I magistri i doktori nauka traže posao

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
U Srbiji se u proseku na posao čeka četiri godine, a posao traži i 37 magistara i doktora nauka. Najveće učešće u registrovanoj nezaposlenosti, posmatrano prema godinama starosti, imaju osobe od 25 do 29 godina, skoro 14 odsto. Gradovi sa najviše građana koje traže posao su Beograd, Niš i Novi Sad. U agencijama za zapošljavanje kažu da su najtraženija zanimanja računovođa, komercijalista, elektrotehničar i informatičar. Mladi u Srbiji kao najpoželjnijeg poslodavca vide državu

Нема посла ни за најобразованије у Србији! Шта онда да очекују они са средњом школском спремом? Највише незапослених у старосној доби од 25 до 29 година, људи у пуној снази! О каквој будућности прича Цветковић? Ако ови млади не нађу посао како ће засновати породицу, од чега ће живети? Како мисле ови на власти да подстакну наталитет у Србији у оваквим приликама? Ово је људи озбиљан проблем о коме се у јавности мало говори!

Vise od bilo kakvog biroa ti govori broz zaposlenih ..inace labour force je 3.6 miliona

U hiljadama
2009.
Јан. 1,983
Феб. 1,981
Март 1,911
Апр. 1,907
Мај 1,900
Јун 1,896
Јул 1,893
Авг. 1,886
Септ. 1,867
Окт. 1,864
Нов. 1,861
Дец. 1,857
2010.
Јан. 1,851
Феб. 1,843
Март 1,841
Апр. 1,841
Мај 1,838
Јун 1,811
Јул 1,811
Авг. 1,806
Септ. 1,803
Окт. 1,802

O tom problemu se stalno govori, i svako ko hoce da nesto sere protiv vlasti povuce te statisticke podatke koji znace koliko i lanjskli sneg
Problem ove drzave nisu mladi od 25 - 29 godina koji su nezaposleni, oni ce sebi naci posao, oni imaju vremena, problem ove drzave su matoiri koji imaju 40-45 godina, iza sebe imaju od 0 do 15ak godina radnog staza koje vise niko nece da primi na posao, a uslove za penziju ne ispunjavaju i nikad nece ispuniti, koji ce kad napune 65-70 godina ziveti ili na racun svoje dece ili umirati od gladi!!!!

O tom problemu se stalno govori, i svako ko hoce da nesto sere protiv vlasti povuce te statisticke podatke koji znace koliko i lanjskli sneg
Problem ove drzave nisu mladi od 25 - 29 godina koji su nezaposleni, oni ce sebi naci posao, oni imaju vremena, problem ove drzave su matoiri koji imaju 40-45 godina, iza sebe imaju od 0 do 15ak godina radnog staza koje vise niko nece da primi na posao, a uslove za penziju ne ispunjavaju i nikad nece ispuniti, koji ce kad napune 65-70 godina ziveti ili na racun svoje dece ili umirati od gladi!!!!

Ти млади док не дођу до посла имаће 40 година! Младих има највише мећу незапосленима, они су најачи део популације који треба да извуче Србију из ср***ања! И ови од 40 треба да добију посао, нисам ни против њих, али ако се младима не помогне имаћемо у будућности младе на бироу од 40 година и старе од 60, а оних испод тих година у популацији неће ни бити!

U Srbiji se u proseku na posao čeka četiri godine, a posao traži i 37 magistara i doktora nauka. Najveće učešće u registrovanoj nezaposlenosti, posmatrano prema godinama starosti, imaju osobe od 25 do 29 godina, skoro 14 odsto. Gradovi sa najviše građana koje traže posao su Beograd, Niš i Novi Sad. U agencijama za zapošljavanje kažu da su najtraženija zanimanja računovođa, komercijalista, elektrotehničar i informatičar. Mladi u Srbiji kao najpoželjnijeg poslodavca vide državu

Нема посла ни за најобразованије у Србији! Шта онда да очекују они са средњом школском спремом? Највише незапослених у старосној доби од 25 до 29 година, људи у пуној снази! О каквој будућности прича Цветковић? Ако ови млади не нађу посао како ће засновати породицу, од чега ће живети? Како мисле ови на власти да подстакну наталитет у Србији у оваквим приликама? Ово је људи озбиљан проблем о коме се у јавности мало говори!

Sta reci - "inflacija kadra" usled dugogodisnje politike socijalnog mira, a da ti kadrovi ustvari nikome ne trebaju.

Osvestite se ljudi, skolstvo nam je 0.

Ne cekajte na vladu, socijalizam vise nije na sceni!

Trazite sami sebi posla!

Otvarajte radnje, trgovine, frizeraje, cvecare, kafice, pekare i td....

Vlada vise ne misli za vas, morate misliti sami za sebe, snalaziti se, A VASE TITULE NIKOM NISU BITNE!

Kapitalizam je stigo u Srbiju......

Sta reci - "inflacija kadra" usled dugogodisnje politike socijalnog mira, a da ti kadrovi ustvari nikome ne trebaju.

Osvestite se ljudi, skolstvo nam je 0.
A zanimljivo je da ti sto nama netrebaju itekako trebaju u inostanstvu.Masa mojih drugova iz skole posle faksa nije moglo da nadje nikakav posao ili je bilo nesto za bednu platu ,danas rade u engleskoj ,holandiji ,australiji ,rusiji i zahvalni su bogu sto nisu ovde nasli posao :D

Trazite sami sebi posla!

Vlada vise ne misli za vas, morate misliti sami za sebe, snalaziti se, A VASE TITULE NIKOM NISU BITNE!

Upravo tako, ma i da nije kapitalizam, drzava je iskolovala isuvise nepotrebnog kadra. Red je da stane s tim.

A zanimljivo je da ti sto nama netrebaju itekako trebaju u inostanstvu.Masa mojih drugova iz skole posle faksa nije moglo da nadje nikakav posao ili je bilo nesto za bednu platu ,danas rade u engleskoj ,holandiji ,australiji ,rusiji i zahvalni su bogu sto nisu ovde nasli posao :D

Zavisi koja struka.Mozda ako rade kao elektronicari ili ev. lekari.

Ostala zanimanja bas i nisu trazena u inostranstvu.

Trazite sami sebi posla!

To je samo za glupe ,znas ti koliko kosta otvaranje pekare ,najmanje 30 000 eura ,cak i da imas te pare cas posla ce ti pojesti birokratija a posla nikad manje ,tu neko sitan moze samo uleti da mu drzava pokupi to sto ima.POla lokala u GLAVNOJ ulici u KG-u je zatvoreno i pise Izdaje se i tako vec ko zna koliko ,narod nema para da kupuje a bez para nema ni posla

Sve jedno sta rade,ovde nisu trebali nikom ni za sta.

Pa gimnazija nazalost odavno vise nije skola koja se ceni u vidu posla, nego se obicno posle nje nastavlja sa skolovanjem.

Medjutim, ni tako nema posla.

A ZASTO rade u inostranstvu?

Zar su bili NESPOSOBNI da sebi otvore neki kiosk ili radnjicu u Kragujevcu?

Najlakse je pustiti mozak na pasu, raditi za drugog, po podne leci na kauc i prvog cekati platu...

Hej, PROBUDITE SE!

Blajbingeru, probudi se prvo ti i informisi se da u ovoj zemlji sve teze i privatnici opstaju, pa onda deli savete iz daljine.

To je samo za glupe ,znas ti koliko kosta otvaranje pekare ,najmanje 30 000 eura ,cak i da imas te pare cas posla ce ti pojesti birokratija a posla nikad manje ,tu neko sitan moze samo uleti da mu drzava pokupi to sto ima.POla lokala u GLAVNOJ ulici u KG-u je zatvoreno i pise Izdaje se i tako vec ko zna koliko ,narod nema para da kupuje a bez para nema ni posla

NIJE ISTINA DECKO!

Ja sam otvarao radnje u Srbiji i znam koliko kosta!

Mene ne moze slagati.

A ZASTO rade u inostranstvu?

Zar su bili NESPOSOBNI da sebi otvore neki kiosk ili radnjicu u Kragujevcu?

Najlakse je pustiti mozak na pasu, raditi za drugog, po podne leci na kauc i prvog cekati platu...

Hej, PROBUDITE SE!
TI treba da se probudis jer zivis u virtelnom svetu ,covece jedan Mek DOnalds koji je radio u KG-u i 90-tih se zatvorio a kao ja cu da otvaram nesto

TI treba da se probudis jer zivis u virtelnom svetu ,covece jedan Mek DOnalds koji je radio u KG-u i 90-tih se zatvorio a kao ja cu da otvaram nesto

Bosko, ja sam kao mladic svercovao farmerke iz Trsta, kasnije kobasice iz Madjarske, a jos kasnijebenzin iz Rumunije, radio sam na najodgovornijim mestima u privredi, i imao sam tri radnje cim je pocelo privatno...

Tako da ja ZNAM sta se i kako se moze.

I imao sam hrabrosti da odem preko okeana i pocenem bez para i znanja jezika....

I danas imam kucu od 600 kv, sa bazenom i ne moram vise da radim nista do kraja zivota....

Tako da nisam ziveo u virtualnom svetu, vec realnom...

Vi zivite u virtualnom svetu u koji ste zaglibljeni i ne smete da se maknete!

Back