I ove je godine održana misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

VanZorich

Primećen član
Poruka
971
Kao i svake godine, i ove je godine u u samom centru Zagrebu održana redovna i tradicionalna: "misa zadušnica za našeg voljenog poglavnika Antu Dr.Pavelića" .

Sa slikicama.

U SAMOM središtu Zagreba, u bazilici Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici, i ove je godine održana misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića. Misu za poglavnika NDH služili su Isusovci Vjekoslav Lasić i Stanislav Kos.

Kos je u svojoj propovijedi zločinca Pavelića nazvao "uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas". Lasić, poznat po svojim zadrtim ustaškim stavovima, sve je okupljene pozvao na molitvu ne samo za Pavelića već i za njegovog koljača Juru Francetića, kojeg je nazvao "krilnikom koji je poginuo za Hrvatsku".
 
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrv...ype/ArticleView/articleId/125341/Default.aspx

Misa za Pavelića u središtu Zagreba održala se i ove godine
U Bazilici Srca Isusova u središtu Zagreba služena je misa zadušnica za Antu Pavelića, poglavnika Nezavisne države Hrvatske koja je donijela rasne zakone i po njima likvidirala više od 200 tisuća Srba i Židova.
misa_pavelic1-281210.jpg

Misu su služili pater Vjekoslav Lasić i umirovljeni kanonik Stanislav Kos, a naručili su je, kako nam je kazao lider Nove hrvatske desnice Mladen Schwartz, pristaše NHD-a i simpatizeri poglavnika koji je umro 28.prosinca 1959.
- Da je ova prava hrvatska država misa bi se služila u zagrebačkoj katedrali jer Ante Pavelić to zaslužuje. Živio je, borio se i umro za državu Hrvatsku čiji je obnovitelj, kao i Franjo Tuđman - ispripovijedao nam je Schwartz ispred bazilike Srca Isusova, primijetivši i kako se svećenici koji su služili misu nisu baš pretrgli spomenuti Antu Pavelića.
misa_pavelic3-281210.jpg

No, Stanislav Kos, koji je držao propovijed, u nekoliko je navrata Pavelića nazvao uglednikom koji je podnio žrtvu, kako je kazao, za sve nas. Vjekoslav Lasić pozvao je okupljene na molitvu za Pavelića, ali i za Juru Francetića, nazvavši ga krilnikom koji je poginuo za Hrvatsku. Među nazočnima, koji su popunili gotovo sva mjesta u Bazilici u Palmotićevoj ulici, bio je i donedavni šef zagrebačke HVIDRE Ivan Pandža.
:zskace: :zskace: :zskace:
 
Sjajno!
Perfektno!
Pozdravljam hrvatsku misu, i dajem joj punu podrsku, sa zeljom da takvih manifestacija bude sto vise..
Izgleda da samo takve stvari , mogu Srbe PONOVO da podsete, kakva su im ovi zla naneli.....
Sto vise takvih manifestacija!Da Srbe opet ne uhvati demencija.
Samo me cudi sto jos nije stiglo izvinjenje, jer nas preCednik nije mogao biti nazocan.
 
Minorno sranje repatih katoličkih govnara i još 10ak maloumnika, ovo je kod njih prihvaćeno, kao i kod nas misa Dimitriju Ljotiću (ako tako što i postoji). Verovatno su glavninu publike činili "ošišani dečki" z:D

Ne izjednačavaj
Ljotića i Pavelića!!
Pavelić je poglavnik,
a Ljotić tek "pionirčić".
Naljutiće se
hrvatsko "pučanstvo"
iz "lijepe"....
 
Је л' био ИНСТИТУЦИЈА-ТЕТИВА да упути извињење што злочинац Павелић ПОБИ ОНОЛИКЕ ЉУДЕ.........

Pa kažu da nije ubijao Srbe nego komuniste.......
Takva je zvanična verzija Hrvatskih nacionalista.

Interesantno koliko ustaše i četnici imaju zajedničkog!
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top