Hrvatski policajac srpske turiste u Kninu 13 sati držao bez hrane i vode!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Hrvatski policajac Donald Dumančić uhapsio je a zatim i mučio šestoro srpskih državljana u Hrvatskoj!

Miroslav Matić i Aleksandar Marić uhapšeni su, zajedno sa četvoro članova familije, nadomak graničnog prelaza Strumice, između Bosne i Hrvatske, jer su putujući na more u Knin, propustili da se upišu u knjigu prelazaka. Usledilo je privođenje, praćeno uvredama i psihičkom torturom, a posle toga su 13 sati držani u kninskoj policijskoj stanici bez hrane i vode!

Srpski turisti su se na putu ka Kninu zaustavili nadomak Strumica, jer je Aleksandar Marić želeo da poseti mesto na kom je bio njegov dom, zapaljen tokom rata na ovim prostorima. Vozili su zaraslim putem, poznatim po tome da se nalazi na međi dve države, pa nije redak slučaj da lokalni stanovnici u svojim domovima “spavaću sobu imaju u jednoj, a kuhinju u drugoj zemlji”. Iz tog razloga, Miroslav ništa nije posumnjao kada mu se na putu isprečio civilni džip i kad su iz njega izašla dva čoveka u civilnoj odeći.

- Jedan od njih, Donald Dumančić, ovlaš je blesnuo nekakvom karticom umesto legitimacije i zatražio da vidi pasoše, a kada se uverio da smo Srbi, samo je naredio: ‘Poći ćete za mnom’ – priča Miroslav Matić.

Aleksandar Marić tvrdi da je Dumančić počeo da ih maltretira čim je na automobilu video beogradsku registraciju.

- Predstavio nam se kao šef unutrašnje kontrole. Kada sam krenuo u prostoriju gde su mi rekli da ostavim saobraćajnu, načuo sam razgovor Donalda i jednog policajca. Taj je rekao Donaldu: ‘Šta radiš to, ostavi ljude na miru?’, a ovaj je odgovorio: ‘Pusti da ih ja diram’ – priča Marić.

Posle dužeg ubeđivanja, Miroslav i njegov brat su uverili Domančića da imaju hrvatsko državljanstvo, posle čega ih je policajac pustio, ali nisu hteli da napuste ostale zatočenike. Odatle su ih sproveli do policijske stanice u Kninu, gde su ih 13 sati držali bez hrane i vode. Dumančić ih je zatim naterao da potpišu izjave u kojima, kako kažu Marić i Matić, “reč jednu nisu oni napisali“.

- Kada smo hteli da damo svoje izjave i pitali ga zašto nas maltretira, on je odgovorio da ćemo, ako nastavimo da se žalimo ili pomislimo da ga tužimo, dobiti mesec dana zatvora. Nije nam dozvolio ni da zovemo srpski konzulat i stalno nam je ponavljao da ima kratak fitilj i da jedva čeka da Hrvatska zgazi Srbe u fudbalu. Moja sestra je plakala zbog provokacija, a on joj se smejao u lice – navodi Aleksandar.

Iznureni i uplašeni, prevezeni su pod pratnjom u marici do MUP-a.

- Tu su nam rekli da, čim je krenula papirologija, nema povratka. Pozvali su sudiju iz Splita, bukvalno sa plaže, da dođe zbog nas. Ona je bila zgrožena situacijom i duboko se izvinjavala. Na kraju nas je pustila jer nije imala zbog čega da nas optuži – priča Miroslav.

Posle toga Srbi su dovedeni do granice i izbačeni, zbog čega najavljuju i podizanje tužbe protiv države Hrvatske. U hrvatskom MUP-u kažu da će se narednih dana oglasiti povodom ovog slučaja.

- Načelnik policije nam je rekao da nam se Donald lažno predstavio i da je on u stvari nižerazredni policajac. Na tri meseca smo dobili zabranu ulaska u Hrvatsku, a naši rođaci koji imaju njihovo državljanstvo tri meseca uslova da ne ponove prekršaj. Sudija se zgranula kad je čula šta su nam uradili, a izvinjavao se i načelnik policije sa kolegama i nisu nam ni stavili zabrane u pasoš – priča Aleksandar Marić.


http://www.telegraf.rs/vesti/287407...uriste-u-kninu-13-sati-drzao-bez-hrane-i-vode

bravo za policajca :klap:

sledeći put da ih drži 26 sati :ok:
 
Posle dužeg ubeđivanja, Miroslav i njegov brat su uverili Domančića da imaju hrvatsko državljanstvo, posle čega ih je policajac pustio, ali nisu hteli da napuste ostale zatočenike. Odatle su ih sproveli do policijske stanice u Kninu, gde su ih 13 sati držali bez hrane i vode.

nije mi jasno koliko retardiran moraš bit da ilegalno ulaziš u stranu zemlju i onda se čudiš na postupak policije??

aj nek pokuša uć Ameriku ilegalno, Rusiju hehe
 
sramota za jednu demokratsku drzavu ,a ovi kreteni nemaju gde nego u kr,pa tako ce svi proci treba kad se gradjani srbije nadju na granici sa kr da budu obavesteni sta ih ceka i da im se deli letci sta moze da ih snadje i vise nece,ni jedan a kamoli da lade jajca u krvavo im more.

koja crna demokratska držva...fašizam najgore vrste.....naslednici Luburića i Fra Majstorovića.........
 
Ma kojih 13 sati? Od kojeg do kojeg sata? kad su uhvaćeni? u koje doba je došla sutkinja? jesu li prespavali? To je neistina i besmislica u koju samo naivni Srbi mogu povjerovati.
То би било тако кад Хрватска не би имала криминалце на местима полицајаца.Како то да припаднике земунског клана нису успели да препознају а били су код вас годинама?
 
Мислиш да су ваши опет нешто слагали?Ништа ново,код вас има мало људи.

Više sam aludirao na izmišljenu priču bečkog nindže koji je polomio sve kosti nepostojećim Hrvatima koji su pišali po nepostojećem djetetu.

Jos ostaje da se vidi dal ce ovaj paja patak da popije prijavu i suspenziju ili ce biti unapredjen.

Paja patak :lol: Ovdje se radi o ilegalnom prelasku granice, čemu toliko čuđenje. Da li je se netko od vas ikada upisivao u knjigu prelazaka ili prolazaka kako je već pisalo? Za sve granice koje sam u životu prošao mi je trebala putovnica ili osobna iskaznica i nikada mi nitko nije spominjao upisivanje u knjigu prolazaka. Možda na manjim ili šumskim graničnim priejlazima vrijede druga pravila?!
 
Poslednja izmena:

Back
Top