И Хрвати на ПОВОРЦИ ПОНОСА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

СУНЦЕ

Primećen član
Banovan
Poruka
555
I Hrvati na beogradskoj "Povorci ponosa" - "najrizičnijem skupu u povijesti Srbije"

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=451084

VEĆ DANIMA srpski mediji bruje o "Povorci ponosa" koju lezbijske i gay udruge 20. rujna organiziraju u Beogradu. Piše se o "najrizičnijem skupu u srpskoj povijesti", organizatori su dobivali učestale i ozbiljne prijetnje zbog kojih se čak razmatralo odustajanje od manifestacije njenog odgađanja. No, jučer je potvrđeno da će se sve odvijati po programu, a sudionike će štititi više tisuća pripadnika MUP-a!

Hrvatski gay aktivisti putuju u Beograd

Na "Povorci ponosa" u Beogradu sudjelovat će i manja skupina Hrvata, potvrdili su organizatori Zagreb Pridea. Na put u srpsku prijestolnicu sprema se oko 40 hrvatskih državljana iz Zagreba, Rijeke, Slavonskog Broda i Vukovara. Oni će, poput svih ostalih sudionika beogradskog Pridea, dobiti posebne oznake kako bi ih policija što lakše prepoznala, te će biti educirani kako se ponašati u slučaju da bude nužno upotrijebiti suzavce ili vodene topove.

Policajci svim aktivistima koji će sudjelovati u povorci savjetuju da se kreću samo većim ulicama, te da se do Platoa ispred Filozofskog fakulteta, na kojem počinje okupljanje, dovezu taksijima ili osobnim automobilima.

Policija očekuje incidente

Na "Povorku ponosa" okomio se i mitropolit Amfilohija koji ju je nazvao "povorkom srama, povorkom Sodome i Gomore". Organizatori su uzvratili kako bi Crkva trebala promovirati ljubav, a ne diskriminirati gay i lezbijsku populaciju.

Oglasio se i ministar policije Ivica Dačić, koji kaže kako će MUP dati sve od sebe da svi sudionici povorke budu sigurni. "U Srbiji odavno nije bilo rizičnijeg skupa", rekao je Dačić na sjednici vlade, a u razgovoru za B92 dodao je kako očekuju incidente. "Moguće je izazivanje incidenata na suprotnom dijelu grada od mjesta održavanja skupa, kako bi policija dislocirala svoje snage. Nisu isključeni ni napadi na članove povorke. Spremnost policije da odradi svoj dio posla je nesporna. Gdje bude jasnih dokaza, policija će djelovati preventivno", kaže Dačić.

ЕВО ПРИЛИКЕ
Искористимо све ово као туристичку промоцију.
Као што видимо и странци су живо заинтересовани. Кренућемо лагано
а онда ће их из године у годину бити све више.
НАУЧИМО НЕШТО ОД ХРВАТА. ШТА СУ ОНИ СВЕ ПОСТИГЛИ СА МЕЂУГОРЈЕМ
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top