И после нас прозивају да смо параноични???

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.191
ЦИА користила и симулиране егзекуцијеt_cia.pngВАШИНГТОН – У испитивањима осумњичених за терористичке активности, америчка Централна обавештајна служба (ЦИА) користила је симулиране егзекуције и претње егзекуцијом, наводи се у једном извештају ове службе.
Позивајући се на изјаве америчких званичника упознатих са садржајем овог документа, два водећа америчка листа - „Њујорк тајмс” и „Вашингтон пост” - пишу да су ове тактике коришћене приликом испитивања Абд ал-Рахим ал- Наширија, коме су затворски чувари, да би добили информације, претили пиштољем и електричном бушилицом.

Нашири се доводи у везу са нападом на амерички разарач „Кол” у јеменској луци Аден 2000. године, а ухапшен је у новембру 2002. године.
У тајном затвору службе ЦИА провео је четири године и један је од три вође Ал Каиде који је био подвргаван такозваном симулираном дављењу. Испитивања Наширија и још једног затвореника ове службе била су забележена на видео-тракама које су уништене 2005. године.


У интерном извештају, који је 2004. године закључио генерални инспектор ЦИА Џон Хелџерсон, говори се и да су агенти ЦИА приликом испитивања једног другог затвореника користили симулирану егзекуцију.
У суседној просторији је, наиме, пуцано из ватреног оружја како би испитивани помислио да је други затвореник убијен.
Овај извештај од јуна процењују правници министарства правде и ЦИА не би ли утврдили који његов део може да се обелодани, док је један амерички федерални судија у Њујорку наредио да се у понедељак објави његова редигована верзија као одговор на тужбу невладине организације Америчка унија за грађанске слободе (АЦЛУ).
Званична истрага о злостављању у затворима службе ЦИА још није покренута.


Танјуг
[објављено: 23/08/2009]

***********************************************
 
Kada se brani država ne biraju se sredstva kod onih koji to sebi mogu da priušte, za ostale je nadlažna Nataša Kandić!

Da, ali za SAD ta pravila fer igre ne vaze, jer je njihov slucaj uvek nesto posebno.

Demokratski izabrani predsednici su diktatori kada se suprotstaljaju njihovim interesima, njihove paravojske nisu placenici i koljaci, nego ,,privatni vojni ugovorci'', a ratni zlocini su ,,pitanje drzavne bezbednosti SAD'', koje je besprekorno, nekaznjivo i rezultat krajnje nuzde.

Cinjenica je da sila Boga ne moli i da ,,kadija'' i tuzi i sudi kako mu se prohte, ali niko nece da me natera da volim sto je to tako.
 
Откривени нови затвори ЦИА-е у Европи

Истражитељи Европске Уније су објавили да је ЦИА имала тајне затворе у Италији и Пољској. Они даље тврде да постоје докази како је 14 европских земаља учествовало у припреми тих затвора што представља кршење Женевске конвенције.
Један ранији извештај помиње Пољске и Румунске званичнике који су имали сазнања из прве руке о постојању тих затвора. Они то поричу јер су тврдње дошле од стране неименованих сведока.
Прошле године је амерички председник Буш изјавио да постоје затвори ЦИА-е по свету, да они помажу у борби против тероризма али није поменуо у којим се земљама они налазе.
(http://www.russiatoday.com/news/news/10979) 27.децембар 2008.
 
Milanne;10845236[COLOR="Red":
]Da, ali za SAD ta pravila fer igre ne vaze, jer je njihov slucaj uvek nesto posebno.[/COLOR]

Demokratski izabrani predsednici su diktatori kada se suprotstaljaju njihovim interesima, njihove paravojske nisu placenici i koljaci, nego ,,privatni vojni ugovorci'', a ratni zlocini su ,,pitanje drzavne bezbednosti SAD'', koje je besprekorno, nekaznjivo i rezultat krajnje nuzde.

Cinjenica je da sila Boga ne moli i da ,,kadija'' i tuzi i sudi kako mu se prohte, ali niko nece da me natera da volim sto je to tako.
Nisi razumeo moj post :(
 
Тајна служба и јавне бламаже

ЦИА слави 60 година постојања. Шест деценија акција које су често биле извођене неспретно или уз претерану демонстрацију моћи. Ово је једна од више од 20 америчких тајних служби.
«Мој председнички мандат ће ући у историју као време у коме је Хладни рат почео да баца сенку на наше животе.» - Ово су речи америчког председника Харија Трумана изговорене 1953, а уследиле су и речи о првим корацима које је требало предузети да би тај рат био добијен: «Говориће се и да смо током тих осам година ми одређивали курс како бисмо победили у Хладном рату».
Један од најважнијих иинструмената у том процесу је свакако била ЦИА. Званично основана 26. јула 1947, ова организација је наследила ратну тајну службу ОСС и имала је да испуни два задатка одједном.«Први задатак је био да се избегне још један Перл Харбор. А други је била борба против мрачне претње коју је представљала Русија», каже Дејвид Мек Мајкл је 80-их година и сам радио за тајну службу, а данас је један од њених најжешћих критичара. Баш као и новинар «Њујорк тајмса», Тим Вејнер, који је управо објавио једну много хваљену књигу о организацији ЦИА: «ЦИА је била нова организација. Није знала шта ради и морала је да учи из својих грешака. А њих је било подоста у првих 15 година».
На пример, погрешно је процењено када ће Русија имати своју прву атомску бомбу: «Још 1948. бивши шеф ЦИА је уверавао председника да Русија још најмање десет година неће имати сопствену атомску бомбу. А Москва је већ 1949 извела свој први тест», преноси Вејнер.

Само годину дана касније, још једна почетничка грешка, каже Мек Мајкл: «У јуну 1950. избио је Корејски рат – а да о томе нико ништа није слутио».
Највеће неуспехе ЦИА је готово у правилу бележила приликом спровођења операција тајних агената са циљем да се свргну поједине владе. Најпознатија акција те врсте била је неуспела инвазија на Кубу у Заливу свиња. Тим Вејнер: «Планер Ричард Биссел је некако успео да самог себе, а и председника, убеди у то да ће 1500 Кубанаца из егзила моћи да победи Кастрову армију од 60.000 људи и из мочваре која се налазила усред ничега тријуимфално умаршира у Хавану».

Пре неколико недеља, ЦИА је објавила стотине страна докумената о оваквим дебаклима. То су такозване породичне тајне о пропалим атентатима - на пример, на Фидела Кастра – или о илегалним саслушањима у иностранству. Џемс Бенфорд, који је објавио бројне књиге о америчким тајним службама, каже: «То је већ иронија. 70-их година, биле су то хорор-приче. Сви су били ужаснути. А сада то изгледа тако безначајно у поређењу са актуелним догађајима».


Због најновијих скандала око погрешних информација о оружју за масовно уништавање у Ираку, о тајним затворима у источној Европи и мучења затвореника, ЦИА се поново налази тамо где једна тајна служба то најмање жели – на насловним странама. Додуше, не сасвим својом кривицом, како каже Тим Вејнер: «Од Залива свиња, ЦИА је под контролом председника. То је председникова тајна армија која припада Белој кући. А председници су је погрешно разумели и злоупотребљавали»...


Линда Штауде
 
Obama odobrio ponovno ispitivanje pritvorenika

Autor: Tanjug, Srna | Foto:Reuters, AP | 24.08.2009. - 18:51


Predsednik SAD Barak Obama odobrio je novom elitnom timu da u pritvoru ispita ključne osobe osumnjičene za terorizam, saopštila je danas Bela kuća.

gvantanamo2-reuters-x.jpgNova jedinica imaće štab u sedištu Federalnog istražnog biroa (FBI) u Vašingtonu, a njen rad nadgledaće Bela kuća.
Objava je usledila nekoliko časova uoči saopštavanja detalja o ispitivanjima koje je sprovodila Centralna obavještajna služba (CIA), prenosi BBC.
Američki mediji prenose da će Ministarstvo pravde ponovo otvoriti više od deset slučajeva zlostavljanja pritvorenika, što bi moglo da dovede do podizanja optužnica protiv pripadnika CIA.
Analitičari ukazuju na mogućnost da su ispitivanja, pored ove agencije, sprovodili vojska i FBI.
Obama želi da uskladi rad svih ovih službi, kako bi sve primenjivale isti pravilnik prilikom ispitivanja osumnjičenih.
Novi tim za ispitivanje činiće eksperti iz različitih obaveštajnih službi i bezbednosnih agencija.

gvantanamo-AP-x.jpg

Pozivajući se na neimenovanog funkcionera, "Njujork tajms" piše da je preporuku državnom tužiocu SAD Eriku H. Holderu uputila Kancelarija za profesionalnu odgovornost ministarstva pravosuđa. Ministarstvo danas treba da objavi detalje o zlostavljanju zatvorenika koje je generalni inspektor CIA prikupio još 2004. godine, a koji nikada nisu objavljeni.
Kada je CIA 2004. dostavila izveštaj svojih inspektora tužiocima, oni su zaključili da nije potrebno suđenje ni za jedan od ovih slučajeva.
Međutim, Holder je, po dolasku na dužnost, ponovo pregledao izveštaje u kojima se iznose slučajevi zlostavljanja i smrti pojedinih zatvorenika i došao do drugačijeg zaključka.
"S objavljivanjem detalja izveštaja CIA i formalnom preporukom ministarstva da neki slučajevi budu otvoreni, gotovo je sigurno da će uslediti imenovanje tužioca za ovaj slučaj i drugi konkretni koraci koji bi mogli da prouzrokuju nove probleme CIA", ocenio je "Njujork tajms".

Preporuka Kancelarije za profesionalnu odgovornost odnosi se uglavnom na slučajeve torture nad zatvorenicima osumnjičenim za terorizam u Iraku i Avganistanu.
U izveštaju CIA, između ostalog se opisuje kako su pripadnici službe prilikom ispitivanja pretili zatvorenicima pištoljem i simulirali egzekuciju, što predstavlja kršenje američkog zakona o zabrani torture.
Javnosti nikada nije objašnjeno zašto je Ministarstvo pravosuđa u vreme administracije bivšeg predsednika Džordža Buša odlučilo da ne podiže optužnice za slučajeve na koje je CIA sama skrenula pažnju ministarstvu, naveo je "Njujork tajms".
 
Da, ali za SAD ta pravila fer igre ne vaze, jer je njihov slucaj uvek nesto posebno.

Demokratski izabrani predsednici su diktatori kada se suprotstaljaju njihovim interesima, njihove paravojske nisu placenici i koljaci, nego ,,privatni vojni ugovorci'', a ratni zlocini su ,,pitanje drzavne bezbednosti SAD'', koje je besprekorno, nekaznjivo i rezultat krajnje nuzde.

Cinjenica je da sila Boga ne moli i da ,,kadija'' i tuzi i sudi kako mu se prohte, ali niko nece da me natera da volim sto je to tako.

uh ali kad si sve u pravu....
ocito je da jedna pravila vaze za ameriku,a druga za ostatak sveta i to kako ih amerika zacrta....da se covek samo divi americkoj demokratiji...
 
Simulirana egzekucija nije izum CIA. UDBA i OZNA su , kad žele da nešto izvuku iz pritvorenika , po nekoliko puta ga izvodili na streljanje i vraćali.Ta metoda se koristila i u ovom našem poslednjem ratu, i koliko mi je poznato prilično je efikasna.
Dakle(m), nije CIA izmislila toplu vodu, zaostaju za nama bar u nečem !
pa nesto sumnjam u to da smo mi to izmislili:think:
kinezi su zakon sto se toga tice..
vezu coveka tako da ne moze da mrdne i onda mu postave glavu da mu na celo padaju kapi vode..i ostave ga tako samog ..jedno par sati pa obidju ..aha ..neka ga jos par sati..a ono voda kap kap ..kap kap..

ili obore coveka na ledja i vezu ga opet da ne moze da mrdne ..na go stomak mu stave neki lonac a pod lonac pacova..a na lonac pocnu da stavljaju uzareno ugljevlje..i onom pacovu pod loncem pocne da bude vruce i on pocne da grebe ..kopa..
 
pa nesto sumnjam u to da smo mi to izmislili:think:
kinezi su zakon sto se toga tice..
vezu coveka tako da ne moze da mrdne i onda mu postave glavu da mu na celo padaju kapi vode..i ostave ga tako samog ..jedno par sati pa obidju ..aha ..neka ga jos par sati..a ono voda kap kap ..kap kap..

ili obore coveka na ledja i vezu ga opet da ne moze da mrdne ..na go stomak mu stave neki lonac a pod lonac pacova..a na lonac pocnu da stavljaju uzareno ugljevlje..i onom pacovu pod loncem pocne da bude vruce i on pocne da grebe ..kopa..

a ovo....turci su umakali muskarcima muskost u so i tako vezane ih poturali pod telad....ili gestapo u grckoj pripadnicima pokreta otpora je mazao tabane slanom vodom a onda pred kozu....ljdi su umirali u smehu...
 
Kinezi su govnojedi i neljudi. Njihove metode mučenja nisu svrsiskodne (priznanje) već sadističke.
U Kini se godišnje izvrši više smrtnih kazni nego u celom svetu zajedno.
Gadni su žuti !
a za to priznavanje sto bi od nekog izvlacili priznanje kad mogu da ga "privole" da radi za njih..i tako im "dobrovoljno" oda informacije..i sta vise..pocne da ih pribavlja za njih..
usotalom nekako moraju da sebi smanje broj stanovnika..ionako ce jedni drugima usi da pojedu
 
Kinezi su govnojedi i neljudi. Njihove metode mučenja nisu svrsiskodne (priznanje) već sadističke.
U Kini se godišnje izvrši više smrtnih kazni nego u celom svetu zajedno.
Gadni su žuti !

Ali ne nad maloletnicima kao u americi.
a smrtna kazna ide za dela ''visoke korupcije'' i ''dela vezana za narkotike'' ne bi ni nama nista falilo malo takve politike.
 
Ali ne nad maloletnicima kao u americi.

a smrtna kazna ide za dela ''visoke korupcije'' i ''dela vezana za narkotike'' ne bi ni nama nista falilo malo takve politike.

Када би се увела за дела "високе корупције",
бојим се да би 70% ВИСОКИХ политичара и 95% ВЕЛИКИХ привредника
цвеће мирисало од корена ...
 

Back
Top