Hrvatski ministar odbrane: Od 1. januara obavezni vojni rok, trajaće dva meseca

Srbija je najavljivala tri - četiri meseca a koliko znam gde god postoje vojni rokovi u Evropi traju duže. Ovo će biti nešto najminimalnije na planeti. Kod nas je ta tema utihnula jer ne ide u isto vreme kad se gura i Tinto. Evo najnovije ankete pre svega medju mladima:

APYk9kpTURBXy82ODU1ZmU0YjQ3MjFlMTcxYjYzZWJiMWUwYTA1NzA2OS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF-1.jpg

Poslednja izmena:
Srbija je najavljivala tri - četiri meseca a koliko znam gde god postoje vojni rokovi u Evropi traju duže. Ovo će biti nešto najminimalnije na planeti. Kod nas je ta tema utihnula jer ne ide u isto vreme kad se gura i Tinto. Evo najnovije ankete pre svega medju mladima:

Pogledajte prilog 1594660
Meni ta omladina nije jasna. I sada možeš otići dobrovoljno 6 meseci pa nešto ne vidim redove ispred kasarni koje primaju regrute.

Poslednja izmena od moderatora:
Tako je. Ili u grabljenju lišća, kuhinji za neke... Šta će naučiti u eri dronova i krstarećih raketa i kliznih bombi? Kako se rastavlja i sastavlja puška. To se nekada učilo u srednjoj na časovima ONO i DSZ i išlo na vežbe gađanja...
Pazi. I na primeru RUS/UKR vidimo da je čovek vrlo neophodan, da ne kažem pešadija. Sad, umesto da sam učio svoj VES, ja sam gledao u žicu jer nije bilo dovoljno ljudi i tako.

Pazi. I na primeru RUS/UKR vidimo da je čovek vrlo neophodan, da ne kažem pešadija. Sad, umesto da sam učio svoj VES, ja sam gledao u žicu jer nije bilo dovoljno ljudi i tako.
Slažem se da su potrebna neka znanja. Treba vratiti ONO i DSZ u škole. I gde pešadinac ne stane čizmom ta teritorija nije zauzeta. Džaba rakete i bombe ako ne nastupa pešadija. Zavuku se u podrume i kad prođe bombardovanje evo ih.

Da, ali računaj da imaš i sporijih, glupljih. Zato najbolje dodati još koji mesec.
Takvi ne bi ni smjeli u vojsku. Bio je jedan takav samnom na temeljnoj obuci, nije mogao zapamtiti dijelove puške, na strelištu narednik ga je pet puta vodio na gađanje, nije mogao pogoditi citavu metu na 100m, znaci ne krugove ili u crno, čitavu metu.

Back