I po godinu dana čekaju da im skinu kataraktu

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Na operacije katarakte s ugradnjom sočiva čeka se sve duže u beogradskim bolnicama. Trenutno se liste čekanja protežu i do godinu i po dana. Često se zbog loše organizovanih tendera kasni s nabavkom materijala, pa se intervencije dodatno odlažu, manjak je i operacionih sala, pa pacijenti da ne bi čekali i išli poluslepi ili slepi sve češće odlaze na privatne klinike gde se ne čeka, ali dosta košta.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/223196/I-po-godinu-dana---cekaju-da-im-skinu-kataraktu-i--ugrade-sociva
Nema sta,vecni tomica je car:klap:
Zdravstvo u Srbiji cveta:super:

То су ти радости државног сектора. Пошто им плате не зависе од учинка, логично је да ће услуга бити лоша.

Ви бисте овако и Телеком да решите. Да остане државни, па да се чека годину дана за телефон.

Као доказ да је проблем у државном власништву, узми сопствени цитат ↓

sve češće odlaze na privatne klinike gde se ne čeka

Ипак, треба рећи и да се та сочива за катаракте сад добијају релативно бесплатно, а можете да замислите како би у '90-им изгледала набавка нечега што кошта 500 марака...

Вест је мало штура, и на државним клиникама може да се заврши све у жељеном року, ако се плати.
Операција катаракте на ВМА се плаћа око 60.000 ако нећете да чекате. Значи, цео живот отимају од плате да би ти опет наплатили лечење.
Јесте то врзино коло које треба да се прекине једном, дај ти мени паре бруто на руке па ћу ја да плаћам шта ми треба. Ако сам паметан, плаћаћу осигурање које ће ми покрити лечење једног дана. Или ћу да одвајам сам колико сматрам да треба и штековаћу у сламарицу, није важно. Мој избор.
Овако, испада да се здравство финансира од буџета (значи, мој џеп) па од разних пореза, па на све то још треба да се плати.
Да не буде неспоразума, ради се о званичном ценовнику ВМА. http://www.vma.mod.gov.rs/cms/sr/meni_link/5/tekst/122/

I sami znate da ovo nema veze sa radnicima u drzavnom sektoru vec sa upravom u tom drzavnom sektoru.
Iliti krace sa Tomicom i vanskolskim aktivnostima istog (citaj dilovi sa privatnim svojim i prijateljskim klinikama)...
Ne dobija se na tacni tolika duzina ministarovanja....To se debelo mora odraditi...i zaraditi naravno.

Stisnes lekare da rade za sicu pa im polako pustas da mitare sa strane,ako su dobri sa tobom.A podelis musterije na one koji imaju i nek zive i one koji nemaju i nek pale svece,naravno dok jos ima nade.

То су ти радости државног сектора. Пошто им плате не зависе од учинка, логично је да ће услуга бити лоша.

Ви бисте овако и Телеком да решите. Да остане државни, па да се чека годину дана за телефон.

Као доказ да је проблем у државном власништву, узми сопствени цитат ↓

Ипак, треба рећи и да се та сочива за катаракте сад добијају релативно бесплатно, а можете да замислите како би у '90-им изгледала набавка нечега што кошта 500 марака...

Isto kao i sad.
1200 eur po oku je misaona imenica za ojadjene pacijente u Srbiji.
Vise se isplati cekati godinu i po dana i biti slep.

Back