Htela sam da vam kažem danas nešto o Lauri, učiteljici mog deteta

Lagerta

Supermoderator
Poruka
30.592
Htela sam da vam kažem danas nešto o Lauri, učiteljici mog deteta. I o tome koliko smo sreće imali da dobijemo baš nju.

Ona je uredna, vešta, odmerena i profesionalno pristupačna. Ako ste roditelj njenog đaka, nećete moći s njom da budete “ortaci”, ali se u razgovoru nećete osećati inferiorno niti kao da niste dovoljno vredan sagovornik na temu obrazovanja. Ona je tu, sa vama u odgajanju deteta i nikad na optužuje.

uciteljica-skola.png

Imala je i ona roditelje koji su mislili da dete u školi treba da se oseća i ponaša kao na porodičnoj slavi, ali je bila mudrija od toga da ispaljuje otrovne strelice i osuđuje.

Napisala je na papire sve što o disciplini svakog pojedinačnog učenika misli, napravila roditeljski sa decom i predala im papire uz pojašnjenje:

“Ja sam, deco, samo običan čovek, a svi ljudi greše. Pročitajte šta sam napisala. Ako je tačno, predajte svojim roditeljima. Ako nije tačno, dođite da ispravimo.”

Sva deca, svi do jednog, predali su poruke roditeljima i mislim da niko nije ni na trenutak posumnjao da je sve baš tako kao što u njima piše.

Sve petice u prvim danima nisu se podrazumevale.

Čak i iz likovnog je bilo trojki. Naravno, znala je Laura da roditelji zameraju među prijateljima i šapuću među sobom: “nisu svi talentovani za crtanje, nije morala baš da im da trojke”. Ali, njoj nije bilo ispod časti da objašnjava. Donela je radove i rekla: radili smo donji, levi ugao. Svi koji su tu crtali dobili su 5, a oni koji su crtali po sredini, levo, gore… dobili su trojke.

Sijalo je sunce u učionici tada. Uf, dobro je, žena zna šta radi.

Odakle nekome pravo da posumnja? Ima. Za upis na učiteljski fakultet prosek je 3,3. A šta sve, kao neko ko je dugo radio u školi znam o pojedincima… ukratko, sumnja je APSOLUTNO opravdana. Kao i za svaki drugi posao. Nije svejedno koji lekar, koji advokat, koji frizer. NIJE svaki dobar. Sasvim prirodno je da isto važi i za prosvetne radnike.

Laura jednom nije uvažila zadatak sa ispravnim rezultatom. Postupak nije bio dobar. Nije bila lenja i nije gledala s visine one koji se žale ili ne razumeju. Ne. Uradila zadatak pred nama i objasnila u čemu je problem. Bez sujete i bez osude.

Malo je reći kakvu podršku je stekla. Kako smo je gledali i deca i mi. Pravedna sa opomenama, ukorima, ocenama. Nije se desilo da deca rade i dobiju 2, kao ni da ne rade i dobiju 5.

Jednostavno je sve znala da odmeri i od znanja nije pravila fudbal sa 70% faktora sreće.
Na kraju, kada je izvodila četvrtake, rekla je: “Mnogo teško odeljenje, prepuno lidera, treba ih rasformirati.” Niko je nije poslušao.

A šta je bilo posle, neću da kvarim ovu lepu priču.

Mnogi će, možda, reći: “Nije ona bila dužna ništa da objašnjava. To je njen posao i ona ga radi, a nikome ne treba da se pravda. Nije dužna. Ali ona je želela i razumela. E zato su je svi i poštovali. Nije se oslanjala na poštovanje zvanja i zato je poštovanje i autoritet i sačuvala.

Hvala, Laura!

Autor: Snežana Golić, pedagog

Znate šta je jedan od problema ? Saradnja sa roditeljima . Potkrepiću činjenicama : od 1. do 4. razreda OŠ, roditelji redovno dolaze u školu i sarađuju sa učiteljima, od 5. razreda to postaje sporadično, tek poneki roditelji su redovno uklučeni u rad deteta, od 7. razreda kao da su deca i nastavnici prepušteni sami sebi. Za srednju školu , neću ni da pričam o saradnji roditelja i profesora. Jedina saradnja se svodi na prijavljivanje profesora ako nije ispunio očekivanja roditelja da mu dete ima odličnu ocenu , jer roditelj smatra da tako treba . Ili ako od škole dobije obaveštenje da mu je dete kažnjeno jer je nasilnik.Naravno da to ne podrazumevam pod "saradnjom" već ukazujem na ponašanje roditelja i njihovom odnosu prema školi.

Poslednja izmena:
Zaključak : nije prosvetnm radnicima teško ni da objasne ni da obrazlože ni da primerom pokažu šta treba i kako treba raditi, samo treba u njih imati poverenja, da to što rade, rade zarad dobrobiti vaše dece. Znam da će biti i komentara da nisu svi prosvetni radnici takvi, i slažem se, nisu , ali njih je i dalje manji broj u odnosu da dobre prosvetne radnike. To što će Jocu ubicu ubaciti u sve medije i na sva zvona pljuvati njegov rad, doneće štete samo vašoj deci, Joca će se snaći i bez penzije. A vi ćete pljuvati ostale, jer, eto postoji i Joca.

I većina je takva, ali ne može da dođe na red da se o njima piše u našim značajnim medijima, tipa blicovi, kuriri , informeri,nisu zanilmjlivi, mora se pisati o lošima jer se tako sređuju neposlušnici, a ujedno se i dobija se utisak, da ne treba decu školovati, osim ako se ne radi o privatnim školama . E tu cvetaju ruže,trčkaraju jednorozi i tako dalje..

bas citam jedan clanak oko odlazenja na razne saltere gde se ljudi neprestano izvinjavaju.
Cak i kad placas uslugu ti se prvo izvinis sluzbenici jer moras nesto da je pitas.

Zamisli kad bi tako tretirali nastavnike.
Ali prvo vecina ne postuje nastavnike jer nastavnici ne postuju sebe cim su pristali da rade takav posao za te pare.'

Kad ostanu potpuno bez osoblja onda ce se nesto menjati. Ovako nece.

Htela sam da vam kažem danas nešto o Lauri, učiteljici mog deteta. I o tome koliko smo sreće imali da dobijemo baš nju.

Ona je uredna, vešta, odmerena i profesionalno pristupačna. Ako ste roditelj njenog đaka, nećete moći s njom da budete “ortaci”, ali se u razgovoru nećete osećati inferiorno niti kao da niste dovoljno vredan sagovornik na temu obrazovanja. Ona je tu, sa vama u odgajanju deteta i nikad na optužuje.

uciteljica-skola.png

Imala je i ona roditelje koji su mislili da dete u školi treba da se oseća i ponaša kao na porodičnoj slavi, ali je bila mudrija od toga da ispaljuje otrovne strelice i osuđuje.

Napisala je na papire sve što o disciplini svakog pojedinačnog učenika misli, napravila roditeljski sa decom i predala im papire uz pojašnjenje:

“Ja sam, deco, samo običan čovek, a svi ljudi greše. Pročitajte šta sam napisala. Ako je tačno, predajte svojim roditeljima. Ako nije tačno, dođite da ispravimo.”

Sva deca, svi do jednog, predali su poruke roditeljima i mislim da niko nije ni na trenutak posumnjao da je sve baš tako kao što u njima piše.

Sve petice u prvim danima nisu se podrazumevale.

Čak i iz likovnog je bilo trojki. Naravno, znala je Laura da roditelji zameraju među prijateljima i šapuću među sobom: “nisu svi talentovani za crtanje, nije morala baš da im da trojke”. Ali, njoj nije bilo ispod časti da objašnjava. Donela je radove i rekla: radili smo donji, levi ugao. Svi koji su tu crtali dobili su 5, a oni koji su crtali po sredini, levo, gore… dobili su trojke.

Sijalo je sunce u učionici tada. Uf, dobro je, žena zna šta radi.

Odakle nekome pravo da posumnja? Ima. Za upis na učiteljski fakultet prosek je 3,3. A šta sve, kao neko ko je dugo radio u školi znam o pojedincima… ukratko, sumnja je APSOLUTNO opravdana. Kao i za svaki drugi posao. Nije svejedno koji lekar, koji advokat, koji frizer. NIJE svaki dobar. Sasvim prirodno je da isto važi i za prosvetne radnike.

Laura jednom nije uvažila zadatak sa ispravnim rezultatom. Postupak nije bio dobar. Nije bila lenja i nije gledala s visine one koji se žale ili ne razumeju. Ne. Uradila zadatak pred nama i objasnila u čemu je problem. Bez sujete i bez osude.

Malo je reći kakvu podršku je stekla. Kako smo je gledali i deca i mi. Pravedna sa opomenama, ukorima, ocenama. Nije se desilo da deca rade i dobiju 2, kao ni da ne rade i dobiju 5.

Jednostavno je sve znala da odmeri i od znanja nije pravila fudbal sa 70% faktora sreće.
Na kraju, kada je izvodila četvrtake, rekla je: “Mnogo teško odeljenje, prepuno lidera, treba ih rasformirati.” Niko je nije poslušao.

A šta je bilo posle, neću da kvarim ovu lepu priču.

Mnogi će, možda, reći: “Nije ona bila dužna ništa da objašnjava. To je njen posao i ona ga radi, a nikome ne treba da se pravda. Nije dužna. Ali ona je želela i razumela. E zato su je svi i poštovali. Nije se oslanjala na poštovanje zvanja i zato je poštovanje i autoritet i sačuvala.

Hvala, Laura!

Autor: Snežana Golić, pedagog
Poštovana,

tehnički lepši tekst nisam skoro pročitao i divim se na umeću.

Ipak, shvatanje teksta zahteva posedovanje zrelosti i svesti a koje mogu malo baciti senku na sve...

Bez da ulazim da li je reč o stvarnoj osobi ili ne, dosta toga se može postaviti upitnim i kao takvo svrsishodnim...

Idemo redom...

Predstavljate nam jednu.osobu.koja se vezala za principe od kojih ne sme da se odustane (ako je rečeno dole levo onda dole levo). Tu ne.postoji ocenjivanje od 1 do 5 već samo Da ili.Ne. Zašto dati trojku ako je neko crtao po sredini a ne priznati matematičke korake za tačan rezultat?

"Deco nacrtajte Sunce dole levo"
Ko je to uradio dobio.je 5 a ko nije 3.

Kod matematike je bila striktnija.
Tačan rezultat jeste sunce ali eto nije se išlo tom i tom putanjom...

Kako Laura objašnjava da će uvažiti tačan oblik.na pogrešnom mestu ako je likovno ali ne i tačan rezultat ako.je matematika tj.nije bilo dole u ćošku?

Ah da...
Rekla je na početku "Ni.ja nisam savršena"

Pa dobro, nisam ni ja.
Ali zato ne namećem principe kojih se neću držati ako su dva različita momenta u.pitanju.

Ovo je OPASNO poigravanje sa neopterećenom dečjom psihom koja uče PRINCIPE...

Principi su idealizovanje a znamo da je sve na konformizmu... Jer možda se ne ortači pred roditeljima ali sigurno cvrkuće ko šumski slavuj pred direktorom hvaleći svoju.neophodnost....

Ne živim na Marsu nego u Srbiji.pa mi.ovo samo tek još jedna priča u nizu...

Radim kako hoću ali imam izgovor da nisam savršena ako.nešto krene naopako - NEĆU ODGOVORNOST, vodim se mojom nekom zamišlju...

Može, al nad svojom decom.
Nemate vi šta na roditeljskom da joj se divite jer ste sami.krivi za svoje dete koje ponavlja vaše postupke...

Jer Laura je tražila sunce dole levo a vama je dete tražilo sladoled od jagode, dete je nacrtalo sunce ali na sredini jer ste vi detetu kupili sladoled ali.od čokolade... nismo se držali principa samo suštine pa je glupo pitati dete: "ako ti je učiteljica rekla to i to zašto ne poslušaš nego menjaš"?

Možda sam ja jedino dete koje je na roditeljsko pitanje: "ko te naučio da lažeš?"
odgovorio roditelhu: "Ti"
Fizička tortura nije pomigla jer sam navodio primere laganja a na to dobio nepravilan odgovor:"ti i ja nismo isto"

....

To.kako Vama izgleda čas kod Laure možda ne izgleda detetu. Možda je njeno.prisustvo za neko dete pakao.
Iako neopterećena, nažalost ne dolaze sva deca iz istih struktura niti sa istim problemima tako da je PRINCIPIJELNA edukacija greška sem ako nije planska tortura da bi deca kad odrastu.prihvatala McDonalds principe poslovanja ćevabdžinice sa aditivima i bljutavim pljeskavicama...
Krupni kapital zahteva uniformisanost a ona se postiže principijelnom dresurom

Nažalost, racionalno.nikad.nije pobedilo.iracionalno i niti će.
Bude li se to.ikada desilo biće pravi.kraj sveta.

.....

Na Vašu sreću zaboravih skedeću stavku, ali setiću se ja, nije problem meni da nastavim...

Poštovana,

tehnički lepši tekst nisam skoro pročitao i divim se na umeću.

Ipak, shvatanje teksta zahteva posedovanje zrelosti i svesti a koje mogu malo baciti senku na sve...

Bez da ulazim da li je reč o stvarnoj osobi ili ne, dosta toga se može postaviti upitnim i kao takvo svrsishodnim...

Idemo redom...

Predstavljate nam jednu.osobu.koja se vezala za principe od kojih ne sme da se odustane (ako je rečeno dole levo onda dole levo). Tu ne.postoji ocenjivanje od 1 do 5 već samo Da ili.Ne. Zašto dati trojku ako je neko crtao po sredini a ne priznati matematičke korake za tačan rezultat?

"Deco nacrtajte Sunce dole levo"
Ko je to uradio dobio.je 5 a ko nije 3.

Kod matematike je bila striktnija.
Tačan rezultat jeste sunce ali eto nije se išlo tom i tom putanjom...

Kako Laura objašnjava da će uvažiti tačan oblik.na pogrešnom mestu ako je likovno ali ne i tačan rezultat ako.je matematika tj.nije bilo dole u ćošku?

Ah da...
Rekla je na početku "Ni.ja nisam savršena"

Pa dobro, nisam ni ja.
Ali zato ne namećem principe kojih se neću držati ako su dva različita momenta u.pitanju.

Ovo je OPASNO poigravanje sa neopterećenom dečjom psihom koja uče PRINCIPE...

Principi su idealizovanje a znamo da je sve na konformizmu... Jer možda se ne ortači pred roditeljima ali sigurno cvrkuće ko šumski slavuj pred direktorom hvaleći svoju.neophodnost....

Ne živim na Marsu nego u Srbiji.pa mi.ovo samo tek još jedna priča u nizu...

Radim kako hoću ali imam izgovor da nisam savršena ako.nešto krene naopako - NEĆU ODGOVORNOST, vodim se mojom nekom zamišlju...

Može, al nad svojom decom.
Nemate vi šta na roditeljskom da joj se divite jer ste sami.krivi za svoje dete koje ponavlja vaše postupke...

Jer Laura je tražila sunce dole levo a vama je dete tražilo sladoled od jagode, dete je nacrtalo sunce ali na sredini jer ste vi detetu kupili sladoled ali.od čokolade... nismo se držali principa samo suštine pa je glupo pitati dete: "ako ti je učiteljica rekla to i to zašto ne poslušaš nego menjaš"?

Možda sam ja jedino dete koje je na roditeljsko pitanje: "ko te naučio da lažeš?"
odgovorio roditelhu: "Ti"
Fizička tortura nije pomigla jer sam navodio primere laganja a na to dobio nepravilan odgovor:"ti i ja nismo isto"

....

To.kako Vama izgleda čas kod Laure možda ne izgleda detetu. Možda je njeno.prisustvo za neko dete pakao.
Iako neopterećena, nažalost ne dolaze sva deca iz istih struktura niti sa istim problemima tako da je PRINCIPIJELNA edukacija greška sem ako nije planska tortura da bi deca kad odrastu.prihvatala McDonalds principe poslovanja ćevabdžinice sa aditivima i bljutavim pljeskavicama...
Krupni kapital zahteva uniformisanost a ona se postiže principijelnom dresurom

Nažalost, racionalno.nikad.nije pobedilo.iracionalno i niti će.
Bude li se to.ikada desilo biće pravi.kraj sveta.

.....

Na Vašu sreću zaboravih skedeću stavku, ali setiću se ja, nije problem meni da nastavim...
Izvini što te prekidam u izlaganju ali ovde je reč o autoritetu,stavu i principu.Ako nastavnik to zahteva od dece,mora sopstvenim modelom pokazati.

Nije ni ovo ono što sam hteo ali vredi pomenuti...

Zamišljam da sam nastavnik

Ispred mene 20 pilića

Ja njima kažem "nacrtajte sunce dole desno na papiru" a dobijem različite rezultate...

Ja zaključujem sledeće, nisam Laura de Principles nego Stojko Zvezdarski:

Sva deca su poslušna jer su nacrtala Sunce.
Neka deca su uradila KAKO IM JE REČENO a neka KAKO MISLE DA TREBA jer Sunce uvek sija gore... Ne prihvataju da je neko rekao "noć" u po bela dana...

A PRIMETIH I DETE POPUT MENE NEKAD KOJE NACRTALO ZELENO SUNCE SA ZUBIMA KOJI SE SMEJU - želi malo.pažnje i da ga neko sasluša...

Znate Laura, nisu deca igračke na navijanje...

Dete nije dete igračka za strine i tete
Dete je dete da ga VOLITE i RAZUMETE

Izvini što te prekidam u izlaganju ali ovde je reč o autoritetu,stavu i principu.Ako nastavnik to zahteva od dece,mora sopstvenim modelom pokazati.
Ne, našla je lakši model i ne poštuje dečju.psihu i.potrebe.
Gledala one filmove o engleskim koledžima.
Nju njeni razmazili pa našla kako njoj.lakše...

A svaka dečja reakcija ili postupak su ključ... koji ona baca u kantu... pravdajući se "nisam savršena"

Jao zamislite mene na roditeljskom kod Laure De Principles...

- Vi ste Lepi Stojko, otac od Malog Djokice?
- Da
- Znate vaše dete je dobilo četvorku
- Zašto?
- Smatram da nije zaslužilo, evo vidite tako i tako i tako pa zato ovako.
- e vidi Lepa,
- nije Lepa nego Laura hihihi
- Laura?
- Da
- Laura De Principles?
- Right on Commander
- E pa vidi Lepa možda moj.mali jeste i nije zaslužio tu.ocenu, sve što ja njemu.objasnim njemu jasno i ume da ponovi a sve što mu ti smandrljaš kako si.koji dan raspoložena a on dodje kući oa me pita, valjda si ti.plaćena da mu objasniš
-Ali ja sam Laura nadaleko.poznata...
- Ma poznata si ti u SNS-u preko kog te ubacili na šljaku, daj oglas iz "Политике", nema pi običaju?
- e eve ti.prc, bilo na Infostudu, može od petog listopada i digitalno bez papirnih dokaza
- a kako objašnjavaš SNS statistiku zaposlenih, da zovemo Acu, treba sutra da gacamo grozje za vino...
- Ijaaaooo Gospodine Stojko pa to ste vi?
- Da...
- A neee... potkrala se sitna mala greškičica, ovo je od drugog učenika a Vaš Mali Djokica pa to čista petica, najbolji mi od sve dece, hihihi, koj vam bi da dodjete na moj roditeljski?
- Bilo mi dosadno pa ko rekoh da upoznam Lauru De Principles...

- kraj prvog čina -
- aplauz -
:hej:

Nije ni ovo ono što sam hteo ali vredi pomenuti...

Zamišljam da sam nastavnik

Ispred mene 20 pilića

Ja njima kažem "nacrtajte sunce dole desno na papiru" a dobijem različite rezultate...

Ja zaključujem sledeće, nisam Laura de Principles nego Stojko Zvezdarski:

Sva deca su poslušna jer su nacrtala Sunce.
Neka deca su uradila KAKO IM JE REČENO a neka KAKO MISLE DA TREBA jer Sunce uvek sija gore... Ne prihvataju da je neko rekao "noć" u po bela dana...

A PRIMETIH I DETE POPUT MENE NEKAD KOJE NACRTALO ZELENO SUNCE SA ZUBIMA KOJI SE SMEJU - želi malo.pažnje i da ga neko sasluša...

Znate Laura, nisu deca igračke na navijanje...

Dete nije dete igračka za strine i tete
Dete je dete da ga VOLITE i RAZUMETE
Zbog takvih stavova, dajte slobodu deci nek crtaju sunce na klupi, dođosmo ovde ,gde smo , sa sve programom i planom .Postoje lekcije, gradivo, koje razvija samostalnost, logiku, razmišljanje zaključivanje,motiviše ali postoje i striktni zadaci, gde se traži ispunjenje tog zadatka. Zamisli, šef ti kaže, okreči fasadu a ti zameniš prozore na zgradi .

Jao zamislite mene na roditeljskom kod Laure De Principles...

- Vi ste Lepi Stojko, otac od Malog Djokice?
- Da
- Znate vaše dete je dobilo četvorku
- Zašto?
- Smatram da nije zaslužilo, evo vidite tako i tako i tako pa zato ovako.
- e vidi Lepa,
- nije Lepa nego Laura hihihi
- Laura?
- Da
- Laura De Principles?
- Right on Commander
- E pa vidi Lepa možda moj.mali jeste i nije zaslužio tu.ocenu, sve što ja njemu.objasnim njemu jasno i ume da ponovi a sve što mu ti smandrljaš kako si.koji dan raspoložena a on dodje kući oa me pita, valjda si ti.plaćena da mu objasniš
-Ali ja sam Laura nadaleko.poznata...
- Ma poznata si ti u SNS-u preko kog te ubacili na šljaku, daj oglas iz "Политике", nema pi običaju?
- e eve ti.prc, bilo na Infostudu, može od petog listopada i digitalno bez papirnih dokaza
- a kako objašnjavaš SNS statistiku zaposlenih, da zovemo Acu, treba sutra da gacamo grozje za vino...
- Ijaaaooo Gospodine Stojko pa to ste vi?
- Da...
- A neee... potkrala se sitna mala greškičica, ovo je od drugog učenika a Vaš Mali Djokica pa to čista petica, najbolji mi od sve dece, hihihi, koj vam bi da dodjete na moj roditeljski?
- Bilo mi dosadno pa ko rekoh da upoznam Lauru De Principles...

- kraj prvog čina -
- aplauz -
:hej:
Divna jednočinka :P

Zbog takvih stavova, dajte slobodu deci nek crtaju sunce na klupi, dođosmo ovde ,gde smo , sa sve programom i planom .Postoje lekcije, gradivo, koje razvija samostalnost, logiku, razmišljanje zaključivanje,motiviše ali postoje i striktni zadaci, gde se traži ispunjenje tog zadatka. Zamisli, šef ti kaže, okreči fasadu a ti zameniš prozore na zgradi .
Ne kažem ja da Vi niste u.pravu, ovo je ipak podforum "obrazovanje" i veća je verovatnoća da će se skupljati vampiri iz zbornica nego korisnici vaših usluga kao recimo ja...

Iskoristio bih ovu temu da pomenem Ludu Ljubinku, u uskostručnoj školi gde je srPBski trebao da bude fakultitativan ali ...

Luda Ljubinka je prilikom upoznavanja govorila:
"BOG ZNA ZA 5 JA ZA 4 A VI OD 1 DO 3"

Tih trojki bilo na prste jedne ruke plus ja kao šesti u celoj skoli što je strašno.
Obarala ona i.po pola odeljenja...

Molili drugari preklinjali plakali a ona se samo kezila i "držala principa"

Roditelji pisali peticije, svadjali se sa direktorom, pisali ministarstvu al nisu znali da se žale njenoj SPS vezi... Dal je dobijala dojave da oladi ili ne tek ona se "držala principa"... Nek ona to u svoja 4 zida, ne postoji škola tu zbog nje...

Jedino dobro što je donela Petolistopadska Demokratija bilo je ČIŠĆENJE LUDE LJUBINKE:

"Nećete više predavati ni.našoj ni ičijoj deci, ostajete u.ovoj školi jer vas druge neće. Pošto volite da čitate sledećih 7 godina do.penzije bićete bibliotekar ili napišite otkaz, mnogi su se žalili ali izgleda ste nagazili koga nije trebalo, žao mi je"

Po prvi put, Luda Ljubinka ODUSTALA od principa i prihvatila biblioteku..
Niko nije savršen kako reče Laura

Ne kažem ja da Vi niste u.pravu, ovo je ipak podforum "obrazovanje" i veća je verovatnoća da će se skupljati vampiri iz zbornica nego korisnici vaših usluga kao recimo ja...

Iskoristio bih ovu temu da pomenem Ludu Ljubinku, u uskostručnoj školi gde je srPBski trebao da bude fakultitativan ali ...

Luda Ljubinka je prilikom upoznavanja govorila:
"BOG ZNA ZA 5 JA ZA 4 A VI OD 1 DO 3"

Tih trojki bilo na prste jedne ruke plus ja kao šesti u celoj skoli što je strašno.
Obarala ona i.po pola odeljenja...

Molili drugari preklinjali plakali a ona se samo kezila i "držala principa"

Roditelji pisali peticije, svadjali se sa direktorom, pisali ministarstvu al nisu znali da se žale njenoj SPS vezi... Dal je dobijala dojave da oladi ili ne tek ona se "držala principa"...

Jedino dobro što je dinela Petolistopadska Demokratija bilo je ČIŠĆENJE LUDE LJUBINKE:

"Nećete više predavati ni.našoj ni ičijoj deci, ostajete u.ovoj školi jer vas druge neće. Pošto volite da čitate sledećih 7 godina do.penzije bićete bibliotekar ili napišite otkaz, mnogi su se žalili ali izgleda ste nagazili koga nije trebalo, žao mi je"

Po prvi put, Luda Ljubinka ODUSTALA od principa i prihvatila biblioteku..
Niko nije savršen kako reče Laura
Navodiš mi opet isti primer, što pokazuje da je procenat takvih profesora mali. Ali nije to poenta, ta Luda Ljubinka vas je naučila da kuckate ovde, da shvatite zašto ona zna za 5 a vi za 3, da se zauzmete za sebe i umesto hvala, sledi prijava. Nagazila nepismenog tatinog sina .

Mi, vampiri iz zbornica i jesmo krivi što je sve ovako, kako je. Umesto da se zauzmemo još jače za svoje dostojanstvo, mi se dodvoravamo roditeljima i kvazi intelektualcima sa diplomama ko zna kako zarađenim . Pomenuću opet, dok su svi štrajkovi i protesti polazili sa fakulteta ,u ovom društvu se nešto menjalo, sad uživajte u uspehu , sveli su nas na učesnike tabloida i dali zeleno svetlo svima da sude, procenjuju i objašnjavaju naš rad.

. Nagazila nepismenog tatinog sina .
Pa šta?
A stotine i stotine njih od ranije?
Ko zadnja je pristala na ponižavajuće bilo šta...

Ja nikad nisam pristajao, dostojanstveno sam napuštao ćorava radna mesta pa sam trpeo i glad i zajedljive opaske i od koga treba i od koga ne treba "postoji li radno mesto za tebe uopšte", od klimatizovane kancelarije na državnim jaslama pa do kanala a ni tu nisu bila čista posla.

Onda me je sam Bog vodio od Kurte do Murte gde sam od svakog nešto video/naučio i konačno dobio priliku da naučeno primenim u totalno novom i velikom sistemu a gde su videli iskustvo pa mi ubrzo pojačali platu iako u toj firmi neki i decenijama smrde... Kad pogledam sa vremenske distance genijalna putanja, ne baš prijatna i nikakve veze sa strukom ali mi se dopalo...

Nemam veliku odgovornost a vreme muljavo... Toliko pameti sam bar zadržao... a MOJ PRINCIP koštao samo mene...

Poslednja izmena:
Pa šta?
A stotine i stotine njih od ranije?
Ko zadnja je pristala na ponižavajuće bilo šta...

Ja nikad nisam pristajao, dostojanstveno sam napuštao ćorava radna mesta pa sam trpeo i glad i zajedljive opaske i od koga treba i od koga ne treba "postoji li radno mesto za tebe uopšte", od klimatizovane kancelarije na državnim jaslama pa do kanala a ni tu nisu bila čista posla.

Onda me je Sam Bog vodio od Kurte do Murte gde sam od svakog nešto video/naučio i konačno dobio priliku da naučeno primenim a gde su videli iskustvo pa mi ubrzo pojačali platu iako u toj firmi neki i decenijama smrde... Kad pogledam sa vremenske distance genijalna putanja, ne baš prijatna i nikakve veze sa strukom ali mi se dopalo...

Nemam veliku odgovornost a vreme muljavo... Toliko pameti sam bar zadržao...
I njoj je dosadilo. odustala je, kao što rade mnogi dobri profesori.

Back