekundi sva u soku i razmisljam da li sam dobro cula sto je rekla. Da bi me onda drugarica povukla za rukav i rekla da izadjemo iz ranje.

Prosto nikad nisam naletjela na tako nesto, kakva glupost, valjda im je u cilju da nesto prodaju, strasno. I naravno, vise nikad u tu prodavnicu odjece nisam usla.:D

Omiljena fraza prodavacica mi je "Ovo jako lepo stoji!!". Ako se uhvatis za gelender ona ce reci da to isto jako lepo stoji kad se obuce. Idi begaj :)
Ne podnosim podvale, i ako neko krene da muljavi izadjem iz prodavnice...jednostavno nemam razlog da se tu prepirem i trosim vreme, novac i energiju na nekorektne ljude.

Poslednja izmena:
Sjetila sam se jedne situacija koja se meni desila, pa potrazih temu da napisem.

Situacija je bila sledeca. Trazila sam lijepu, strukiranu,kariranu kosuljicu. Pretrazim cijelu radnju i nakon uzaludnog trazenja,sva vec smorena sto je opet nisam nasla, ugledam na lutki bas takvu kakvu sam zeljela. Odem do prodavacice i pitam da li je to poslednji br. i da mi je skine da probam. Na to dobijem odgovor " Zao mi je, mi samo srijedom skidamo odjecu sa lutki, a kako danas nije srijeda, mi je ne mozemo skinuti." Ja onako stojim par sekundi sva u soku i razmisljam da li sam dobro cula sto je rekla. Da bi me onda drugarica povukla za rukav i rekla da izadjemo iz ranje.

Prosto nikad nisam naletjela na tako nesto, kakva glupost, valjda im je u cilju da nesto prodaju, strasno. I naravno, vise nikad u tu prodavnicu odjece nisam usla.:D

:lol:
Ja sam se setila situacije iz srednje kada sam kupovala farke...u to vreme imala sam 45 kila na svojih 160 vsine, ergo, ne da nisam bila debela nego..
I ulazim u radnju s farkama, nasmešim se i kažem dobar dan i neka starija gospoja za pultom , ni 5 ni 6 ' Dobar dan, ne držimo velike brojeve'.
A ja stala i gledam šta se to dođavola upravo desilo.
I ne nisam se ja zeznula i ušla u prodavnicu za decu.

tako i meni neka prodavacica, kojoj do dana danasnjeg iritantan glas i sumornu facu zaboraviti ne mogu :evil:, u fazi moje najvece opsednudosti kosom preporucila masku za bezivotnu i tanku vlas
iako sam znala da mi je kosa sve samo ne takva, tri dana nisam mogla da se smirim :sad2:

Ja sam se setila situacije iz srednje kada sam kupovala farke...u to vreme imala sam 45 kila na svojih 160 vsine, ergo, ne da nisam bila debela nego..
I ulazim u radnju s farkama, nasmešim se i kažem dobar dan i neka starija gospoja za pultom , ni 5 ni 6 ' Dobar dan, ne držimo velike brojeve'.

Bas je nekulturna! Ja bih verovatno trazila da pozove sefa odmah. Pa ce sl put razmisliti kako da se ponasa prema kupcima.

Ahahaha :D
Lude zene :D
Ja danas prodjoh pored radnje sa prve strane teme :lol: i nisam usla, kad vec znam kako ce me docekati.

Inace, pre par dana u Accessorize, bila otvorena vrata od njihovih prostorija. Neko dete se igralo i otislo tamo, mozda 3-4 godinice ima.. Prodavacica se prodere : Cije je ovo dete sklanjajte ga odavde ovo su sluzbene prostorije, zabranjen je ulaz!
Majka uze svoje dete i izvini se i izadje. Da sam bila na njenom mestu gadjala bih ih torbom (ne bih, i ja bih izasla, ali volim da mislim da bih )..

Uff kako me prodavacica iznervirala u Jasminu!
Ja sam usla, onako u patikama, jakni opusteno... mislim sta sad, idem da trosim pare, ne na pistu. Onako skocila brzo ispred mene, kao da moje mesto nije tamo i pitala sta zelim. Bukvalno nije mi dala da udjem. Ja sam se malo iznenadila ali onda jos nisam mislila nista lose, pa kazem trazim Kabuki cetkicu. Ona meni na to kaze, mi to nemamo. ZNAM da imaju. Pitala sam - ne drzite cetkice? Ona mi rekla da imaju SAMO Artdeco. Ja na to - pa Artdeco ima kabuki cetkice. Ne, ne nema kaze ona.
Onda sam vec videla da je tamo bila neka zena koja je kupovala Chanel, a Jasmin je tu mali, pa ova prodavacica nije htela da im ja "smetam" ili sta vec. Htela je da pomaze dami a da ja izadjem.
E onda sam je mirno pogledala u oci i rekla da mi pokaze Artdeco cetkice. Imali su 3 razlicite kabuki cetkice - Travel size, obican i neki cudan ne znam kakav tacno. Pa sam je lepo glasno, ne nekulturno - ali ipak da cuje i ta zena koja je kupovala Chanel- rekla zasto mi ste rekli da nemate kad vidim da imate cak 3? Ona cutila. Ja rekla hvala lepo na pomoci i izasla. :neutral:

Otisla sam u drugi jasmin u Bazar i kupila Burjois kabuki, devojka je bila bas super pomogla mi u izboru sve smo pogledale zajedno, komentarisale, razmenile iskustva.

Evo ja ću jednu da pohvalim.

Trebale su mi čizme za haljinu, i isprobavam dva para, ali vidim da mi tu nesto ne stima, samo ne pričam prodavačici zašto ne želim da ih kupim, da me ne bi smarala. Prodavačica me gleda sa strane kako isprobavam, i posle par minuta kaže: ,,Iskreno rečeno, ni jedne ni druge ti ne idu uz haljinu. Jeste mi u interesu da ih prodam, ali bolje ih nemoj uzimati ako ti trebaju uz takvu kombinaciju." Odusevila me.

Uff kako me prodavacica iznervirala u Jasminu!
Ja sam usla, onako u patikama, jakni opusteno... mislim sta sad, idem da trosim pare, ne na pistu. Onako skocila brzo ispred mene, kao da moje mesto nije tamo i pitala sta zelim. Bukvalno nije mi dala da udjem. Ja sam se malo iznenadila ali onda jos nisam mislila nista lose, pa kazem trazim Kabuki cetkicu. Ona meni na to kaze, mi to nemamo. ZNAM da imaju. Pitala sam - ne drzite cetkice? Ona mi rekla da imaju SAMO Artdeco. Ja na to - pa Artdeco ima kabuki cetkice. Ne, ne nema kaze ona.
Onda sam vec videla da je tamo bila neka zena koja je kupovala Chanel, a Jasmin je tu mali, pa ova prodavacica nije htela da im ja "smetam" ili sta vec. Htela je da pomaze dami a da ja izadjem.
E onda sam je mirno pogledala u oci i rekla da mi pokaze Artdeco cetkice. Imali su 3 razlicite kabuki cetkice - Travel size, obican i neki cudan ne znam kakav tacno. Pa sam je lepo glasno, ne nekulturno - ali ipak da cuje i ta zena koja je kupovala Chanel- rekla zasto mi ste rekli da nemate kad vidim da imate cak 3? Ona cutila. Ja rekla hvala lepo na pomoci i izasla. :neutral:

Otisla sam u drugi jasmin u Bazar i kupila Burjois kabuki, devojka je bila bas super pomogla mi u izboru sve smo pogledale zajedno, komentarisale, razmenile iskustva.

Jedna drugarica je imala slično iskustvo u nekom butiku, prodavačica je bukvalno izbacila. Ona sačeka negde sa starne da dođe vlasnica radnje, pa onda uđe i krene da isprobava sve redom. Naterala je čak prodavačicu da skine i bundu sa lutke. Kada je isprobala pola butika, okrenula se i izasla.

Back