Hrvatski ministar odbrane: Od 1. januara obavezni vojni rok, trajaće dva meseca

Rumunski ima/je imao i prednji rukohvat, ali mislim da je Zastavin bio praktično jedini model kod kog nije bilo moguće menjati bitne delove sa ruskim, mada se to naravno ne radi bez potrebe sa puškama iz kojih je već pucano.

Bullpup je rekao bih ipak za profesionalne vojnike i specijalce, mada možda se usavršilo.
Nije toliko u međusobnoj izmjeni dijelova, rumunjski je imao drugačije mjere, čak je samo rumunjska municija dobro radila s njim jer su cijev i zrno bili trunkicu manjeg kalibra od standarda. Zato se brzo pregrijavao sa standardnom municijom.
Zastavin ima integrirano za ispaljivanje tomblona pa treba i to znati .
Kineski su imali intergriran bajunet i bili nesto tezi jer su rađeni starom metodom od punog drveta i glodanjem metalnih dijelova umjesto prešanog lima.
FN FAL je jednostavna puška, dok je HK G3 ostavila kod mene loš dojam. Bile su već i pohabane koje smo imali na temeljnoj obuci pa su neke ponekad mogle biti repetirane samo nogom, pa zatvarač sa valjčićima koje je trebalo nekako stisnuti da uđe u pušku, teška puška, bezveze. Jedino diopterski nišan je bio jako dobar.

Nije toliko u međusobnoj izmjeni dijelova, rumunjski je imao drugačije mjere, čak je samo rumunjska municija dobro radila s njim jer su cijev i zrno bili trunkicu manjeg kalibra od standarda. Zato se brzo pregrijavao sa standardnom municijom.
Zastavin ima integrirano za ispaljivanje tomblona pa treba i to znati .
Kineski su imali intergriran bajunet i bili nesto tezi jer su rađeni starom metodom od punog drveta i glodanjem metalnih dijelova umjesto prešanog lima.
FN FAL je jednostavna puška, dok je HK G3 ostavila kod mene loš dojam. Bile su već i pohabane koje smo imali na temeljnoj obuci pa su neke ponekad mogle biti repetirane samo nogom, pa zatvarač sa valjčićima koje je trebalo nekako stisnuti da uđe u pušku, teška puška, bezveze. Jedino diopterski nišan je bio jako dobar.
repetirane samo nogom
Kolika je bila provizija pri kupovni polovnog oružja? Kao malokalibarski top koji je preskočio 3-4 remonta…

Aaaaa moze on sanjati,niko nece,, ko je vidio ostaviti mobitel i naocale u kuci,ili da se na njega dere neka budala ujutro u 06h
To sto su oni sebi zacrtali,mogu macku objesiti za rep......
I u školi od jutra netko vikne na učenike, netko ih umjerava... nije potpuno isto, ali, traži se jedan vid discipline prema odgovornostima...

Ma pisi ti sto hoces,ali nista od toga...
Sve ima svoje vrijeme. Prije ili kasnije čovječanstvo reagira različito na potencijalne ugroze, recimo posljednja pandemija. Kad su krenule karantene, nije bilo, ja ću ovako, ja ću onako. Neki su se provukli za nešto, ali generalno, svi su plesali kako vlast svira. Tako je i s ovim. To ionako neće biti kao što je nekad bilo, tako da, opušteno...

Da citiram samog sebe od prije par mjeseci:

Nego, pokušavam zamisliti tu "vojsku" koja je bila na tečaju od mjesec dana, kako bi se ponašali da se nađu u stvarnom oružanom sukobu.
Bilo bi dovoljno da fijukne jedna minobacačka iznad glave, svi bi pobacali puške i bežanija kud koji mili moji. Ja prvi.

Vratiće to cijela Evropa. Neće ni pitati hoće li to neko ili ne.
Ma nema od toga nista,budete vidili
Ima previse tatini bogati sinova koji voze skupe igrackice i motaju curice oko malog prsta pa ce takvi u vojsku sa uskim hlacama kao da su obukli zenske gege....Ma koji vam je.... prije bi cure posle jer su sve udarene u glavu,kao da su one muskarci tako se ponasaju

Ima previse tatini bogati sinova koji voze skupe igrackice i motaju curice oko malog prsta pa ce takvi u vojsku sa uskim hlacama kao da su obukli zenske gege....Ma koji vam je.... prije bi cure posle jer su sve udarene u glavu,kao da su one muskarci tako se ponasaju
Ah uvijek se nađu izuzeci i povlašćeni.

I dalje postoji instittut prigovora savjesti. Ne želim oružje, nisam u stanju ubijati. Hvala i doviđenja. Ne treba ti ni veza niti moraš biti nečiji sin da bi se pozvao na prigovor savjesti. Uostalom, vojni rok je i ukinut zato što je 90% obveznika imalo prigovor savjesti.

Braća Hrvati uvode obavezni vojni rok. Šta to znači sa političke strane? Da li Hrvati znaju nešto što mi ne znamo? Da li se spremaju za neki sadašnji ili možda neki budući rat?
I pitanje za sve na Krsti, da li su za obavezni vojni rok u Otadžbini?

https://n1info.rs/region/hrvatski-m...anuara-obavezni-vojni-rok-trajace-dva-meseca/
Postoji već tema na pdf Vojska i policija.

https://forum.krstarica.com/threads...zgleda-obavezan-vojni-rok-u-hrvatskoj.992542/

Naravno da Hrvati nešto znaju. Nikakve zakonske, organizacijske i infrastrukturne promjene se ne donese ukoliko ne postoji razlog za to.

Back