I, kako ste spavali?

bird again

Buduća legenda
Poruka
46.195
“Dobro jutro, dragi prijatelji.
Kako ste spavali vi koji ste voljeni, a kako vi koji volite?

Postoji velika razlika, mada se mnogi prave da je ne primećuju.

Ovi prvi spavaju mirno, uljuljkani u tuđu pažnju kao u mekane jastuke. Njima je toplo, njima je sigurno, oni misle da su završili sav posao.

Ovi drugi, oni što vole, oni se možda i prevrću, brinu, ali su barem živi.

Zabluda je, dragi moji, da je cilj ove igre zvane život da sakupite što više obožavalaca.

Ako vas neko voli, a vi ste unutra kao kamen za kupus, džaba vam sve. To je kao da imate pun frižider hrane, a nemate usta. Sedite i gledate u to, a gladni ste.

Biti voljen je pasivna radnja. To svako može. Dovoljno je da ste lepi ili bogati ili samo da ste se našli na putu nekoj dobroj duši.

Ali voleti? E, to je već zanat. To traži i napor i hrabrost. To traži da ustanete i uradite nešto.

Zato, ne hvalite se time koliko vas vole. Pokažite nam koga vi volite. Ako ne volite, onda vam ni ta tuđa ljubav ne vredi ni pet para. Samo zauzimate mesto nekome ko bi znao šta će s njom.”

A vi, kako ste spavali? :think:

:heart:

Ovi prvi spavaju mirno, uljuljkani u tuđu pažnju kao u mekane jastuke. Njima je toplo, njima je sigurno, oni misle da su završili sav posao.

Zabluda je, dragi moji, da je cilj ove igre zvane život da sakupite što više obožavalaca.

Ako vas neko voli, a vi ste unutra kao kamen za kupus, džaba vam sve. To je kao da imate pun frižider hrane, a nemate usta. Sedite i gledate u to, a gladni ste.

Biti voljen je pasivna radnja. To svako može. Dovoljno je da ste lepi ili bogati ili samo da ste se našli na putu nekoj dobroj duši.

Ali voleti? E, to je već zanat. To traži i napor i hrabrost. To traži da ustanete i uradite nešto.

Zato, ne hvalite se time koliko vas vole. Pokažite nam koga vi volite. Ako ne volite, onda vam ni ta tuđa ljubav ne vredi ni pet para. Samo zauzimate mesto nekome ko bi znao šta će s njom.”

Spavao sam na preskoče, hvala na pitanju.
Gledao sam poslednjih par epizoda "better call Saul". Propustio sam ih, iako sam gledao BB, mnogo ranije. Teško su mi pale, zadnje 3 epizode - iako su realne?
Očekivao sam pozitivan rasplet, u prošlosti, kao da i sam imam vremensku mašinu, i kojoj BiH želeo da promenim sudbine nekih od likova. A želeo sam...
Posle su me zvali na posao, u 8, iako nisam trebao da radim - obaveze ne pitaju?
A posle toga se dan nastavio, u nekim rutina a, koje smo poodavno započeli, a nikako da se iskobeljamo iz istih, željni novog?
Za to da li me vole ne marim, odavno.
To da vas neko voli traži potvrdu i vama samima?
To da možete reći: da, to sam ja - bolji od njih toliko - ja to i zaslužujem?
Ja se ne budim da tom mišlju, ukratko.

Uvod se odnosio na uzajamnu ljubav izmedju partnera, ne ljubav dece ili roditelja.
Oni koji vole se prevrću?
Brinu se - i to je dokaz ljubavi?
Za koga? Za nekog, ili za taj isti odnos kojeg imaju da nekim?
Ko je kome poslao čestitku za praznike, iako je površna, od strane ljudi koji se brinu samo za to da su je poslali, a samim tim i poentirali?
Ljubav je manipulacija, nama ili drugima

I svi koji je prodaju su, ništa drugo do, trgovci.
Amin.

Oni koji vole se prevrću?
Briniu se - i to je dokaz ljubavi?
Ko je kome poslao čestitku za praznike, iako je površna, od strane ljudi koji se brinu samo za to da su je poslali, a samim tim i poentirali?
Ljubav je manipulacija, nama ili drugima

I svi koji je prodaju su, ništa drugo do, trgovci.
Amin.
Zašto je ljubav manipulacija?
Zašto briga kao dokaz ljubavi? Kakvo prevrtanje, nije mi jasno?

Kao beba, a niti volim, niti me ko voli!
U životu sam bila zaljubljena xx puta, ali duboko i iskreno nisam nikada voljela.
Što se tiče ljubavi prema meni, bilo je... i gušila me je!
Evo navešću jedan primjer. Veza od godinu dana prije xx godina. Nije mi nešto značila. On je otišao za Ameriku. Niko se nikome javljao nije.
Odjednom telefonski poziv. Stigao u grad u roditeljsku kuću udaljen od mene 600+ kilometara. Pita za kafu?! Kažem može, ne razmišljajući ni gdje je ni ti bilo šta drugo. Otišao na Rent-a-Car uzeo auto i stigao. Sjeli u restoran.
Počeo u startu da davi. ,,Svih ovih godina mislim na tebe. Mislio sam kćerki dati ime po tebi, ali se žena usprotivila?! Nadam se da ćemo biti zajedno bar u staračkom domu,,!
...
Zatim kreće hvalisanje u smislu šta je stvorio, koliko zarađuje i sl. Ni jednog momenta me ništa nije upitao za moj život.
Na kraju izjavi da sam bila njegova prva i jedina ljubav!
Zahvalim se na ručku, promrljam nešto u stilu da mi je drago što smo se vidjeli i bukvalno pobjegnem.
Mislim da je shvatio! Javio se više nije.

Back