Skydancer
Elita
- Poruka
- 23.426
Hvala, ali mi wikipedia nije bas merodavna. 

Stepinac je bio masovni ubica i koljac , ratni zlocinac i ratni huskac , monstrum u krvavom kardinalskom ogrtacu , demon sa Kaptola .. i olos nacisticka ..
Mislim...nije da nije...poslao dva pisma Paveliću gde kaže da je za NDH loše da se Srbi baš toliko kolju...kalja ugled kod prijatelja nacista. I oni se zgražavaju nad tolikim zverstvima
Ovo nisam znala. Neki dokazi?
S'obzirom kakvu politiku vodi "najlepsi", nebi me cudilo da je sledece godine u Beogradu.
Ako se ne varam Stepincu su poklali porodicu ustaše jer se pobunio protiv genocida nad Srbima...a da je pokrštavao ,pokrštavao je,to je fakat![]()
Убиле су му рођеног брата, за остатак породице не знам, Знам да је имао живу сестру и након рата. А Павелићев режим је сумњао да Степинац сарађује са комунистима.
Није покрштавао, лично је забранио покрштавање православаца. За њих је издао наређење да се сви пребези који спасавају живу главу само упишу као католици, а свештеницима забранио да им око тога праве проблема или да их крсте поново по католичком обичају.
Једино су Јевреји покрштавани, али му они нису узимали за зло, јер су као крштени католици спасавали главе и успели да преживе рат, а после се вратили својој вери.
Brata i ostale žitelje rodnog mu sela....Znam da je papi poslao pismo u kojoj navodi cifru od 200.000 pokrštenih,tako da sumnjam da je zabranio pokrštavanje..
Brata i ostale žitelje rodnog mu sela....Znam da je papi poslao pismo u kojoj navodi cifru od 200.000 pokrštenih,tako da sumnjam da je zabranio pokrštavanje..
Ма, уписаних у католике, преведених, то није исто.
Покрштавање је оно што су усташе донеле законе, да су морали да изваде потврде о моралној подобности, добију писмено одобрење од жупника, а онда се поново крсте по католичком обреду. Ваљда и неке изјаве да дају и потпишу. Степинац је то забранио, јер су православни већ крштени.
То јест, писао свештеницима да то не раде, не знам колико је могао да забрањује.
Ма, уписаних у католике, преведених, то није исто.
То јест, писао свештеницима да то не раде, не знам колико је могао да забрањује.
Lapsus linguae,nisam se baš nasretnije izrazio...pokatoličavanje..
@walter
Nisam ni rekao da su odbacili porijeklo i postali Hrvati...prešli su u katolicizam da bi pobjegli od ustaške kame
Stepinac je bio masovni ubica i koljac , ratni zlocinac i ratni huskac , monstrum u krvavom kardinalskom ogrtacu , demon sa Kaptola .. i olos nacisticka ..
Ako se ne varam Stepincu su poklali porodicu ustaše jer se pobunio protiv genocida nad Srbima...a da je pokrštavao ,pokrštavao je,to je fakat![]()
Tada se još ni za BakarićaДа, Алојзије Степинац, као загребачки надбискуп и лидер РКЦ у Југославији, има слике и писма коресподенције са свима који су њоме владали: краљем Александром, кнезом Павлом, Мачеком, Павелићем, Титом.
Ево га и овде, поред Бакарића (одмах до микрофона, на почасној позицији), и у друштву са представницима СПЦ, док се још нико није "сетио" да је он заправо био "усташа":
![]()
Мислим, провали... 2 године је поглавар РКЦ у комунистичкој Југославији, налази се на свим јавним дешавањима, сусретао се са Титом милион пута, дружио са вођама СПЦ у Хрватској... а овамо неки "демон".
А ево га и кнез Павле са Хитлером:
![]()
Ратко Младић са Веслијем Кларком:
http://3.***************/_Y7kQSOBuEJw/SGfuA4vKbhI/AAAAAAAAAUY/efI84XBmies/s320/Mladic-Clark.jpg
Итд.
Небитно. Шта год ко мислио за РКЦ, ипак се мора сложити да се ради о институцији која не би направила један тако идиотски потез, да сарадника нациста прогласи за блаженика.
И још да никоме није ни најмање сумњиво како то не смета ни Србији, ни Израелу, ни СПЦ, ни САНУ, ни Матици српској... Ено, јесу вам зилоти стављали слике владике Иринеја Буловића како се слика испод Степинчеве фотографије и смеје се?
Lapsus linguae,nisam se baš nasretnije izrazio...pokatoličavanje..