HRVATSKA MRTVE SRBE UPISUJE KAO ALBANCE...

u broju umno poremecenih....naravno da jesete.

Pa pogledaj realno. Što je Srbija danas , a što je HRvatska.

Izašli smo iz Jugoslavije, u AVNOJ-evskim granicama, koje vi iz ne znam kojeg razloga niste mogli podnijeti, osvojili smo sve ratne ciljeve osim Posavine koju smo predali u ime mira.
Srbija nije sačuvala Jugoslaviju, ostala je bez HR, BiH, a kasnije Crne Gore i danas Kosova. Vojvodina se buni sve jače, a muslimani na Sandžaku također nisu otvoreni prema Beogradu.
Prosječna plaća vam je do 500 eura, nama do 800.

Pa pogledaj realno. Što je Srbija danas , a što je HRvatska.

Izašli smo iz Jugoslavije, u AVNOJ-evskim granicama, koje vi iz ne znam kojeg razloga niste mogli podnijeti, osvojili smo sve ratne ciljeve osim Posavine koju smo predali u ime mira.
Srbija nije sačuvala Jugoslaviju, ostala je bez HR, BiH, a kasnije Crne Gore i danas Kosova. Vojvodina se buni sve jače, a muslimani na Sandžaku također nisu otvoreni prema Beogradu.
Prosječna plaća vam je do 500 eura, nama do 800.

"Vojvodina se buni sve jace"

Mozes li mi objasniti ovo, posto ja zivim u Srbiji i ne razumem kako se to "Vojvodina buni"

PS: Jedina teritorija koju smo izgubili je Kosovo, Crna Gora je Crna Gora. Inace ne zaboravi - imamo Republiku Srpsku koja zauzima 49% BIH koja je skoro pa samostalna drzava jer o svemu sama odlucuje

Hrvatska: Mrtve Srbe upisuju kao Albance

Nevenka Stojčević, ćerka pokrštenog Stanka kaže da Hrvati, da bi smanjili broj Srba koji su tamo živeli, masovno menjaju nacionalnost umrlih. Tako je njen otac Stanko, inače rođak pokojnog patrijarha Pavla, posthumno postao Albanac.
83330_slika299668_f.jpg

Srbima daju drugu narodnost da ne bi bilo etničkog čišćenja

Stankova ćerka Nevenka Stojčević (58) svedoči da hrvatske vlasti masovno menjaju nacionalnost umrlih s ciljem da smanje broj Srba koji su do 1990. godine živeli u Hrvatskoj i lažiranim ciframa pokažu da nije bilo etničkog čišćenja tokom rata.

Stanko Stojčević rođen je 1930. u Donjem Predrijevu kraj Slavonske Orahovice, a umro 1993. godine u Bilju kraj Osijeka, gde je živeo i radio ceo život.

Sličnu sudbinu naprasnog pokrštavanja doživela je i srpska porodica Arsenović. Predraga Arsenovića, koji je umro pre 13 godina, država Hrvatska je pokrstila u Hrvata. Njegov sin Srećko otkrio je prevaru kada je vadio izvode iz matične knjige rođenih u Zagrebu. On je tada kazao da je ubeđen da Hrvatska namerno falsifikuje istoriju i apelovao na reakciju srpskih vlasti.

"Da mi je otac tuđom voljom postao Albanac, uverila sam se, kao i Arsenović, kada sam pokušavala da izvadim izvod iz matične knjige rođenih (rodni list). Naime, iz Matičnog ureda u Zdencima nekoliko puta su mi slali rodni list sa netačnim podacima. Uz to, nijednom nije bila ispunjena rubrika 'narodnost', iako smo mi uvek izražavali svoju pripadnost srpskom narodu", priča Nevenka.

Zato je, kako kaže, morala da ode u Hrvatsku, u glavni Ured državne uprave za virovitičko-podravsku županiju u Slavonskoj Orahovici, i interveniše da se pogrešni podaci konačno isprave. Međutim, dok je pokušavala da sredi, kako je mislila, čisto birokratski propust, doživela je još veći šok. Do tada njen otac nije imao narodnost, a onda je iznenada posle smrti postao Albanac.

Da li je Josipovic o ovome obavestio svoga velikog prijatelja Tadica?:think:Ako jeste,sta Tadic preduzima da zastiti interese Srba u Hrvatskoj

Шта има Тадић да преузима? Тадић иде с власти, па кад Тома дође он ће онда заједно са својом европском браћом Хрватима унутар ЕУ да решава ова питања.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=44240

ХРВАТСКА МИЈЕЊА НАЦИОНАЛНОСТ ПРЕМИНУЛИХ СРБА

Србина Станка Стојчевића, рођака блаженопочившег српског патријарха Павла, држава Хрватска је постхумно покрстила у Албанца, тврди Станкова ћерка Невенка.

Невенка Стојчевић (58) за београдску штампу свједочи да хрватске власти масовно мијењају националност умрлих у намјери да смање број Срба који су до 1990. године живјели у Хрватској и лажираним цифрама покажу да није било етничког чишћења током рата.
Станко Стојчевић рођен је 1930. године у Доњем Предријеву код Славонске Ораховице, а умро 1993. године у Биљу крај Осијека. Сличну судбину напрасног покрштавања доживјела је и породица Арсеновић - Предрага Арсеновића, који је умро прије 13 година држава Хрватска је покрстила у Хрвата.
"Да ми је отац туђом вољом постао Албанац, увјерила сам се, као и Арсеновић, када сам покушавала да извадим извод из матичне књиге рођених. Наиме, из Матичног уреда у Зденцима неколико пута су ми слали родни лист са нетачним подацима. Уз то, ниједном није била испуњена рубрика 'народност', иако смо ми увијек изражавали своју припадност српском народу", каже Невенка Стојчевић.
Она је додала да је због тога морала да оде у Хрватску, у главну Канцеларију државне управе за вировитичко-подравску жупанију у Славонској Ораховици, и интервенише да се погрешни подаци коначно исправе. Међутим, док је покушавала да среди, како је мислила, чисто бирократски пропуст, доживјела је још већи шок.
"Матичар у Ораховици био је коректан и у мом присуству, и на моје очи, отворио податке о мом покојном оцу у компјутеру да би провјерио да ли се слажу са подацима о дану рођења у изводу који сам донијела. Утврдили смо да се разликују у два дана. А онда сам, сасвим случајно, угледала да је у рубрици 'народност', која је у родном листу остала неиспуњена, написано - Албанац", рекла је Стојчевићева.
Она је додала да није добила одговор како се то могло догодити, те је наставила да инсистира да јој се предоче документа на основу који су подаци унесени у компјутер.
"Човјек је без ријечи из металног ормана са специјалном бравом извукао стару црквену књигу, у којој је свештеник СПЦ-а 1930. године приликом крштења за Станка Стојчевића ћириличним красописом уписао све потребне и тачне податке", рекла је Стојчевићева, и додала, да је сачувано доста црквених књига с аутентичним подацима, иако су многе спаљене у вријеме прекрштавања Срба у Другом свјетском рату.

Још један у низу доказа да су Хрвати најхрабрији... зна се већ зашто... Само се питам да ли ће власт Србије да реагује са "извините што нас је било толико" или са "такве гласине само ометају иначе добре/пријатељске/братске односе са Хрватском"... По мом мишљењу добар политичар би требао ово да онако "узгред" спомене на неком високом састанку, нпр. кад оба предсједника заједно дају изјаве за јавност... додуше за то треба имати ОО ....

Back