Hrvatska: Sa evrom došla poskupljenja, reagovao Plenković

Ало Кроатинци, идите на ваше кроатинске Форуме па се тамо препуцавајте. Наџозили сте се на овај наш српки, да једни другима ј***те мајку.
Нас из Србије уопште не заника пошто је ваш крух, Томпсонови концерти, каква је ваша излазност на изборе, ..... и остале глупости.

Ало Кроатинци, идите на ваше кроатинске Форуме па се тамо препуцавајте. Наџозили сте се на овај наш српки, да једни другима ј***те мајку.
Нас из Србије уопште не заника пошто је ваш крух, Томпсонови концерти, каква је ваша излазност на изборе, ..... и остале глупости.
Ne zanima te, a otvorio si temu o tome! 😂 Jel te srčeko strefilo kad si vidio da ništa od tih toliko željenih poskupljenja i da su poskupljenja veća u Srbiji? 😂

Ne zanima te, a otvorio si temu o tome! 😂 Jel te srčeko strefilo kad si vidio da ništa od tih toliko željenih poskupljenja i da su poskupljenja veća u Srbiji? 😂
Јесам отворио тему за нормалне коментаре и људе. Тема се односила на поскупљења у Хрватској и какве су биле реакције председника Владе што би можда било корисно за проблем поскупљења и у Србији.
А ви, Кроатинци, нашли сте згодно место да се препуцавате међусобно што нема никакве везе ни са темом ни са нама. Само загђујете овај Форум.

Јесам отворио тему за нормалне коментаре и људе. Тема се односила на поскупљења у Хрватској и какве су биле реакције председника Владе што би можда било корисно за проблем поскупљења и у Србији.
А ви, Кроатинци, нашли сте згодно место да се препуцавате међусобно што нема никакве везе ни са темом ни са нама. Само загђујете овај Форум.
Pa evo, uvođenje eura nije uzrokovalo poskupljenja. Poskupljenja ako ima, rezultat su drugih okolnosti, a ne uvođenja eura. Te druge okolnosti su najčešće pohlepa trgovaca, proizvođača i dobavljača. Ali čini mi se da stvari polako počinju dolaziti na svoje mjesto...

Pa evo, uvođenje eura nije uzrokovalo poskupljenja. Poskupljenja ako ima, rezultat su drugih okolnosti, a ne uvođenja eura. Te druge okolnosti su najčešće pohlepa trgovaca, proizvođača i dobavljača.
To kod vas u Hrvatskoj i u EU.
Ovde je Vučić kriv za to.
Samo on.
Direktno on.
I niko drugi...

Poslednja izmena:
Pa evo, uvođenje eura nije uzrokovalo poskupljenja. Poskupljenja ako ima, rezultat su drugih okolnosti, a ne uvođenja eura. Te druge okolnosti su najčešće pohlepa trgovaca, proizvođača i dobavljača. Ali čini mi se da stvari polako počinju dolaziti na svoje mjesto...
Ето видиш да коментарисање може да буде нормално а прихватљиво и за нас а не само ваша свађа.
Написао си ,,....okolnosti su najčešće pohlepa trgovaca, proizvođača i dobavljača''. Тачно је да су произвођачи, добављачи и трговци искористили тај тренутак увођења Евра за подизање цена. Свако на свој начин и колико може. Примера ради, у заокруживање цена је једна од форми поскупљења. Није све једно ако заокружиш цену у Еврима или у националној валути (куна) за 5 до 10 %. Наравно у Еврима је то знатно више.

Samo on.
Direktno on.
I niko drugi...
На наредним изборима мањамо Вучића. А ко ће онда да ти буде крив за поскупљња. Ако мислиш да поскупљења неће бити онда је твој IQ мањи од броја ципела које носиш.

Samo on.
Direktno on.
I niko drugi...
Blago vama. Vi imate samo jednog krivca i točno znate tko je on. Pa to lako možete riješiti. A gle kod nas. Kod nas se ništa ne zna. Što da mi radimo? Osim vladinih aplikacija i bijelih lista? :mrgreen:
https://kretanje-cijena.hr/

На наредним изборима мањамо Вучића. А ко ће онда да ти буде крив за поскупљња.

Blago vama. Vi imate samo jednog krivca i točno znate tko je on.
Ne "mi".
Nego ovi slepci koji pljuju po Srbiji a kobajagi po Vučiću.
Juče je lik postavio sliku pakovanja jaja iz Lidla, napisao ispod "Vučić lopov".
Kao da je Vučić išao po Lidlu i menjao cene.

Kako reče Ajnštajn:
Samo 2 stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost.
Mada, za svemir nisam baš siguran...

Ето видиш да коментарисање може да буде нормално а прихватљиво и за нас а не само ваша свађа.
Написао си ,,....okolnosti su najčešće pohlepa trgovaca, proizvođača i dobavljača''. Тачно је да су произвођачи, добављачи и трговци искористили тај тренутак увођења Евра за подизање цена. Свако на свој начин и колико може. Примера ради, у заокруживање цена је једна од форми поскупљења. Није све једно ако заокружиш цену у Еврима или у националној валути (куна) за 5 до 10 %. Наравно у Еврима је то знатно више.
Slažem se. Nije isto ako je nešto bilo 8.63€ da "zaokruži" na 11€. Nego realno je 9€. Sad je 9€ jer ili nitko nije htio kupovati ili se uplašio vladine inspekcije koja je provjeravala cijene.

Slažem se. Nije isto ako je nešto bilo 8.63€ da "zaokruži" na 11€. Nego realno je 9€.
Ako je i toliko realno.
Ko ova moja nesrećnica, dolazi jutros iz Lidla i gleda gde je sphičkala 15.000.
-Ijuuu, vidi ovo nije težina, nego cena za kilogram...
-Vidi lopova, ovo prošle nedelje bilo za trećinu jeftinije...
-Pazi ovo dugotrajno bilo na sniženju, a ističe mu rok za 3 nedelje...

A kad joj kažem da je sve to trebala da gleda u radnji, a ne kod kuće, onda sledi:
-Sutra ideš ti u kupovinu, pa gledaj...

Nemamo mi u Srbiji potrošačku svest, dovoljno je da neko vidi "Popust" ili "Sniženje" i to se odmah grabi, nema
veze da li ima logike i da li ti je to uopšte potrebno.
Gledam neki dan patike na onlajn prodaji, kao snižene 30%, sa 12.500 na 8.750.
A znam da su prošli mesec koštale 7.800, merkao sam da ih kupim, al sve sad ću, posle ću.
I upecaće se neka budala, sto posto...

Ako je i toliko realno.
Ko ova moja nesrećnica, dolazi jutros iz Lidla i gleda gde je sphičkala 15.000.
-Ijuuu, vidi ovo nije težina, nego cena za kilogram...
-Vidi lopova, ovo prošle nedelje bilo za trećinu jeftinije...
-Pazi ovo dugotrajno bilo na sniženju, a ističe mu rok za 3 nedelje...

A kad joj kažem da je sve to trebala da gleda u radnji, a ne kod kuće, onda sledi:
-Sutra ideš ti u kupovinu, pa gledaj...

Nemamo mi u Srbiji potrošačku svest, dovoljno je da neko vidi "Popust" ili "Sniženje" i to se odmah grabi, nema
veze da li ima logike i da li ti je to uopšte potrebno.
Gledam neki dan patike na onlajn prodaji, kao snižene 30%, sa 12.500 na 8.750.
A znam da su prošli mesec koštale 7.800, merkao sam da ih kupim, al sve sad ću, posle ću.
I upecaće se neka budala, sto posto...
Pa isto to rade i kod nas, poskupe pa pojeftine, kao akcija, a ustvari skuplje nego je bilo. Treba dobro gledati, stvari, cijene i račune. Pogotovo na blagajni znaju naplatiti drukčije cijene od onih na polici.

Evo 2 godine su od uvođenja eura u Hrvatskoj. Pa ja osobno smatram da nam je puno bolje sad. Standard je osjetno viši sad nego pred 2 godine, situacija je sad puno bolja.

Hrvati iz mjeseca u mjesec sve više troše​

U Hrvatskoj je u studenome potrošnja u maloprodaji porasla već 20. mjesec zaredom na godišnjoj razini, što ukazuje na stabilan rast gospodarstva i u četvrtom tromjesečju ove godine.
Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas izvješće o prometu u trgovini na malo, koje pokazuje da je u studenome, prema kalendarski prilagođenim podacima, potrošnja realno porasla za 0.8 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na studeni prošle godine porasla za 6.7 posto.
Tako je potrošnja u maloprodaji porasla već 20. mjesec zaredom na godišnjoj razini, i to po istoj stopi kao i mjesec dana prije.
...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvati-iz-mjeseca-u-mjesec-sve-vise-trose/2628687.aspx

Back