- Poruka
- 44.751
Ne. Na tom primeri vidiš kako izgleda kada se neplanirano stvari zaseru pa dođe do rovovske klanice koja ne vodi nigde. Tj. vidiš primer propalog rata za koji se nema muda da se kaže da je propao. Otuda sve na pešadiji i fpv dronovima koji ih jure. I tako mogu još 300 godina uz osvajanja/oslobađanja desetak sela i jedne varoši godišnje na toj teritoriji. To nikako nije primer vojnički dobro izvedenog rata. To je još od leta 2022 "war of attrition", pa ko izdrži.Pazi. I na primeru RUS/UKR vidimo da je čovek vrlo neophodan, da ne kažem pešadija. Sad, umesto da sam učio svoj VES, ja sam gledao u žicu jer nije bilo dovoljno ljudi i tako.
U našim uslovima mikro-državica to se bukvalno ne bi desilo. Ili bi naši profesionalci bili u npr Prištini za tri dana, ili npr nečiji Abrams i F-35 u Beogradu za tri dana(verovatnije). Sem ako se ne uđe u građanski rat a nekom spolja baš prijedu kokice...e onda će biti isti taj ukrajinski rat.
Tako da ne. Besmisleno je sa stanovišta vojnih potreba, budžeta i svake logike imati redovan vojni rok u zemljama u okruženju.
Logiku i računicu ima bukvalno samo politika (populizam i pokušaj ispiranja mozga tj nametanja kulta ličnosti i poslušnosti) i određene firme koje bi dobile poslove obnove kasarni. Važi i za Hrvatsku. Ništa drugo nego da se namire ovi DP-ovci u koaliciji i neki poslić obrne pride.Neće biti dugog veka.