I lepše i prirodnije

И љепше и природније": Овако су 1970. изгледале дјевојке из Југославије​


20240318210201_514412.jpg
Foto: Facebook
Стандарди љепоте веома су се промијенили у односу на само деценију или двије уназад, а да не говоримо о томе да смо од једне Грејс Кели дошли до тога да су данас узор младим дјевојкама сестре Кардашијан.

Мода је један од културолошких феномена која се испољила у изобиљу модних трендова. Можемо рећи да је 70-их година било све у моди, али је хипи стил доминирао.
Седамдесете су биле нека једноставнија времена, и мада су и тада младе дјевојке обраћале много пажње на свој изглед, биле су, како многи тврде, љепше, природније и елегантније.
Објављена је фотографија која показује каква је била женска мода 1970-их година. Она је убрзо постала вирална те је изазвала бројне реакције пратиоца који су примијетили колико су све природније и љепше, преноси НајЖена.
А овако су изгледале манекенке. Носиле су памучне "В" сукње, кошуље, чарапе до кољена и велике потпетице.
"Природно лепе девојке и лепо обучене“, „Тако су тада изгледале све жене – одмерено и лепо“, „Изузетно природно и женствено“, „Биле су много лепше од данашњих девојака које носе само скупу и „маркирану“ одећу“, „Лепше него данас и много елегантније“, „Ипак може и без свега на извол’те…“, „Баш су биле прелепе у односу на данашње. Као да су из једног калупа изашле све…“, „Лепе и без силикона“, „Волео бих да видим овако природне жене данас“, „Замислите ове даме у тренерци – не иде“, неки су од бројних коментара.
https://www.glassrpske.com/cir/plus...1970-izgledale-djevojke-iz-jugoslavije/514412
To je tako kad čovek zađe u ozbiljnije godine, pa postane "Yugo nostalgičan " ili samo nostalgičan.
Bilo (bile),...sad su već matore, tako da više nisu ni ovako lepe, niti zgodne.😛
 

Back
Top