I nakon toliko vremena - velikim brojem nisu prihvaceni

kapetanmark

Legenda
Banovan
Poruka
65.437
Posle 2000ih i ur egionu je vrsena sve veca propaganda i pokusaji namecanja LGBT osoba udrustvu, njihova prava, sloboda za iskazivanjem ...

Medjutim ruku na srce, koliko njihje prihvaceno eto prvo od svojih roditelja ?

Na drustvenim rmezama sve e to lepo, idilicno sve se postuje, sve se prihvata, ali reklo bise po onom principu - sta men briga nije kod mene u porodici...

Isto tako i gej osobe pod rustvenim mrezama pricaju o slobodi iskazivanja da su gej osobe dok vecina prikriva cinjenicu da to i dalje kriju od svojih roditelja. oni koji ne kriju koji su to saopstili svojima najmilijima, su velikim brojem udaljeni od te porodice jer nisu prihvaceni...

Sad ce neko reci balkanska posla. Ne, tako je i u evropi, procenti gej osoba u odnosu na ostatak stanovnsita je veoma mali. Broj onih koji su priiznalisvojim roditeljiam ili su prihvaceni odsvojih roditelja je ipak mali...

Drzacemo se naseg regiona.

Po mnogim anketama analizama, bosne hrvatske sbrije crne gore, albanije i bugarske
Najveća podrška u regionu: Hrvatska ali je i tamo vecina protiv
Najniža: Bugarska i BiH (posebno među muslimanima)
U bosni preko 75 % ne bi nikada prihavtilo dete kao gej osobu.

Srbija i Albanija su u sredini ali i dalje sa niskom podrškom

Srbija​

Prema istraživanju :

26 % građana Srbije smatralo je da bi istopolni brakovi trebalo da budu dozvoljeni širom Evrope
67 % je bilo protiv
ostatak nije imao stav
skor 70 % ne bi prihvatilo dete kao gej osobu
Religioznost (bez obzira da li je islam, pravoslavlje ili katolicizam) korelira sa nižim prihvatanjem. Islam u tome ima ubedjivo najmanje razumevanja.
Urbanost, obrazovanje i mlađe generacije značajno povećavaju podršku u svim grupama ali je to i dalje daleko od nekog realnog prihvatanja

Dakle , jedno su piskaranja po drustvenim mezama a realnost je nesto sasvim drugo.
i posle svega jasno je da gej osobe velikom vecinom nisu pirhvacene odstrane roditelja , najmilijih...

To nesto govori ?

Roditelj može da bude u šoku, ali na kraju obično prihvati koliko god zagrižen bio.

Nekada prihvate prećutno - ne govore o tome prosto.

Родитељи ЛГБТ деце обично флипну на некакву другу социјално и националну групу да би постигли психички баланс

@Džudi S

Posle 2000ih i ur egionu je vrsena sve veca propaganda i pokusaji namecanja LGBT osoba udrustvu, njihova prava, sloboda za iskazivanjem ...

Medjutim ruku na srce, koliko njihje prihvaceno eto prvo od svojih roditelja ?

Na drustvenim rmezama sve e to lepo, idilicno sve se postuje, sve se prihvata, ali reklo bise po onom principu - sta men briga nije kod mene u porodici...

Isto tako i gej osobe pod rustvenim mrezama pricaju o slobodi iskazivanja da su gej osobe dok vecina prikriva cinjenicu da to i dalje kriju od svojih roditelja. oni koji ne kriju koji su to saopstili svojima najmilijima, su velikim brojem udaljeni od te porodice jer nisu prihvaceni...

Sad ce neko reci balkanska posla. Ne, tako je i u evropi, procenti gej osoba u odnosu na ostatak stanovnsita je veoma mali. Broj onih koji su priiznalisvojim roditeljiam ili su prihvaceni odsvojih roditelja je ipak mali...

Drzacemo se naseg regiona.

Po mnogim anketama analizama, bosne hrvatske sbrije crne gore, albanije i bugarske
Najveća podrška u regionu: Hrvatska ali je i tamo vecina protiv
Najniža: Bugarska i BiH (posebno među muslimanima)
U bosni preko 75 % ne bi nikada prihavtilo dete kao gej osobu.

Srbija i Albanija su u sredini ali i dalje sa niskom podrškom

Srbija​

Prema istraživanju :

26 % građana Srbije smatralo je da bi istopolni brakovi trebalo da budu dozvoljeni širom Evrope
67 % je bilo protiv
ostatak nije imao stav
skor 70 % ne bi prihvatilo dete kao gej osobu
Religioznost (bez obzira da li je islam, pravoslavlje ili katolicizam) korelira sa nižim prihvatanjem. Islam u tome ima ubedjivo najmanje razumevanja.
Urbanost, obrazovanje i mlađe generacije značajno povećavaju podršku u svim grupama ali je to i dalje daleko od nekog realnog prihvatanja

Dakle , jedno su piskaranja po drustvenim mezama a realnost je nesto sasvim drugo.
i posle svega jasno je da gej osobe velikom vecinom nisu pirhvacene odstrane roditelja , najmilijih...

To nesto govori ?
na zapadu su prihvaceni al ovde nisu

ja sam progresivan covek pa eto bolje da mi cerka bude lezbejka nego da mi dovodi cigana ili gasera kuci

na zapadu su prihvaceni al ovde nisu

ja sam progresivan covek pa eto bolje da mi cerka bude lezbejka nego da mi dovodi cigana ili gasera kuci
i na zapadu su velika manjina,

Zvanični podaci: Prema podacima Eurostata i nacionalnih zavoda za statistiku, u većini zapadnih zemalja (poput Nemačke ili Francuske) preko 90% stanovništva se izjašnjava kao heteroseksualno.

Društveni uticaj:
Razlog zašto deluje da ih ima više na Zapadu nije njihova brojnost, već vidljivost. Tamo su prisutni u marketingu, politici i serijama, što stvara sliku velike grupe, iako su statistički i dalje mali deo populacije.

Upravo zbog tog neprihvatanja od strane najbližih, LGBT+ mladi imaju značajno veći rizik od depresije i anksioznosti u poređenju sa svojim vršnjacima Fenomen "Invisible Minority" (Nevidljiva manjina):
Pošto su manjina koja se fizički ne razlikuje, mnogi biraju da ostanu "u ormaru" kako bi izbegli konflikte, što stvara privid da ih ima manje nego što statistike zapravo pokazuju.

Kontam da je kod nas izuzetno mali procenat neheteroseksualnih osoba, sada koji je procenat ljudi koji su bicurious bi bilo interesantno za saznati.
Šta znam mogu da razumem to neprihvatanje od strane društva i porodice, mada mi što se tiče porodice deluje preekstremno ...
Znam par likova koji svojim roditeljima nisu rekli da su gay baš iz razloga što su im matorci prilično zadrti kao osobe što ovima stvara solidan stres ...

Znam par likova koji svojim roditeljima nisu rekli da su gay baš iz razloga što su im matorci prilično zadrti kao osobe što ovima stvara solidan stres ...

Jedan moj drug je morao da ode iz Srbije, zbog neslaganja sa porodicom i društvom.

Drugi, zajednički drug ne krije ništa od majke koja je prilično tolerantna. Treći poznanik takođe ne krije da je gej, živi sam, odvojeno od roditelja. Postavlja na Fejsu slike sa svojim partnerom.

Ponavljam, ljudi ne vole LGBT populaciju zbog napadnih Parada ponosa. To je prvi i osnovni razlog, zatim slede drugi razlozi.

Procenat ne-heteroseksualnih osoba zavis pre svega od otvorenosti drustva- u nekim or otvoreniiim zemljama se vise osoba izjasnjava kao takvi dok u zatvorenijim i zaostalim zemljama manje.
u nanotvorneijim zemljama evrope kako i rekoh po ispitivanjima i studijama ima ih manje od 10 % , preko 90 % roditelja mladih i starijih ne bi prihvatilo dete gej ...

to su cinjenice, dakle nije nesto bolja situacija ni u evropi ...

u nanotvorneijim zemljama evrope kako i rekoh po ispitivanjima i studijama ima ih manje od 10 % , preko 90 % .
U Arapskim zemljama po anketama ih ima negde oko 0%.
Mislis da je to realno stanje?

A sad zamisli situaciju da jednoga dana u braku osoba shvati da se njegov partner zapravo gej i da je u brak pristupula iz straha ili pritiska okoline.

Rezultat je dvoje nesretnih ljudi.

Sto se tice usvajanja sirocadi od strane gej populacije- i tu sam za, jer toj deci u sirotistima je jako tesko, cesto trpe nasilje, silovanja, i nemaju dobre sanse za ikakav normalan zivot.
Bolje je imati dvoje tata ili dve mame- nego biti sam, napusten i uplasen.

Sto se tice usvajanja sirocadi od strane gej populacije- i tu sam za, jer toj deci u sirotistima je jako tesko, cesto trpe nasilje, silovanja, i nemaju dobre sanse za ikakav normalan zivot.
Bolje je imati dvoje tata ili dve mame- nego biti sam, napusten i uplasen.

Ne mogu da podržim usvajanje dece bez roditelja.

U Srbiji ima mnogo bračnih parova koji nemaju, a žele decu. Procedura vezana za usvajanje deteta traje jako dugo, mislim oko 6 meseci.

Svi bračni parovi koji su potencijalni usvojitelji prolaze kroz niz provera. Od godina i zdravstvenog statusa, preko finansijskog do stambenog statusa.

Mislim da bračni parovi treba da imaju prednost u odnosu na LGBT populaciju.

I sve ovo o čemu pričamo nema veze sa psihologijom, tj ima jer se proverava zdravsteni status u koji je uključeno ne samo fizičko, već i mentalno zdravlje.

Ponavljam, ljudi ne vole LGBT populaciju zbog napadnih Parada ponosa. To je prvi i osnovni razlog, zatim slede drugi razlozi.
Da. Ja nemam ništa protiv onih kojih su gej, neka svako radi u svoja četiri zida šta god hoće, ima svako pravo da živi kako hoće. Ali te njihove parade, uopšte mi nisu jasni. Šta oni hoće uopšte sa time? Jer ima jako puno kategorija ljudi koje nisu prihvaćene, koji su ugroženi,bespomoćni, o kojima ne brine ni društvo ni država (a trebalo bi), koji trpe raznorazne pritiske-pa žive kako umiju i znaju, da se uklapaju iako ih niko ne gleda i ne mari za njih.

Ne kažem da treba ćutati, sakrivati se u mišju rupu, ali realnost je takva kakva je da je nikog nije briga. Pa onda ispada da je njima još i super kako je drugima takođe zanemarenim i ugroženim.

Back