I Bog stvori coveka...

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
"I stvori Bog coveka po oblicju svojemu, po oblicju Bozijem stvori ga..." Genesis, 1:27

Sta ovo znaci u Bibliji?

Da je Bog bio kao danasnji covek?

Ocito onda da je bio VANZEMALJAC....

Kako vi zamisljate vanzemaljce, da su slicni ljudima ili da su slicni ..virusima?
:think:

"I stvori Bog coveka po oblicju svojemu, po oblicju Bozijem stvori ga..." Genesis, 1:27

Sta ovo znaci u Bibliji?

Kako vi zamisljate vanzemaljce, da su slicni ljudima ili da su slicni ..virusima?

Znaci da smo slicni Bogu po svom izgledu i osobinama. Ali ne u potpunosti. Mi nismo bukvalne kopije Boga. Samo je On apsolut.

Bla , bla bla !
A , sta ako bog lici na Kineza ?

Adam je bio intermedijarni (srednji) tip, to je nedvosmisleno. Ako je bio napravljen od zemlje, kakav je mogao da bude? A sama reč “Adam” znači “od crvene zemlje”. Ne može on biti crn, a unutra, genetički, izgledati kao belac. Bog je morao da da određenu genetičku potku fenotipu koji stvarno egzistira. To je jasno. Dakle, on je bio fenotipski središnjeg tipa i imao je, naravno, odgovarajući genotip.

Eva je bila identične genetičke strukture, pošto je formirana od Adama, i kao takvi, oni su mogli da daju maksimalnu raznovrsnost. Da je, recimo, Eva bila različita, odmah bi se smanjila potencija mogućeg variranja. Prema tome, budući da je Stvoritelj stvorio prvobitni ljudski par kako je stvorio, On je omogućio da se ljudska vrsta razgrana u maksimalnu različitost, neponovljivost.

http://www.vesti011.com/2011/07/poreklo-ljudskih-rasa/

Da.
Mada jako sumnjam, da je to radio na tako primitivan način. Mislim da je Par stvaran od materije prima ili nečeg još opštijeg nama nepojmljivog. Pošto je ljudima u to vreme uopštavanje išlo još slabije nego nama, ubačen je pojam, koji skoro svako može da asocira, tako da boja zemlje sa bojom Adamove kože ima jako malo zajedničkog, osim kao rudimentirana ali ipak dovoljno opšta asocijacijao kojoj je rasprava čisto gubljenje vremena.
Takvih asocijacija je mnogo u Bibliji. No, u poslednje vreme se svest dobrog dela ljudi razvila, da te asocijacije može da prevaziđe, ne samo u racionalnom pogledu. Ipak, postoje mnogi koji ih se i dalje dogmatski drže, svesno odričući se svog evolutivnog ili ako hoćemo božijeg dara. Na taj način manifestuje osobina slepog verovanja zarad interesa očuvanja religijske infrastrukture, a počesto i bez ikakvog društveno prepoznatljivog interesa (verska zatucanost).
Dalje, da je stvarana, čisto po slovu knjige Postanka, Eva ne bi mogla biti identične (istovetne) genetske strukture, nego u najboljem slučaju jednake, a floskula o maksimalnoj raznovrsnosti ne bi tada imala smisla, jer su oboje da kažemo već manifestovani takvi kakvi su. Tu bi odmah nastao poznati problem rodoskrnavljenja.

Sta ovo znaci u Bibliji?

E super tema .....pre neki dan postavih temu na pdf Religija "kome se mi molimo" trudeci se da objasnim da sve sto zivi izvan zemlje nazivamo VANZEMALJSKO....i samim tim taj bog je vanzemaljac i naravno tema nakon pola sata izbrisana ...
Sto se tice izgleda vanzemaljaca....ako pogledamo izgled ljudi pre 10.000godina i danas razlika je ocigledna...a mutacija jos traje tako da konacni izgled ljudskog roda jos se nezna...mada ovi hormoni iz hrane sto jedemo .....ne bi me cudilo na Bikove da izgledamo u narednih 100g

Poslednja izmena:
E super tema .....pre neki dan postavih temu na pdf Religija "kome se mi molimo" trudeci se da objasnim da sve sto zivi izvad zemlje nazivamo VANZEMALJSKO....i samim tim taj bog je vanzemaljac i naravno tema nakon pola sata izbrisana ...
Sto se tice izgleda vanzemaljaca....ako pogledamo izgled ljudi pre 10.000godina i danas razlika je ocigledna...a mutacija jos traje tako da konacni izgled ljudskog roda jos se nezna...mada ovi hormoni iz hrane sto jedemo .....ne bi me cudilo na Bikove da izgledamo u narednih 100g

Ali šta ako Bog ne živi "iznad Zemlje" nego u nama, između ostalog I u nama? Jel ti palo na pamet to?

Ali šta ako Bog ne živi "iznad Zemlje" nego u nama, između ostalog I u nama? Jel ti palo na pamet to?

Pa nije bas u svima nama. Zapravo,u malom broju nas je.

Poslanica Rimljanima 14,17. Јер царство Божије није јело и пиће, него правда и мир и радост у Духу Светоме.

Nazalost,mnogi misle samo na ovo prvo.

Sta ovo znaci u Bibliji?

U prvoj glavi postanja se pominju Elohimi, a to su nebeski Bogovi.
Dakle, nebeska tela.
Nema tu vanzemaljaca.
Radi se o stvaranju prvih ljudi - originalnih Zemljana (zute rase).
"Po oblicju svojemu"... bas me zanima kako bi se jos ta rec "oblicje" mogla prevesti.
Sigurno je da Tvorac koji stoji iza toga, nema ljudsko oblicje, ali...
Svako od nas ima u sebi "dusu" - inteligentnu energiju koja je deo Tvorca, i koja nam daje svesnost i zivot.
To je njegovo oblicje.

Vanzemaljci koji su u bliskim zvezdanim sistemima su slicni "nama", i mogu se fizicki mesati.
Oni u dalekim , ko zna kakvi su.

Adam je bio intermedijarni (srednji) tip, to je nedvosmisleno. Ako je bio napravljen od zemlje, kakav je mogao da bude? A sama reč “Adam” znači “od crvene zemlje”. Ne može on biti crn, a unutra, genetički, izgledati kao belac. Bog je morao da da određenu genetičku potku fenotipu koji stvarno egzistira. To je jasno. Dakle, on je bio fenotipski središnjeg tipa i imao je, naravno, odgovarajući genotip.

Eva je bila identične genetičke strukture, pošto je formirana od Adama, i kao takvi, oni su mogli da daju maksimalnu raznovrsnost. Da je, recimo, Eva bila različita, odmah bi se smanjila potencija mogućeg variranja. Prema tome, budući da je Stvoritelj stvorio prvobitni ljudski par kako je stvorio, On je omogućio da se ljudska vrsta razgrana u maksimalnu različitost, neponovljivost.

http://www.vesti011.com/2011/07/poreklo-ljudskih-rasa/

Mesas stvaranje prvih ljudi sa stvaranjem Adama.
Prve ljude je stvorio Tvorac - "musko i zensko stvori ih".
Elohim iz prve glave.
Adame je stvorio Enki.
U drugoj glavi Postanja se koristi izraz - "JHVH Elohim".
To nije ponavljanje stvaranja.
Radi se o dve razlicite stvari.
Adam je bio crnac.

Da.
Mada jako sumnjam, da je to radio na tako primitivan način. Mislim da je Par stvaran od materije prima ili nečeg još opštijeg nama nepojmljivog. Pošto je ljudima u to vreme uopštavanje išlo još slabije nego nama, ubačen je pojam, koji skoro svako može da asocira, tako da boja zemlje sa bojom Adamove kože ima jako malo zajedničkog, osim kao rudimentirana ali ipak dovoljno opšta asocijacijao kojoj je rasprava čisto gubljenje vremena.
Takvih asocijacija je mnogo u Bibliji. No, u poslednje vreme se svest dobrog dela ljudi razvila, da te asocijacije može da prevaziđe, ne samo u racionalnom pogledu. Ipak, postoje mnogi koji ih se i dalje dogmatski drže, svesno odričući se svog evolutivnog ili ako hoćemo božijeg dara. Na taj način manifestuje osobina slepog verovanja zarad interesa očuvanja religijske infrastrukture, a počesto i bez ikakvog društveno prepoznatljivog interesa (verska zatucanost).
Dalje, da je stvarana, čisto po slovu knjige Postanka, Eva ne bi mogla biti identične (istovetne) genetske strukture, nego u najboljem slučaju jednake, a floskula o maksimalnoj raznovrsnosti ne bi tada imala smisla, jer su oboje da kažemo već manifestovani takvi kakvi su. Tu bi odmah nastao poznati problem rodoskrnavljenja.

Tesko je zamisliti kako je teklo stvaranje Prvih ljudi, ili zivih bica uopste.
Da li su stvarana gotova tela, ili je dat samo program - DNK?

Za Adame se zna kako su stvoreni.
Enki je na osnovu - DNK jednog pripadnika Raskog plemstva "nakalemio" neke gene gorile.
Kada stvoris genetikom novo bice, ono je savrseno.
Nema gresaka u DNK.
Zato moze da se "mesa" sa bliskim srodnicima.
Danas to nije pozeljno.

Poslednja izmena:
Mesas stvaranje prvih ljudi sa stvaranjem Adama.
Prve ljude je stvorio Tvorac - "musko i zensko stvori ih".
Elohim iz prve glave.
Adame je stvorio Enki.
U drugoj glavi Postanja se koristi izraz - "JHVH Elohim".
To nije ponavljanje stvaranja.
Radi se o dve razlicite stvari.
Adam je bio crnac.

JHVH Elohim znaci Gospod Bog. U tom smislu nesto. I ne znam kakve to veze ima sa crncima? :lol:
Ne radi se o dvije razlicite stvari,nego se samo detaljnije opisuje jedan dogadjaj-stvaranje covjeka.

Ma to je istina da je u nama BOG tj boziji ADN.... obicna metafora .....ti vidi kad sve svete knjige svih religija pricaju o tome kako su sisli sa neba ama bas SVI su sisli od nekuda
Meni ne smeta da obozavamo BOGA samo mi smeta ime ....treba ga zvati bog-vanzemaljac ili alien :)

JHVH Elohim znaci Gospod Bog. U tom smislu nesto. I ne znam kakve to veze ima sa crncima? :lol:
Ne radi se o dvije razlicite stvari,nego se samo detaljnije opisuje jedan dogadjaj-stvaranje covjeka.

Bah...
To je Djura Danicic preveo kao "Gospod Bog", jer nije znao kako drugacije, a da ne ispadne mnozina.
JHVH je licno ime i to je - Jovan (pravo ime doticnog Boga).
Elohim je mnozina i znaci nebesnici.
Ovde su to Jovanovi nebesnici.
Oni koji su ziveli na Nebu (u nebeskim gradovima).
Jedan od njih (Enki) je napravio Adame (crnce).
I to je opisano u drugoj glavi Postanja.
U prvoj se govori o stvaranju Prvih ljudi na ovoj planeti od strane Tvorca.
"musko i zensko stvori ih" (odjednom).

Bah...
To je Djura Danicic preveo kao "Gospod Bog", jer nije znao kako drugacije, a da ne ispadne mnozina.
JHVH je licno ime i to je - Jovan (pravo ime doticnog Boga).
Elohim je mnozina i znaci nebesnici.
Ovde su to Jovanovi nebesnici.
Oni koji su ziveli na Nebu (u nebeskim gradovima).
Jedan od njih (Enki) je napravio Adame (crnce).
I to je opisano u drugoj glavi Postanja.
U prvoj se govori o stvaranju Prvih ljudi na ovoj planeti od strane Tvorca.
"musko i zensko stvori ih" (odjednom).

Nije tako. Elohim je množina ali nakon nje slijedi glagol u jednini sto jasno ukazuje da se radi o svetoj Trojici,dakle jednom Bogu sa tri licnosti.
U prvoj glavi se govori uopsteno o stvaranju ljudi. U narednoj se to razradjuje u detalje. To bi i dijete shvatilo.
Ovo za Adama i crnce mi nije baš jasno.

Nije tako. Elohim je množina ali nakon nje slijedi glagol u jednini sto jasno ukazuje da se radi o svetoj Trojici,dakle jednom Bogu sa tri licnosti.
U prvoj glavi se govori uopsteno o stvaranju ljudi. U narednoj se to razradjuje u detalje. To bi i dijete shvatilo.

Biblija prati sled istorijskih dogadjaja.
Nastanak Svemira i planete Zemlje.
Nju je stvorio Bog koji se pominje u prvoj glavi.
Elohim - nebesko telo - planeta koju popularno zovu Nibiru.
Onda su stvorena ziva bica, pa covek.
Musko i zensko.
Od strane Tvorca.

Onda, u drugoj glavi, na scenu stupaju JHVH Elohim - Jovanovi nebesnici.
Dosljaci sa Sirijusa (RA).
Oni stvaraju Adame (crnce) da bi im radili teske poslove.
U stvari, to je uradio Enki.
A njegova supruga je rodila prvu Adamu i postala Boginja Majka.
Njeno ime - Marija ili Maja.

Sveto trojstvo su cinila tri Boga:
Anu, Enlil i Enki.
Anu - Bog otac i njegova dva sina.
Sledbenici Enlila izbacuju Enkija i na njegovo mesto ubacuju imaginarni pojam - Sveti duh.
i to je to.

JHVH Elohim znaci Gospod Bog. U tom smislu nesto.

Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.
Psalm 82:6

'aniy-'âmartiy 'elohiym 'attem ubhenêy `elyon kullekhem
אֲנִי-אָמַרְתִּי, אֱלֹהִים אַתֶּם; וּבְנֵי עֶלְיוֹן כֻּלְּכֶם

Elohim znači bog, bogovi ... od istog semitskog korena el, je i arapska reč Allah.
Savaot je gospod.

To mi nešto zvuči poznato...
triple-goddess.jpg

Back