И ја сам за промену Устава. Разлог-Хоћемо Краљевину !!!

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Пошто је у последње време ИН бити за промену Устава, ево и ја да кажем пар ствари.

Подржавам промену устава ако :
1. Република Србија се трансформише у Краљевину Србију
2. Једнодомни парламент се трансормише у дводомни
3. Пропорционални систем се претвори у мешовити (комбинација пропорционалног и већинског)
4. Цензус се повећа на 10 %
5. Уведе смртна казна за најтежа кривична дела
6. Укину се неке одредбе из новог статута Војводине, попут Академије наука, главног града и сл. Војводини уместо политичке, дати економску аутономију.

7. Уместо о преамбуле о аутономној покрајини Косово и Метохија, уведемо преамбулу о АП Северно КиМ и АП Јужно КиМ.
8. Уведе се покрајинска влада за АП Северно КиМ и АП јужно КиМ.
9. Поименице наведу традиционалне верске заједнице : Православно-Хришћанска, Римокатоличка, Јеврејска, Исламска, Протестантска, Протестантско-Евангелистичка и сл.
10. Забрани рад секти.
11. забрани рад анархистичких и бољшевичко-комунистичких организација.
12. Сепаратизам прогласи за кажњиво дело.

Ne slazem se samo sa dve stavke uglavnom....A to su Kraljevina....ne svidja mi se dinastija....i smrtna kazna...sa ostalim se uglavnom slazem...
Хвала на учешћу у теми. Твоје мишљење изузетно ценим и волим да чујем.

Poslednja izmena:
Владимир Карађорђевић.

Hahahahahahahahahaha... Misliš da je on nešto bolji??? E pa u tome je stvar, ako želiš monarhiju ne biraš ti, prestolonaslednik je Aleksandar i to je amin... Uvek protiv monarhije!!! I ja sam mislio da je Vladimir nešto bolji, kupio me sa onim što je protiv EU, ali on je odlikovan od strane engleske kraljice i pripada onom viteškom redu, jebbem li ga, ne znam kojem.... Ista je to bagra! i RUSIJA je republika pa joj ništa ne fali...

Svidjaju mi se predlozi ali sam nacelno protiv smrtne kazne.Ona svakakako nije olicenje humanog drustva, mada i druge drzave je imaju pa im nista ne fali.Ajde da budem neutralan ovde moze al i ne mora:)
E za dinastiju nisam!
Karadjordjevici su kreteni i pijavice koje bi da zive na racun naroda.E pa ne moze.Cak mi se ne svida ni ideja o parlametarnoj monarhiji.
Dodao bih jos da mi se svidja ideja o KONFEDERACIJI, th dati svakoj oblasti u Srbiji najsiru autonomiju to je extra za separatizam.Da se ne muce ljudi ovoliko oko toga cepanja kad se sve lepo moze u Ustavu resiti:)

Пошто је у последње време ИН бити за промену Устава, ево и ја да кажем пар ствари.

3. Пропорционални систем се претвори у мешовити (комбинација пропорционалног и већинског)
6. Укину се неке одредбе из новог статута Војводине, попут Академије наука, главног града и сл. Војводини уместо политичке, дати економску аутономију.

7. Уместо о преамбуле о аутономној покрајини Косово и Метохија, уведемо преамбулу о АП Северно КиМ и АП Јужно КиМ.
9. Поименице наведу традиционалне верске заједнице : Православно-Хришћанска, Римокатоличка, Јеврејска, Исламска, Протестантска, Протестантско-Евангелистичка и сл.
10. Забрани рад секти.
Није лоше.

Једино бих ја укинула, како рекох, било какву аутономију Војводине, и не бих забранила рад анархистичких и "бољшевичко-комунистичких" организација, све је дозвољено док не руши Устав и уставни поредак.

.......... E pa u tome je stvar, ako želiš monarhiju ne biraš ti, prestolonaslednik je Aleksandar i to je amin... Uvek protiv monarhije!!! I .......

Не бира га народ већ по аутоматизму: са колена на колено.
А дешава се да народ учествује у смењивању монарха. Али онда монарху лети глава. Па тако су Карђорђевићи и дошли на власт. Побили Обреновиће и засели на трон. Једино их је Тито елиминисао елегантно, без крви. Али како ствари стоје, ови данашњи би се поклали међусобно без учешћа народа. Престолонаследник Аца, никог не пуста ни у авлију а камо Бели двор да се тамо разгаћи.
И сада, постављач теме мудрује да хоће краљевину!?

Хвала на учешћу у теми. Твоје мишљење изузетно ценим и волим да чујем.

Hvala tebi, ti si jedan od retkih koji umes da ovako srocis predloge bez copy-paste...

Dakle, da obrazlozim svoje neslaganje sa dva od ovih 12 konstruktivnih predloga....
Nisam za monarhiju...nazalost...jer me je dinastija Karadjordjevic razocarala...tu pre svega mislim na stvaranje Kraljevine Jugoslavije sa Hrvatima...ali i na instaliranje Banovine Hrvatske u njenom okviru...zatim odlazak iz zemlje u najtezem trenutku po srpski narod...i poziv JVuO da se prikljuci partizanskom pokretu pod kontrolom komunista...dok sadasnjem prestolonasledniku zameram apsolutno nepoznavanje srpskog jezika....
Sto se tice smrtne kazne...smatram da je nikako ne treba uvoditi pre svega iz razloga nepoverenja u srpske sudove generalno...jeza me uhvati pri samoj pomisli da neki nas sudija "reformisanog" sudstva skolovanog na pravnom fakultetu u Kragujevcu izrice nekom smrtnu kaznu...ma ko to bio...

Sa ostalim predlozima se 99% slazem...sa tim sto bih ja umesto autonomuje Vojvodini dao vece nadleznosti okruzima...npr. lokalnu policiju, poreski sistem, guverner koji se bira na neposrednim izborima...a sekte bih tretirao kao udruzenja gradjana, ukoliko su nenasilne...i cim pokazu bilo kakav vid nasilnickog ponasanja...blokada racuna i zaplena imovine i propagandnog materijala...

fuj
da
glupo. long live пропорциЈа
U ovom slučaju SRS i DSS bi bile vanparlamentarne stranke.
Idiotluk
ne igraj se sa vojvodinom, da vam ne zalupimo i mi samarcinu kao sto su vam to uradiili albanci i crnogorci

Ovo je isto kao da stavimo da je Jupiter srpska planeta u preamblu.

Поименице наведу традиционалне верске заједнице : Православно-Хришћанска, Римокатоличка, Јеврејска, Исламска, Протестантска, Протестантско-Евангелистичка и сл.
Glupo. Drzava ne treba da ima nikakvu vezu sa verom, niti vera sa državom.
10. Забрани рад секти.
svaka religija je za pravog ateistu sekta. dakle glupost.
slažem se
ali samo u slučaju da se i hegemonija proglasi krivičnim delom.

10. Забрани рад секти.

I dobićeš Karadjordjevića za kralja i Tadića za premijera.
Milina.

Šomi, ne razmišljaš kako treba. Treba srediti državu a ne menjati uredjenje.
Ako je čovek bolestan treba ga lečiti a ne promeniti pol i ofarbati kosu.
To bi bilo kao:

- Imamo bolesnog čoveka.
a onda mu promene pol i ofarbaju kosu i kažu:
- rešen problem! Više nemamo bolesnog čoveka, nego bolesnu, bradatu plavušu sa Adamovom jabučicom!

Kantastrova :)

Back