Hrvatski tisak o nama: Srbija zemlja najvecih gubitnika i moderni gubavci Europe

zvezdannn

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
441
PROGLAŠENJE nezavisnosti Kosova je izazvalo veliko zanimanje u Hrvatskoj - čak i među onima koji tvrde da ih se sve vezano uz tamo neku Srbiju tiče koliko uzgoj glista u Tunguziji - kao i još veće veselje - čak i među onima koji bježe od reputacije serbofobnih nacionalista.

Razloge za takvo oduševljenje nije teško pronaći. Iako se za to mogu pronaći argumenti, oni ipak nisu u simpatijama za kosovske Albance i dosljednom podržavanju prava na samoopredjeljenje, kao ni u pretpostavci da će se zaključenjem kosovske priče konačno završiti proces raspada Jugoslavije te uspostaviti novi poredak kao nužan preduvjet stabilnosti i ekonomskog razvitka u regiji.

Barem što se Hrvatske tiče, radost zbog današnjih događaja u Prištini zapravo ima vrlo malo veze s kosovskim Albancima i njihovom novom državom. Pravi je razlog u tome - a što to mnogi vide - da Srbija nakon oduzimanja Kosova više uz nikakav povjesničarski, mitomanski ili dnevnopolitikantski "spin" neće moći izbjeći surovu i nemilosrdnu spoznaju da je ne samo najveći gubitnik raspada Jugoslavije, nego i najveći gubitnik među svim državama, narodima i entitetima u današnjem svijetu.

Takvu je etiketu teško izbjeći ako se prihvati američki stav prema kojemu jednostrano odcjepljenje Kosova od Srbije predstavlja "poseban slučaj" koji neće predstavljati presedan za druge slične situacije i "zamrznute sukobe" u svijetu. Dakle, Srbija je od danas jedina država na kugli zemaljskoj na koju se ne odnose načela međunarodnog prava o nepovredivosti granica, odnosno čiji teritorijalni integritet ne vrijedi ni pišljiva boba. A ako je Srbija bezvrijedna u tom formalnom smislu, može se samo pretpostaviti kolika je njena težina u onim konkretnim materijalnim stvarima koje određuju položaj neke države u međunarodnom poretku.

Srbija je takav gubitnički status stekla, između ostaloga, i time što je odabrana da posluži kao primjer svim drugim državama koje se razmišljaju o tome da prkose "međunarodnoj zajednici" ili Zapadu. Kako bi taj primjer bio što efektniji, gubitnički status Srbije će se perpetuirati kroz začarani ciklus nacionalne traume koja podgrijava mržnju prema Zapadu i izolacionističko raspoloženje, te tako polako, ali sigurno od nama susjedne države pravi gubavca Europe.

Slično kao i današnje proglašenje kosovske nezavisnosti, hrvatska javnost će taj proces pratiti s daleko više pažnje nego što on to, zapravo, objektivno i zaslužuje. Razlog za to je u tome što mnogi Srbiju – zbog desetljeća zajedničke povijesti, jezični, kulturnih i drugih poveznica - kao svojevrsnu izokrenutu i izopačenu verziju Hrvatske. Iz te vizure sve što je u Hrvatskoj dobro je u Srbiji loše, a sve što je u Hrvatskoj loše je u Srbiji još lošije. Već duže vrijeme siromašna, iscrpljena, traumatizirana i ponižena Srbija služi kao utjeha Hrvatskoj, odnosno kao izgovor za mnoge vlastite neuspjehe i frustracije.

One frustracije koje su većini današnjih Hrvata ipak najviše na pameti – povijesne – ovim bi danom trebale biti većim dijelom izbrisane. U današnjoj Srbiji će mnogi vidjeti Hrvatsku kakva bi izgledala da je ishod Domovinskog rata bio drukčiji. Hrvatska je, pak, na strani istog Zapada koji joj je pomogao ostvariti njenu teritorijalnu cjelovitost i može se smatrati jednim od simboličkih pobjednika raspada Jugoslavije. Time će Domovinski rat – koji se nastavlja u mnogim glavama davno nakon što je ispaljen posljednji metak – završiti s konačnom hrvatskom pobjedom.
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.169
. Dakle, Srbija je od danas jedina država na kugli zemaljskoj na koju se ne odnose načela međunarodnog prava o nepovredivosti granica, odnosno čiji teritorijalni integritet ne vrijedi ni pišljiva boba. A ako je Srbija bezvrijedna u tom formalnom smislu, može se samo pretpostaviti kolika je njena težina u onim konkretnim materijalnim stvarima koje određuju položaj neke države u međunarodnom poretku.

.

Ovo nije ni sramota ni poraz Srbije!
Zatim, sve je relativno, reče jedan Jevrej:Historija se ponavlja, budale nisu ništa naučile:
Srbin je pokrenuo WW1, a sada, jedna takva 'bezvredna' Srbija je uspela da NATERA belosvetske barabe da zbog nje odstupe od svih civilizacijskih tekovina ovoga sveta!
Vidimo se u sledećem ratu!:D
 

nenadbiosiupravu

Zainteresovan član
Poruka
311
PROGLAŠENJE nezavisnosti Kosova je izazvalo veliko zanimanje u Hrvatskoj - ...... Dakle, Srbija je od danas jedina država na kugli zemaljskoj na koju se ne odnose načela međunarodnog prava o nepovredivosti granica, odnosno čiji teritorijalni integritet ne vrijedi ni pišljiva boba. A ako je Srbija bezvrijedna u tom formalnom smislu, može se samo pretpostaviti kolika je njena težina u onim konkretnim materijalnim stvarima koje određuju položaj neke države u međunarodnom poretku.

Исправно је приметио, с тим да бих ја нагласио и овај други пасус, који је битнији, а то је пример другима:

Srbija je takav gubitnički status stekla, između ostaloga, i time što je odabrana da posluži kao primjer svim drugim državama koje se razmišljaju o tome da prkose "međunarodnoj zajednici" ili Zapadu. Kako bi taj primjer bio što efektniji, gubitnički status Srbije će se perpetuirati kroz začarani ciklus nacionalne traume koja podgrijava mržnju prema Zapadu i izolacionističko raspoloženje, te tako polako, ali sigurno od nama susjedne države pravi gubavca Europe.
 

RainbowSix

Veoma poznat
Poruka
10.714

A sad malo pažnje!!!
Stvar treba sagledati i sa druge strane!!! Koja bi evropska država bila barem u stanju barem ovakvog nivoa vitalnosti (kakav god da jeste ali smo opstali) da je zadnjih dvadeset godina prošla kroz onu golgodu kroz koju je to srbija proživjela??? Koja bi to država bila uopšte u stanju da još uvijek osigura svoj kakav takav opstanak???
To je zapravo dokaz snage jednog naroda i države!!! To je dokaz, a ne nekakvo verbalno "šiljenje qrca" na objektivno, od sebe jačega koji je trenutno zabavljen velikim problemima, uz, na drugoj strani istovremeno ponizno očajničko grebanje na vratima "evtoatlanskih integracija" kao uslovu biološkog opstanka??? Lako je opstajati kao satelitski apsorber politike nekog velikog zaštitnika i unaokolo pištati o svojoj "značajnoj geostrateškoj ulozi i istorijskom doprinosu" u ovakvom ili onakvom smislu!!! Država je samo ono što se ne može rasturiti i kad dođu najgora vermena te i kad svi uokolo iskompleksirani miševi počnu da onanišu na muke mačke u džaku!!!
Ma kako da me svako od vas lično shvatio mi je čast što sam pripadnik naroda i državljanin države koja je barem pružila otpor najvećem vojnom zlu sadašnjeg Svijeta i latentnoj opasnosti svakog živućeg stvora na ovoj planeti!!! Ja sam bar imao priliku da svoj narod i svoju državu razlikujem u "moru" tolikih beskičmenjačkih kvazidržavica koje odavno svoju "suverenost" ostvaruju samo na papiru dok im vlastita djeca, zarad tuđina gospodara, i kao garancija samo tinte slova na pomenutoj hartiji, ginu po nekim tamo bjelosvjetskim vukoyebinama za koje njihovi bliži preci nisu ni znali da uopšte postoje!!!!!!
Srbija je ratovala protiv istih onih bjelosvjetskih manijaka zbog kojih svaka majka na ovom Svijetu strahuje za budućnost svog djeteta i tu nema prostora za bilo kakvo kajanje!!! Šiptara se mogu bojati Srbi na Kosovu, Muya Srbi u Sarajevu, Muslimana francuzi u Parizu, Čečeni Rusa, Tibetanci Kineza, crnci bijelaca...svako svakog - ali svi mi, baš svi, koji postojimo, od rođenja pa do danas podjednako se bojimo zlotvora koji Srbalje bombardovaše i koji im otimaju Kosovo!!! Ne, nisu ti Šiposi!!! Šiposi su samo sredstvo koje je od juče u stanju još veće i ionako do sad teške ekonomsko političke zavisnosti (ironija i istina)!!! Šiposi tek treba da se uvjere koliko će da ih "košta sat koji im je Buš onako uz smiješak oprostio kad su mu ga posvrnuli sa ruke"!!!
NATO (Amerikanci) ... Koliki su zlotvori u pitanju dovoljno je reći da u opasnost i sami za sebe i svoju djecu!!! Oni svoj interes postižu tako što konstantno Svijet hrane strahovima od samouništenja!!! Njihov alat je rat, a proizvod koji nam svima prodaju je smrt i patnja!!! Od tih gadova svi zaziru, samo što ih slabi ljube u gu.icu, a jaki im se suprotstavljaju!!!
Ne očekujem da će miševi ovo shatiti, jer, Bože moj, ipak su to samo miševi!!!
Hvala i živjeli!!!
 

KninGrad

Domaćin
Poruka
4.893
A šta drugo očekivati od ustašije, endehazije?

Menjajući kanale noćas, naiđoh na snimak kako šiptari u sred zagreba seku nekakvu tortu, a voditeljka one emisije na HRT-u orgazmički , sva zajapurena , skviči...daBogda joj i svima njima ti isti šipci sekli torte sve sa decom njihovom.:mad:

Situacija je losa medjutim prosli smo mi i gore. Sada je samo vreme da vidimo ko nam je stvarno "prijatelj" i hoce da pomogne Srbiji. A za Kosovo se ne treba brinuti jer svaki Srbin zna da je Kosovo bilo i bice Srbija.
 

despot stefan

Zainteresovan član
Poruka
342
Ne vidim zasto neko ima potrebu da ovde posta sta Hrvati misle o nama! Ako je vec zainteresovan moze otici na neki Hr forum! Nek se teraju u 3 ***** materine!
Najbolje neka neko zalepi i neki clanak sta siptari misle o nama! Do kad cemo nekom da se uvlacimo u bulju, nismo znali, nismo hteli veliku srbiju i takva glupa objasnjenja! Ne znam sta nam je bilo, ko nas posvadja i slicno!
Sad su nas sjebali ali cekamo sledecu rundu! Cekali smo 500 godina cekacemo opet!
 

despot stefan

Zainteresovan član
Poruka
342
al tekst je u jednom tacan

SRBI SU DANAS MODERNI GUBAVCI EVROPE

najveci gubitnici u svetu

jer za sve drzave vaze medjunarodna pravila sem za nas.

zato smo mi gubavci.

ljudi nize klase.

parije.

robovi.

evropski cigani.

Ti govori u svoje ime i deklarisi se kako hoces! Lepi sebi sve moguce atribute al ostale zaobidji! Tvoj problem kako se ti osecas!
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.169
A šta drugo očekivati od ustašije, endehazije?

Menjajući kanale noćas, naiđoh na snimak kako šiptari u sred zagreba seku nekakvu tortu, a voditeljka one emisije na HRT-u orgazmički , sva zajapurena , skviči...daBogda joj i svima njima ti isti šipci sekli torte sve sa decom njihovom.:mad:

Ma to je Hrvatima trauma iz detinjstva, tj. dok su čvrsto koračali Titovim putem!
Ponekad teško umire 'bratska' ljubav:D
 

despot stefan

Zainteresovan član
Poruka
342
Recimo, može biti zanimljivo šta misli većina Hrvata o KiM-u, a šta misle, tj. šta će da urade njihovi političari!?
Čisto da se zna, koga treba smatrati odgovornim za eventualno priznanje nezavisnosti!

Vidim ja na Hrvatskom forumu sta Hr misle o tome! Politicari ce to malo u zavijenoj formi ali normalno zajedno sa EU kao sto i treba! Ne zameram ja Hrvatima nista niti imam sta nego me nerviraju ovi domaci sado-mazo! U Hr se ovo vidi kao placena cena za sva sranja u kojima je Sr ucestvovala i likuje se nad ovakvim razvojem dogadjaja! Jedini koji su srecniji od Hr jesu muslimani! Naravno, nisam racunao siptare! Mada, moze biti da ne pratimo isti forum! Ja ove stavove nalazim na Forum.hr!


Valjda nam je pokazao ovo da nam ulepsa dan!:twisted:
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.169
Ne zameram ja Hrvatima nista niti imam sta nego me nerviraju ovi domaci sado-mazo!
Mada, moze biti da ne pratimo isti forum! Ja ove stavove nalazim na Forum.hr!

Valjda nam je pokazao ovo da nam ulepsa dan!:twisted:

A ja im zameram što neće da prihvate istinu o Građanskom Ratu u Hrvatskoj!:D
Ne vise mnogi na više foruma, treba vremena za to!
Zato sam ja svojevremeno za sve teme koje su mi se činile zanimljive za obe strane otvarao i na Krsti i na Iskonovom forumu, dok tamo nisam dobio doživotni ban zbog, kako li napisaše:
Širenje međunacionalne mržnje, kao i pozivanje na rušenje AVNOJ-skih granica!:D
 

angrea

Zainteresovan član
Poruka
203
PROGLAŠENJE nezavisnosti Kosova je izazvalo veliko zanimanje u Hrvatskoj - čak i među onima koji tvrde da ih se sve vezano uz tamo neku Srbiju tiče koliko uzgoj glista u Tunguziji - kao i još veće veselje - čak i među onima koji bježe od reputacije serbofobnih nacionalista.

Razloge za takvo oduševljenje nije teško pronaći. Iako se za to mogu pronaći argumenti, oni ipak nisu u simpatijama za kosovske Albance i dosljednom podržavanju prava na samoopredjeljenje, kao ni u pretpostavci da će se zaključenjem kosovske priče konačno završiti proces raspada Jugoslavije te uspostaviti novi poredak kao nužan preduvjet stabilnosti i ekonomskog razvitka u regiji.

Barem što se Hrvatske tiče, radost zbog današnjih događaja u Prištini zapravo ima vrlo malo veze s kosovskim Albancima i njihovom novom državom. Pravi je razlog u tome - a što to mnogi vide - da Srbija nakon oduzimanja Kosova više uz nikakav povjesničarski, mitomanski ili dnevnopolitikantski "spin" neće moći izbjeći surovu i nemilosrdnu spoznaju da je ne samo najveći gubitnik raspada Jugoslavije, nego i najveći gubitnik među svim državama, narodima i entitetima u današnjem svijetu.

Takvu je etiketu teško izbjeći ako se prihvati američki stav prema kojemu jednostrano odcjepljenje Kosova od Srbije predstavlja "poseban slučaj" koji neće predstavljati presedan za druge slične situacije i "zamrznute sukobe" u svijetu. Dakle, Srbija je od danas jedina država na kugli zemaljskoj na koju se ne odnose načela međunarodnog prava o nepovredivosti granica, odnosno čiji teritorijalni integritet ne vrijedi ni pišljiva boba. A ako je Srbija bezvrijedna u tom formalnom smislu, može se samo pretpostaviti kolika je njena težina u onim konkretnim materijalnim stvarima koje određuju položaj neke države u međunarodnom poretku.

Srbija je takav gubitnički status stekla, između ostaloga, i time što je odabrana da posluži kao primjer svim drugim državama koje se razmišljaju o tome da prkose "međunarodnoj zajednici" ili Zapadu. Kako bi taj primjer bio što efektniji, gubitnički status Srbije će se perpetuirati kroz začarani ciklus nacionalne traume koja podgrijava mržnju prema Zapadu i izolacionističko raspoloženje, te tako polako, ali sigurno od nama susjedne države pravi gubavca Europe.

Slično kao i današnje proglašenje kosovske nezavisnosti, hrvatska javnost će taj proces pratiti s daleko više pažnje nego što on to, zapravo, objektivno i zaslužuje. Razlog za to je u tome što mnogi Srbiju – zbog desetljeća zajedničke povijesti, jezični, kulturnih i drugih poveznica - kao svojevrsnu izokrenutu i izopačenu verziju Hrvatske. Iz te vizure sve što je u Hrvatskoj dobro je u Srbiji loše, a sve što je u Hrvatskoj loše je u Srbiji još lošije. Već duže vrijeme siromašna, iscrpljena, traumatizirana i ponižena Srbija služi kao utjeha Hrvatskoj, odnosno kao izgovor za mnoge vlastite neuspjehe i frustracije.

One frustracije koje su većini današnjih Hrvata ipak najviše na pameti – povijesne – ovim bi danom trebale biti većim dijelom izbrisane. U današnjoj Srbiji će mnogi vidjeti Hrvatsku kakva bi izgledala da je ishod Domovinskog rata bio drukčiji. Hrvatska je, pak, na strani istog Zapada koji joj je pomogao ostvariti njenu teritorijalnu cjelovitost i može se smatrati jednim od simboličkih pobjednika raspada Jugoslavije. Time će Domovinski rat – koji se nastavlja u mnogim glavama davno nakon što je ispaljen posljednji metak – završiti s konačnom hrvatskom pobjedom.

Ako smo takvi ,kao narod i zemlja,zašto hrvatski i slovenački privrednici hrle u Srbiju?
Ostajte DOMA!!!!
 

piciginx

Buduća legenda
Poruka
44.341
PROGLAŠENJE nezavisnosti Kosova je izazvalo veliko zanimanje u Hrvatskoj - čak i među onima koji tvrde da ih se sve vezano uz tamo neku Srbiju tiče koliko uzgoj glista u Tunguziji - kao i još veće veselje - čak i među onima koji bježe od reputacije serbofobnih nacionalista.

Razloge za takvo oduševljenje nije teško pronaći. Iako se za to mogu pronaći argumenti, oni ipak nisu u simpatijama za kosovske Albance i dosljednom podržavanju prava na samoopredjeljenje, kao ni u pretpostavci da će se zaključenjem kosovske priče konačno završiti proces raspada Jugoslavije te uspostaviti novi poredak kao nužan preduvjet stabilnosti i ekonomskog razvitka u regiji.

Barem što se Hrvatske tiče, radost zbog današnjih događaja u Prištini zapravo ima vrlo malo veze s kosovskim Albancima i njihovom novom državom. Pravi je razlog u tome - a što to mnogi vide - da Srbija nakon oduzimanja Kosova više uz nikakav povjesničarski, mitomanski ili dnevnopolitikantski "spin" neće moći izbjeći surovu i nemilosrdnu spoznaju da je ne samo najveći gubitnik raspada Jugoslavije, nego i najveći gubitnik među svim državama, narodima i entitetima u današnjem svijetu.

Takvu je etiketu teško izbjeći ako se prihvati američki stav prema kojemu jednostrano odcjepljenje Kosova od Srbije predstavlja "poseban slučaj" koji neće predstavljati presedan za druge slične situacije i "zamrznute sukobe" u svijetu. Dakle, Srbija je od danas jedina država na kugli zemaljskoj na koju se ne odnose načela međunarodnog prava o nepovredivosti granica, odnosno čiji teritorijalni integritet ne vrijedi ni pišljiva boba. A ako je Srbija bezvrijedna u tom formalnom smislu, može se samo pretpostaviti kolika je njena težina u onim konkretnim materijalnim stvarima koje određuju položaj neke države u međunarodnom poretku.

Srbija je takav gubitnički status stekla, između ostaloga, i time što je odabrana da posluži kao primjer svim drugim državama koje se razmišljaju o tome da prkose "međunarodnoj zajednici" ili Zapadu. Kako bi taj primjer bio što efektniji, gubitnički status Srbije će se perpetuirati kroz začarani ciklus nacionalne traume koja podgrijava mržnju prema Zapadu i izolacionističko raspoloženje, te tako polako, ali sigurno od nama susjedne države pravi gubavca Europe.

Slično kao i današnje proglašenje kosovske nezavisnosti, hrvatska javnost će taj proces pratiti s daleko više pažnje nego što on to, zapravo, objektivno i zaslužuje. Razlog za to je u tome što mnogi Srbiju – zbog desetljeća zajedničke povijesti, jezični, kulturnih i drugih poveznica - kao svojevrsnu izokrenutu i izopačenu verziju Hrvatske. Iz te vizure sve što je u Hrvatskoj dobro je u Srbiji loše, a sve što je u Hrvatskoj loše je u Srbiji još lošije. Već duže vrijeme siromašna, iscrpljena, traumatizirana i ponižena Srbija služi kao utjeha Hrvatskoj, odnosno kao izgovor za mnoge vlastite neuspjehe i frustracije.

One frustracije koje su većini današnjih Hrvata ipak najviše na pameti – povijesne – ovim bi danom trebale biti većim dijelom izbrisane. U današnjoj Srbiji će mnogi vidjeti Hrvatsku kakva bi izgledala da je ishod Domovinskog rata bio drukčiji. Hrvatska je, pak, na strani istog Zapada koji joj je pomogao ostvariti njenu teritorijalnu cjelovitost i može se smatrati jednim od simboličkih pobjednika raspada Jugoslavije. Time će Domovinski rat – koji se nastavlja u mnogim glavama davno nakon što je ispaljen posljednji metak – završiti s konačnom hrvatskom pobjedom.Koji to tisak piše!!!! Navedi izvor jer si to mogao i sam napisati......


Izvuci još tekstova iz tiska i onda diskutiraj tome tko i što piše o nekome i nečemu....
 

AltinaBoy

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.130
Ма колико они мрзели нас, то није ништа колико ја, и сви Срби из Крајине и Славоније мрзимо њих.

Да ми дође Хрват пред кућу и иште обичну чашу воде ни оком не би трепнуо... да ми умире пред очима, седео бих скрштених руку и правио се да не постоји.
 
Poruka
4.422
Ма колико они мрзели нас, то није ништа колико ја, и сви Срби из Крајине и Славоније мрзимо њих.

Да ми дође Хрват пред кућу и иште обичну чашу воде ни оком не би трепнуо... да ми умире пред очима, седео бих скрштених руку и правио се да не постоји.

i jos se ponosis time...:shock: ccccccc...e moj boze gdje ide ovaj svijet...:shock:

s tim izjavama si gori od najgoreg hrvata...:wink:
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.