Hrvatska upozorava da se ne putuje u Srbiju nakon što je deportovano 5 aktivista civilnog društva

Pa kaže u tom videu na 00:21: "Mi smo ONDA, dok je Europa otkrlvala granice, mi smo živili bez granica."

I to je sve tako lijepo sažeto: "Mi smo živjeli u najljepšoj državi koja se zvala Jugoslavija i koja je bila bez granica. Europa, koja je tada bila podijeljena granicama, je ukinula nama Jugoslavenima, granice između sebe.

:mrgreen:

Da li je vlast Srbije bila prestroga što nije dopustila aktivistima da se bave svojim aktivnostima?

Obična predstava. Sad kad Vučića podržava i zapad i istok (omiljena im je prostitutka), ne može tako lako da plasira narativ u narodu kako mu strane službe rade o glavi, pa neprijatelji moraju da se izmisle. I gde ćeš bolje nego komšije Hrvati. Tako napraviš neku glupost, proteraš neke random ljude, podgreju se stare tenzije, nacionalisti ovlaže i eto mržnja može da posluži kao izgovor kako ustaše prave obojenu revoluciju. I Kurti naravno ;)

Nikad se ne zna…
:mrgreen:

_M237124.jpg

Samo verbalno, ovo im jako dobro dođe za konsolidaciju birackog tela, i jednima i drugima. Đilas ovako održava tonus svom biračkom telu već skoro 15 godina, inače, AV, uprkos najredovnijim vanrednim obračanjima ima skoro 50% podrške, inače Đilas ne bi ovako nonšalantno odmahovao rukom na ponude za izbore.
Gaze, tuku, hapse, deportiraju, odavno su s riječi prešli na djela.

Odgovor Hrvatske sledi u vidu poništavanja radnih dozvola za 10,000 radnika iz Srbije. Hvala preCedniku Vučiću, opozicija ima 10,000 sigurnih glasova.
Ma kako sad to, pa tvoj preCednik opštine je sa Vučkom.

Najveći švaler među predsednicima opština u exYU, Bugarskoj i Grčkoj. Čovek vlada bar 10-15 godina duže od SNS-a, a gradi sebi i piramidu,
876AD5BB-98EE-4DD6-9508-E27B37B10DFA.png

Gaze, tuku, hapse, deportiraju, odavno su s riječi prešli na djela.
Ko? Oni s kratkim fitiljem koje izazivaju woke-anarhisti svojim metodama. Da je intervenisala žandarmerija bil bi na svim televizijama, imam ja iskustva iz epohe Mire Marković. Nisu ljudi ni jedan kanister sa suzavcem bacili nazad policiji a hteli bi da dižu revolucije: ne dodiruje se golom rukom (skoro da se usija) i strogo paziš u kom pravcu duva vetar…

Ko? Oni s kratkim fitiljem koje izazivaju woke-anarhisti svojim metodama. Da je intervenisala žandarmerija bil bi na svim televizijama, imam ja iskustva iz epohe Mire Marković. Nisu ljudi ni jedan kanister sa suzavcem bacili nazad policiji a hteli bi da dižu revolucije: ne dodiruje se golom rukom (skoro da se usija) i strogo paziš u kom pravcu duva vetar…
Nema wokije skupine od srpske vlade gdje pfederi i lejzbe kolo vode.

Kad gori pod nogama sve im smeta ali svakao protjerani imaju aktivističke korijene!
https://narod.hr/hrvatska/srpska-po...a-kulturnu-radnicu-iz-hrvatske-evo-tko-je-ona
kaže u članku
"Kovačić je iz Zagreba, a na radionicama je predstavljala kustoski kolektiv Što, kako & za koga/WHW. Radionice su trajale tijekom dva dana, u ponedjeljak i utorak, a sudjelovalo je petnaestak osoba iz Hrvatske, Rumunjske, Slovenije, BiH i Sjeverne Makedonije."

sve stranci. Ne znam zašto su odabrali Beograd, odnosno Srbiju da se baš u sakupe i to baš sada?

kaže u članku
"Kovačić je iz Zagreba, a na radionicama je predstavljala kustoski kolektiv Što, kako & za koga/WHW. Radionice su trajale tijekom dva dana, u ponedjeljak i utorak, a sudjelovalo je petnaestak osoba iz Hrvatske, Rumunjske, Slovenije, BiH i Sjeverne Makedonije."

sve stranci. Ne znam zašto su odabrali Beograd, odnosno Srbiju da se baš u sakupe i to baš sada?

ko zna kad je to planirano a protesti se desavaju iznenada.

To sto mi ovde ne mozemo nista da planiramo duze od 3 dana (jer je plan kod nas ravan carobnjastvu i cudima) ne znaci da korporacije nemaju neke dugorocnije planove kad se sta i kako i gde da rade - meni je logicno da u ovom regionu mesto za sastanak bude Beograd - svima je malo putovanja. Mozda su mogli i u Madjarskoj, ali mozda je kod nas jeftinije na primer.

Kakav signal saljemo? Nemojte da organizujete vase seminare kod nas u Beogradu?
Nije to dobro za nas. Nama treba i taj korporativni turizam koji je cesto unosniji od individualnog.

Back