I nema tome pomoći !

Niko ne može reći odkad je to tako , snama , ali svi znaju ko je u nas : častan , pošten , dostojanstven , vredan , marljiv , istrajan , slobodno misleći čovekoljubec , taj , brzo postane predmet opanćavanja palanačke intelektualne elite - pa tako stavljen na kvaran zub i pogan jezik lukavogo , s'vremenom izgubi slobodu kretanja i javnog govora ,
svako uhlebljenje , imovinu , pa i naposletku život !
Nasuprod njemu , stoje mnogi pognute glave , koji se povinuju palanačkoj eliti - za koje može se reći , kad bi im glava sišla sa ramena i otišla koje kude , niko razliku kakvu god video ne bi. Takovi , danonoćno samoubijaju ono malo preostale čovečnosti u sebi , podnoseći svakakve muke i patnje ćutke u strahu ; živi a da ne žive ! Njih kukavičluk pojede , lagano , iznutra - da im živod ne vredi ni pišljiva boba !

ali to je svuda u celom svetu isto i neke "varijacije na temu"...

Lončar :
izvinite svi , naročito Gloriana , greškom sam utrčao u komentar - a hteo sam samo da odgovorim sa ovim citatom....mnogo se izvinjavam...naročito ako sam nešto pokvario ili izbrisao !

Poslednja izmena od moderatora:
" ali to je svuda u celom svetu isto i neke "varijacije na temu"..."

...sad mi nekako dođe lakše...nušićevski rečeno , sad ne moram da se jedim štaće reći svet...

..samo opet , kako spašavati se od sveta - njegove rulje i njene elite ; to je moja muka....rulja se vazdigla ođe - ima dičnih kolovođa , pa nastala njiova vlada... ama da im zarđalim srpom isečeš jezičine , pre će srp od njiove gadi propanuti , nego njihov pogan jezik , opanćivački - umuknuti...
...to je problem , moj , a verujem i mnogih , ođe...
...kliktaško opanćivačka elita i nji'ovo ništavilo - zaposeli svu okoliš , pa svoje otrove nametnuli kao kavu god lekariju , za vazdizanje duša u bezdno paklenih tmina...
...sačuvaj nas bože i sakloni , ovijih vremena !

Niko ne može reći odkad je to tako , snama , ali svi znaju ko je u nas : častan , pošten , dostojanstven , vredan , marljiv , istrajan , slobodno misleći čovekoljubec , taj , brzo postane predmet opanćavanja palanačke intelektualne elite - pa tako stavljen na kvaran zub i pogan jezik lukavogo , s'vremenom izgubi slobodu kretanja i javnog govora ,
svako uhlebljenje , imovinu , pa i naposletku život !

Zato ima Krstaricu;):D

...jeste uspešna kao ordinacija , sudeći po meni....pa ja sam odmah ukapirao njenu lekovitost i javno izrekao taj stav....bolja je od banjskog lečenja , naročito je dobra za ženski svet kome orošavanje ne pomaže ...
.....no ne izlečuju se te bolesti tako lako , a mnoge nikako...naročito nisu izlečive kod onih koji ih ne priznaju....

....mislim da bi rasprava o ovom pitanju terapetski pomogla , naročito publici koja ne priznaje ordinacijske moći ovog lečilišta....

...konačno , šta znam - moderatori bolje znaju , mnim !?

Back