I posle Vučića Dodik?

LepoJebiTifin

Primećen član
Poruka
649
Najavljuje se neka monetarna unija i konfederacija ukoliko za par dana sud oglasi krivim Milorada Dodika .
Nije li to unapred smišljena predstava za narod kako bi Dodik smenio na čelu Srbije Aleksandra , i postao predsednik .
Ta funkcija bi bila nešto slično kao što je imao Nikolić onomad ?
Naravno , ne bi se Aco samo tako odrekao vlasti , njemu bi pripala ponovo premijerska stolica što je daleko značajnija funkcija .
Može li ovakav pepetumobile da se izvede a da se ne pita narod preko nekog referenduma .
https://www.021.rs/story/Info/Regio...0F6TH1_lz7ffOfdFtQ_aem_HyPdDQ4kZaBMkFP-zpmKjA

IMG_20250224_201020.jpg

На жалост, још не постоје услови да се РС осамостали и уједини са Србијом. Камо среће да грешим!

Једина шанса је да Путин и Трамп преговарају и о Балкану па да се каже да се неке историјске неправде морају исправити али, не заборавите, Трампов мандат је 4 године а након те 4 године или долази неки демократа или неки нови републиканац који је, што се вањска политике тиче, исти као и демократе тако да би се све вратило на ову ситуацију која је и данас а то је угњетавање Срба по сваку цену.

Чак и да и да постоји таква намера да се Србима помогне у преговорима Русије и Америке, за 4 године је немогуће све те одлуке толико учврстити како би се осигурало да се после све не враћа на претходно стање.

Иначе, уопште не верујем да ће Русија и Америка да се упуштају и у преговоре о Балкану јер ни ситуацију у Украјини неће моћи решити како свима одговара а камоли да у преговоре убацују још једно кризно подручје.

Moram da primetim dve stvari, zapravo 3:

1. Pitanje Dodika je problem nase brace iz RS - ako ga hoce, sta mi mozemo tu? Meni licno smeta sto je, kazu, zesce korumpiran, a iskreno odvratno mi je sto podrzava IZDAJNIKA Vucica. Sa politickim prilikama u RS iskreno nisam uopste upoznat, ali svakog ko se obogatio tamo posle 1990. a bio je blizak sa politikom i politicarima treba da lustriraju i oduzmu mu imovinu.
2. Ne podrzavam da oni dolaze ovde i glasaju za nase politicare, a onda se vrate u RS. Nije fer. Isto ne podrzavam da mi idemo u RS i glasamo tamo za njihove politicare, a onda se vratimo ovde.
3. Braca iz RS su jedini osvetlali obraz Srba u 1990-tim, uz svaku pocast pravim i iskrenim borcima iz RSK i Vojske SRJ, ali politicari i iz pomenutih srpskih zemalja su nas sve gadno izdali, prvenstveno oni iz Beograda. Ne znam koliko ste svesni da je njima bilo najteze jer su protiv sebe imali i muslimane i ustase. U RSK imali su samo ustase protiv sebe, ali nazalost i DB iz Srbije (namerno ne pisem srpsku DB), a braca u RS na sve to dodatno i muslimane, i opet su, u najtezim uslovima, osvetlali obraz i zadrzali RS. I zato sam ja na njih izuzetno ponosan.

Moram da primetim dve stvari, zapravo 3:

1. Pitanje Dodika je problem nase brace iz RS - ako ga hoce, sta mi mozemo tu? Meni licno smeta sto je, kazu, zesce korumpiran, a iskreno odvratno mi je sto podrzava IZDAJNIKA Vucica. Sa politickim prilikama u RS iskreno nisam uopste upoznat, ali svakog ko se obogatio tamo posle 1990. a bio je blizak sa politikom i politicarima treba da lustriraju i oduzmu mu imovinu.
2. Ne podrzavam da oni dolaze ovde i glasaju za nase politicare, a onda se vrate u RS. Nije fer. Isto ne podrzavam da mi idemo u RS i glasamo tamo za njihove politicare, a onda se vratimo ovde.
3. Braca iz RS su jedini osvetlali obraz Srba u 1990-tim, uz svaku pocast pravim i iskrenim borcima iz RSK i Vojske SRJ, ali politicari i iz pomenutih srpskih zemalja su nas sve gadno izdali, prvenstveno oni iz Beograda. Ne znam koliko ste svesni da je njima bilo najteze jer su protiv sebe imali i muslimane i ustase. U RSK imali su samo ustase protiv sebe, ali nazalost i DB iz Srbije (namerno ne pisem srpsku DB), a braca u RS na sve to dodatno i muslimane, i opet su, u najtezim uslovima, osvetlali obraz i zadrzali RS. I zato sam ja na njih izuzetno ponosan.
Podržava svakog predsednika. To je poštovanje izborne volje srpskog naroda.
Hrvati u BIH imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj, čega se plaše Srbi u Srbiji?
A da se RS pripoji Srbiji ne treba, neka RS u BIH samo neka je prestanu napadati, pretiti, ucenjivati. Barem dok se ne iskoreni korupcija, kriminal, dok nam se promeni mentalitet onda možda i možemo zajedno.

Podržava svakog predsednika. To je poštovanje izborne volje srpskog naroda.
Hrvati u BIH imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj, čega se plaše Srbi u Srbiji?
A da se RS pripoji Srbiji ne treba, neka RS u BIH samo neka je prestanu napadati, pretiti, ucenjivati. Barem dok se ne iskoreni korupcija, kriminal, dok nam se promeni mentalitet onda možda i možemo zajedno.

Nije stvar da se ja plasim, ali nije red da ja koji zivim u jednoj drzavi glasam i u drugoj. Koliko ja znam to se resava drzavljanstvima - vecina zemalja ne dozvoljava gradjanima da imaju visestruko drzavljanstvo.

A sto se tice spajanja RS i Srbije, to smo trebali da uradimo jos 1990-tih, onda ne bi bilo izdaje RSK. Ja sam apsolutno za to. A cega se ti plasis vezano za spajanje RS i Srbije?

Nije stvar da se ja plasim, ali nije red da ja koji zivim u jednoj drzavi glasam i u drugoj. Koliko ja znam to se resava drzavljanstvima - vecina zemalja ne dozvoljava gradjanima da imaju visestruko drzavljanstvo.

A sto se tice spajanja RS i Srbije, to smo trebali da uradimo jos 1990-tih, onda ne bi bilo izdaje RSK. Ja sam apsolutno za to. A cega se ti plasis vezano za spajanje RS i Srbije?
Pa sad ne mislim da je lokacija na kojoj se stanuje toliko bitna, dajem prednost interesu celokupnog naroda.
Osećaj povezanosti sa maticom puno znači narodu u BIH, ali sasvim razumljivo što vi u Srbiji nemate razumevanje za to.
Plašim se pripajanja RS Srbiji iz više razloga:
Prvo, Hrvati bi krenuli istim putem, Hrvatska bi ojačala a ostala bi mala islamska zemlja koja bi verovatno postala radikalna i pretvorila se u tempiranu bombu koja nam je pred vratima.
Drugo iskreno, ovako puni mržnje jedni prema drugima ipak koliko toliko sprečavaju totalni kolaps, kontrolišu jedni druge, bez toga bi u BIH pa i u RS korupcija odnela i ovo malo pravne države sto je ostalo.
I treće plašim se da bi bilo kao sa Jugoslavijom, tek kad je nastala krenula je prava mržnja medju njenim narodima. Teško mi je zamisliti da narod RS ne voli Srbiju ali nimalo ne bi iznenadilo da vi istinski počnete mrziti njih.

Back