Hrvatski katolici traže proglašenje Stepinca za sveca!

da, znam, dr.mr.sci ovo ono, vi imate soli za svachiju pamet vishe no u jadranu.
ko ono iz 'zhikine dinastije'... ja sam dr ovaj ja sam primarijus onaj.... 'ma sve je to moj do moga'. :)

i zabole me za Jugu, ni ne znam shta je to, zapravo.
al zato gamad shto se nakotila iz nje pa je pojela, a sad drzhi i vlast i opoziciju ..... to vecj osecjam i raspoznajem. smrdi do neba. ;)
ovaj je ustasha ovaj je nacionalista ovaj je chetnik ovaj je blagosiljao granate ovaj proglashava ustashu za sveca...... sve je to moj do moga.
Dobro bre zabole te za ovo, zabole te za ono, zabole te za sve......i nas zabole sto tebe zabole ;)

p nek vas se tiche, kad nemate pametnija posla od toga shta radi mrska katolichka crkva.
al ajde da ste u tome iskreno, zbog ljudi, zbog osude zlochina... a posle se chudite kad neko pljuje po srbima kad slave ratka kao heroja.

50000 усрашких манијака на максимиру и у делиријуму певали усрашке песме. То је право лице геноцидне творевине хрватске. Покатоличени манијаци жељни Српске крви. Кад тад ћемо измирити рачуне за Јасеновац, Градишку Стару, Олују......

ZAGREB - Više verskih udruženja na području zagrebačke nadbiskupije katoličke crkve uputilo je molbu papi Benediktu da naredne godine proglasi svetim nekadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je podržavao ustaški režim, a a sada ima status blaženog.
Vernici u pismu papi traže da kanonizovanje Stepinca usledi 2008. jer je ona u znaku 110. godišnjice rođenja i 10. godišnjice beatifikacije (sticanja statusa "blaženog") kardinala Stepinca.
Za Stepinčevo kanonizovanje ključni uslov je barem još jedan slučaj čuda, ali to je u crkvi spor i dugotrajan proces.
Trenutno crkva raspolaže sa tridesetak medicinski obrađenih slučajeva, pri čemu se ističe da ozdravljenje mora biti kompletno, a Vatikan ne priznaje oboljenja i ozdravljanje psihičke prirode, rešavanje problema s vidom, dok se u slučajevima leukemije zbog recidiva čeka više godina.
Politika.
Šta reći?:roll:
Prvo..kaze se Rimo-Katolici..jer je Istocna Pravoslavna Crkva..Katolicanska...
ili prosto latini..papisti..

drugo..ako tog gubavog ustasu proglase za "svetitelja"..ima da prodju gore nego mesic u Knesetu..

50000 усрашких манијака на максимиру и у делиријуму певали усрашке песме. То је право лице геноцидне творевине хрватске. Покатоличени манијаци жељни Српске крви. Кад тад ћемо измирити рачуне за Јасеновац, Градишку Стару, Олују......

Kada??? Tko je pjevao??? Koji manijaci???? Ti si nešto načuo,netko ti je prepričao nešto.....

ZAGREB - Više verskih udruženja na području zagrebačke nadbiskupije katoličke crkve uputilo je molbu papi Benediktu da naredne godine proglasi svetim nekadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je podržavao ustaški režim, a a sada ima status blaženog.
Vernici u pismu papi traže da kanonizovanje Stepinca usledi 2008. jer je ona u znaku 110. godišnjice rođenja i 10. godišnjice beatifikacije (sticanja statusa "blaženog") kardinala Stepinca.
Za Stepinčevo kanonizovanje ključni uslov je barem još jedan slučaj čuda, ali to je u crkvi spor i dugotrajan proces.
Trenutno crkva raspolaže sa tridesetak medicinski obrađenih slučajeva, pri čemu se ističe da ozdravljenje mora biti kompletno, a Vatikan ne priznaje oboljenja i ozdravljanje psihičke prirode, rešavanje problema s vidom, dok se u slučajevima leukemije zbog recidiva čeka više godina.
Politika.
Šta reći?:roll:

neće tako brzo da ga proglase svetim a ovo što naši trae je po meni malo preuranjeno...treba pričekati i to još jedno čudo i još nekoliko godina da prođe da se utvrdi kako je izlječenje bilo potpuno...

e sad ako je doista tako da ljudima pomaže moleći se njemu i njegovoj životnoj golgoti koju je proživio...onda ne vidim razloga zašto ga ne bi proglasili svetim...i na kraju krajeva kakve to veze ima s vama kad ste vi mahom pravoslavna država:confused:

a to što je Crkva u vrijeme WW2 bila manje-više na strani Njemačke i Italije ...to treba ponajviše zahvaliti Vatikanu...dakle ako vam je do pljuvanja okrenite se malo južnije pa tamo usmjerite svoje oralno "kulturno blago":roll:

što se mene tiće Stepinac ako je htio sačuvati svoju glavu kao i glave mnogih nije se za Pavelića javno smio protiviti ustaškom režimu, ali zato ima dokaza da je anonimno pomagao mnogima...o tome sam već pisao na ovom forumu i ne da mi se više ponavljati...

Stepinac je pomagao Srbima,Jevrejima i Ciganima..tako sto im je dao izbor...ili da postanu hrvati latini..ili da ih da pavelicu da ih pokolje..i nije bilo anonimno..

t_img0017_1.jpg

http://www.jasenovac-info.com/?lang=sr&s=galerija&galerija=djeca

t_img0047.jpg

da između ostalog ih je pokrštavao i na taj način ih spasio...jasno je bilo da su katolici "morali biti" svega 2-3 godine dok je trajao najgori period ustaškog divljanja...

niti je Crkva napravila to daustaše budu na čelu države niti su ih oni lično ubijali

stvarno ne vidim čemu tolika pljuvačina po njima (mislim na Crkvu i Stepinca)

pljuvati treba po ustaškom pokretu i Paveliću a ne po svećenstvu...

bilo vrijeme rata i ratnog kaosa i svatko je čuvao ili pokušao da sačuva prvenstveno svoju glavu...al ipak je bilo i onih koji su biliobrazovani i informirani i koji su znali da taj pokret nema perspektive i budućnosti pa su na uštrb vlastite glave pomagali ljudima...

za vrijeme SFRJ se o tome malo govorilo jer svi znamo kako religije (kako katolička, pravoslavna i sve ostale nisu bile komunistima poželjne) pa se o tome malo zna...

al bitno da ovdašnje ali s druge strane i na hrvatskim forumima pljuju jedni po drugima...pa ta pljuvačina često zahvati i one koje ne bi trebalo

Back