Hrvatska postala clanica SB u UN.....

Ma nema problema mi jesmo slabi... i mozete nam oteti Kosovo... i mogu Hrvati za to i da glasaju u SB zajedno s onim Bushmanima s kojima sede za tim stolom (mozda ih pojedu ******) i uzmite sve, mi cemo cak i posle toga ostati ponosan narod.

Mi ekonomski napredujemo galopirajucim korakom od 2000. godine cak i pored donosenja veoma vazne rezolucije o podrsku Kubi !

Srbija je bre ... kao da je u Fight club-u... sto je vise bijes to je ona srecnija i jaca... !!!

Dakle ako hoce taj SB da nas kazni i da nam uzme kosovo nek nam poslaje jedno 200 milijardi dolara to vec ne bi smo mogli da podnesemo..

A logoka ti je genijalna do bola.
Kao zbog Radikala ce Hrvati da glasaju za plan Ahtisarija,..da,da..ko shto su nas i bombardovali zbog Miloshevica ili proterali Srbe isto zbog njega..u stvari nisu ih proterali nego su se oni sami proterali,ali kako god Miloshevic je tu glavni krivac a ne jednicie HVO i NATO avioni koji su se tu sluchajno zadesili.

Vidim da ste se okomili na moj post i preskočili
prvi dio gdje sam objasnio za "suzdržanost" a okomili na
drugi dio koji sam pisao pod pretpostavkom kad bi. i.t.d......

Vidim da vam je stalo da budete gazde i tamo gdje vas nema
i tamo gdje vas ima, ja osobno nemam ništa od nezavisnosti
ni očuvanja u sastavu Srbije. Predložio sam nešto ovako kao
promatrač sa strane jer nisam ponesen emocijama kao vi, već
kao neutralan mogu sagledati bolje situaciju.
Moj je problem što nemogu razumjeti ni pomiriti
dva potpuno različita mentaliteta.

posto neki nisu sigurni kako ide izbor clanica sb i da je hrvatska šredstavnik istocne evrope...

5 clanica su stalne sa pravom veta. Ostalih deset članica bira Generalna skupština na period od 2 godine počevši od 1. januara, sa zamenom pet članica svake godine. Članice se biraju prema regionima potvrđuju na zasedanju Skupštine. Afrički blok daje tri člana; Južna Amerika, Azija, Zapadna Evropa i ostali daju po dva člana; i Istočna Evropa jednog člana. Takođe, jedna od članica je iz Arapskih zemalja, iz Azijskog ili Afričkog bloka. [1]

(2006) izabrane članice su bile:

1. Argentina (J. Amerika)
2. Republika Kongo (Afrika)
3. Danska (Z. Evropa)
4. Gana (Afrika)
5. Grčka (Z. Evropa)
6. Japan (Azija)
7. Peru (J. Amerika)
8. Katar (Azija, Arabija)
9. Slovačka (I. Evropa)
10. Tanzanija (Afrika)

Vidim da vam je stalo da budete gazde i tamo gdje vas nema
i tamo gdje vas ima, ja osobno nemam ništa od nezavisnosti
ni očuvanja u sastavu Srbije. Predložio sam nešto ovako kao
promatrač sa strane jer nisam ponesen emocijama kao vi, već
kao neutralan mogu sagledati bolje situaciju.
Moj je problem što nemogu razumjeti ni pomiriti
dva potpuno različita mentaliteta.

Pa drago je meni sto si ti tako fin i sto zelis da predstvis svoju naciju takvom ali treba da znas i otvoris oci i za mentalitet zlocinackih ustasa koje su upravo proterale i etnicki ocistili Hrvatsku od Srba. To sto je tvoj narod uradio su u ovom delu sveta skoro uradili samo Turci s Jermenima..

Eto koji je vas mentalitet... a ako s tim mentalitetom treba da se mirimo ... neka hvala...

eto mi glasali za vas na Eurosongu da pobedite, a vi za nas da u Savetu bezbednosti pobedimo

(doduše činjenica da bismo i jedni i drugi pobedili i bez da smo jedni za druge glasali)

al bitna je poenta (iliti poanta) da unatoč svemu ipak se volimo:oops::oops::oops:

Tesko.....

Za nas na eurosongu su glasali srbi sa prostora Hrvatske, kao i neki vasi evropejci ili kosmopolite. Sto se tice SBUN tu su neke politicke igre.....nesto je nekom tu obecano.

Pa drago je meni sto si ti tako fin i sto zelis da predstvis svoju naciju takvom ali treba da znas i otvoris oci i za mentalitet zlocinackih ustasa koje su upravo proterale i etnicki ocistili Hrvatsku od Srba. To sto je tvoj narod uradio su u ovom delu sveta skoro uradili samo Turci s Jermenima..

Eto koji je vas mentalitet... a ako s tim mentalitetom treba da se mirimo ... neka hvala...
Nisam mislio na mentalitet između Hrvata i Srba tu nema velke razlike
već između Albanaca i Srba tu postoje razlike mnogo veće, nisi razumio
ali nije važno :)

mlad si (pod ovo mlad hoću reć da si mlad na ovom forumu)

naučićeš s vremenom da je to sasvim normalna pojava kod radikala i "vernika"
da izvlače riječi i odlomke iz konteksta...

zato ono kad bi moraš podebljat...jer se oni uvek vade na kratkovidnost kad citiraju postove ne-srpskih forumaša8-)

Pokushaj da zamislish da si Srbin sa Kosova,pa onda sama sebi odgoviri da li bi ti Hrvati uchinili "uslugu"jer ce glasati kako im Amerikanci kazu.

ma registra pripada ljudskom soju ljudi zvanom SAMOZIVI EGOISTI. Takvi su spremni izdati i prodati i rodjenog brata, sestru, majku, decu - samo da je njima lepo i da neko ne uznemirava i ne narusava njihov komfor.

tako da nemoj da te zacudjava njena izjava .

Ja mislim da se nikada nije desilo da glasovi nestalnih članica SB odluče o bilo čemu.Ako se 5 stalnih dogovore o tome rezolucija će proći,ako se ne dogovore neće najverovatnije ni doći na glasanje.Takva praksa je od početka rada SB UN-a.
Zbog toga potpuno je sporedno(za nas) ko će biti među nestalnim članicama.One su ionako samo ukras,više je to stvar prestiža za male zemlje nego što ima neku realnu težinu.
Ovo je naravno lep uspeh hrvatske diplomatije i to samo tako treba gledati.Ne vidim neki razlog zbog koga bi se mi uzbuđivali oko toga,ne kroje nam sudbinu ni Hrvatska ni Češka ni Libija ni Burkina Faso.Svi znamo koji dvojac odlučuje.

Pa vi vidite gde smo mi danas.........:roll:

......"
B92 Info Vesti Svet
Izabrane nove članice SB
16. oktobar 2007. | 19:48 | Izvor: Beta, Tanjug
Njujork -- Burkina Faso, Vijetnam, Libija, Kostarika i Hrvatska nove su nestalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija........"

hrvati imaju ozbiljniju diplomatiju od nase
sfrj diplomatija je bila ozbiljna, i hrvati i slovenci su se oslonili na to iskustvo.

inace, koliko god chudno zvuchalo, 'nesvrstane' zemlje su glasale za hrvate chak i dalje zbog sfrj imidza.
i dalje cene drzave sukcesore na osnovu toga.
btw, cheski predsednik je napravio nekoliko gafova, i ishao oshtro, pa cheshka i zato nije proshla.

e sad
nije mala stvar biti imabran u gen.skupstini u sb na dve godine kao hrvati. daj da se zapitamo- da li bi mi proshli da smo se kandidovali? i sve jasno...
dalje,
hrvati nestalna clanica sb, kandidat za eu
makedonija kandidat
crna gora sad potpisala ssa

gde smo mi?
spoljna politika nam je..samo kosovo?

Pa , Pero........kao sto sam vec pisao ranije.......

Kosovo je tema, gde svaka budaletina u skupstini, moze da prikuplja poene........samo se udari u kokosije grudi, i vrisne "Kosovo je Srbija", i eto ti par procenata glasaca, obnevidelih od neznanja i kljukanja patriJotizmom................

Kosovo je dzoker, za neznalice, neskolovane, nestrucne, nemoralne, nesposobne politicare, koji nista drugo ne bi znali da rade, sem da mrse mooda o Kosovu.....koje je BTW, odavno druga drzava.........

Kada nestane Kosova, nestace i njih.......kada se ovom narodu digne ta srednjevekovna koprena sa ociju, i kada se upita, sta ce sutra da jede, i sto ne bi i on odveo dete na more, a ne samo Aca, Toma, Voja, Boris i ostale patriJote..........

Odvajanje Srbije od Kosova je osnovni i najvazniji nacionalni interes Srbije........

Back