Hrvatska je u krizi jer sve vise Hrvata saznaje da su poreklom Srbi

Serije onako, film nikako. Malo i Velo misto Miljenka Smoje su nešto što se može mjeriti s bilo kojom srpskom serijom, a u tu kategoriju spadaju i Prosjaci i sinovi.

Stvar je u ukusu i nacionalnoj kulturi, i više nego financiranju.
Malo misto je vrhunska serija, a Velo je više politička jugoprodukcija.
Prosjaci su dobri, no ništa posebno.

Ono što Srbi u serijama nisu- po sjećanju- uspjeli to su ekranizacije književnih njihovih djela. Mi smo napravili vrlo dobre po Šenoi (Diogeneš, možda još nešto), Krleži (Glembajevi), Marinkoviću (Kiklop), Kovačiću (U registraturi), Kozarčaninu (Sam čovjek), pa Šiblu (Sumorna jesen),... dok se od srpskih autora ne sjećam praktički ništa. Mislim da je bila o Srbima u Mostaru od Ćorovića ili nekog sličnog, no za serije nisu imali materijal jer nisu pravo počeli pisati romane do između ratova. Jedino dobre TV filmove kao ona po Glišiću, mislim Leptirica i ekranizacije Nušića. Tu smo i mi imali, ali stare kao Dundo Ma poroje.

У чему је проблем? Не волиш Томпсона?
Nije moj stil. Priznajem da ima koju dobru pjesmu. Da se razumijrmo. nije mi uopće problem što je nacionalistički pjevač, ali smeta mi koketiranje s ustaštvom u tekstovima. Dokazao se kao dobar showman i izvođač, nije da je Freddie Mercury, ali ljudi ga vole, čak i stranci izvan granica Hrvatske koji ne kuže tekstove, sviđa im se boja njegova glasa, glazba i energija, ali mislim da može graditi nacionalni naboj i domoljublje i bez pozivanja na poražene ideologije i zločince iz 1940-ih.

štas imo iz istorije? :cool: aj ne lupaj više, boga ti. :lol:
nisi u pravu uopste sto drzis stranu ovim analfabetama
kljosov je priznat u usa, tihi je u pravu, samo sto smo medju najstarijima i najgresniji, nista nam to ne koristi

Biological chemistry as a foundation of DNA genealogy

(PDF) DNA Genealogy Anatole A. Klyosov

DNA Genealogy, Mutation Rates, and Some Historical ...

1751672126925.png
Nature
https://www.nature.com › nature precedings › articles

by A Klyosov · 2008 · Cited by 56 —

Poslednja izmena:

Kljosov: Srbi najstariji narod​

Anatolij Kljosov, američki naučnik ruskog porijekla, tvrdi kako je analizom gena utvrdio da su Srbi najstariji narod. U svojoj analizi tvrdi da Srbi potiču od Noinog sina, te da je Balkan pradomovina svih Slovena.

foto: Jutarnji.hr
foto: Jutarnji.hr
Biolog s Harvarda objavio je niz knjiga u kojima tvrdi da je Balkan pradomovina svih Slovena pa i Rusa.

Analizom gena, R1A1 koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i naziva se "ilirskim", zaključio je kako su od Srba potekli svi današnji Sloveni, te većina evropskih naroda, prenosi Jutarnji.hr.

Ti su geni stari 12.000 godina, dok su drugi stari oko 4 do 7 hiljada godina, a svi indoevropski narodi u Evropi imaju više od 40 odsto tog gena, kako tvrdi 67-godišnji Kljosov.

Prema studiji više od 60 odsto tog gena imaju južni Sloveni u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a ista se koncentracija nalazi na sjeveru Evrope, u Danskoj, na sjeveru Njemačke, na jugu Skandinavije i u Velikoj Britaniji.

Tako su se, prema tvrdnjama iz analize Anatolija Kljosova, potomci Noinog sina prvo naselili u donjem toku Dunava, što je prostor današnje Srbije, a od tamo su otišli na sjever.

Na osnovu mutacija genetske "haplo grupe" Kljosov je zaključio da su Sloveni došli s Balkana.
Osim toga zaključio je kako je i indijska kasta arijevaca nastala dolaskom Slovena s područja Srbije u Indiju, prije više od 3.850 godina.

Prasloveni dinarskih gena koji su na Balkanu živjeli prije 12.000 godina došli su nakon više od 200 generacija u istočnu Evropu, a 500 godina kasnije dolaze sve do južnog Urala. Zatim se pojavljuju u Indiji.

Ova je teorija izazvala burne reakcije širom svijeta. Ruski biolog Kljosov od 1990. živi u SAD-u.

https://rtcg.me/vijesti/region/25956/kljosov-srbi-najstariji-narod.html

Znas li ti, nesrecno jedna, da smo mi Srbi - NAJSTARIJI NAROD!

NAJSTARIJI!

DA, ali sta imamo mi od toga? da su se neki nasi delovi odrodili, najgresniji postali cak! pa kada su oni postli narod sam za sebe croati, onda se opet neki medju suzenim nama opet odrodjuju, kao ti na primer sto podrzavas siftara aljeka! na kraju vecu stetu nego korist imamo sto smo medju najstarijima.

Poslednja izmena:
Starosedeoci na balkanu su dalmatinci makedonci i albanci kao potomci ilira
kako ti mesas babe i zabe

makedon je grcko carstvo, period grcke, i helenizacije koji je zamenilo rimsko carstvo i rimske provincije kao npr dalmatia, iliricum, te su zato zadrzala imena, kao atinjani, ili spartanci...

da grcki jezik nije bio svetski, kao danas engleski, i da potom nije doslo rimsko carstvo kojem smo i mi bili deo, jel konstantin se rodio u nish, ne bi se ni zadrzala ta imena, kako od helena, tako i od latina

da li istorija zapocinje sa starom grckom, ili potom sa rimskim carstvom? to samo caciji mogu da veruju kao sto si ti
pogledaj vincansko pismo pa shvati, mi smo postojali pre njih, samo smo izbrisani, oni su bili jaci, kao i danas sto su jaci pa nemam srbiju velikacku kao u 9 veku, na razvalinama vizantije

jaci su bili, i dana su, a mi iako stariji mozda i nestanemo

Poslednja izmena:
nisi u pravu uopste sto drzis stranu ovim analfabetama
kljosov je priznat u usa, tihi je u pravu, samo sto smo medju najstarijima i najgresniji, nista nam to ne koristi

Biological chemistry as a foundation of DNA genealogy

(PDF) DNA Genealogy Anatole A. Klyosov

DNA Genealogy, Mutation Rates, and Some Historical ...

Pogledajte prilog 1752019
Nature
https://www.nature.com › nature precedings › articles

by A Klyosov · 2008 · Cited by 56 —
Kljosov nije priznat nigdje. On je običan šarlatan.

Poslednja izmena:
DA, ali sta imamo mi od toga? da su se neki nasi delovi odrodili, najgresniji postali cak! pa kada su oni postli narod sam za sebe croati, onda se opet neki medju suzenim nama opet odrodjuju, kao ti na primer sto podrzavas siftara aljeka! na kraju vecu stetu nego korist imamo sto smo medju najstarijima.

pa nebitno je sta ko ima od toga vec samo sta je prava istina

kako ti mesas babe i zabe

makedon je grcko carstvo, period grcke, i helenizacije koji je zamenilo rimsko carstvo i rimske provincije kao npr dalmatia, iliricum, te su zato zadrzala imena, kao atinjani, ili spartanci...

da grcki jezik nije bio svetski, kao danas engleski, i da potom nije doslo rimsko carstvo kojem smo i mi bili deo, jel konstantin se rodio u nish, ne bi se ni zadrzala ta imena, kako od helena, tako i od latina

da li istorija zapocinje sa starom grckom, ili potom sa rimskim carstvom? to samo caciji mogu da veruju kao sto si ti
pogledaj vincansko pismo pa shvati, mi smo postojali pre njih, samo smo izbrisani, oni su bili jaci, kao i danas sto su jaci pa nemam srbiju velikacku kao u 9 veku, na razvalinama vizantije

jaci su bili, i dana su, a mi iako stariji mozda i nestanemo

vinčani su bili iliri

Dalmatinci katolici imaju najmanje genetskih poklapanja sa Hrvatima iz Zagorja a najvise sa Srbima iz Krajine.

Svi Dalmatinci katolici su Srbi kaze genetika

A sta vi kazete?

Kažemo da treba da gledamo i čistimo svoje dvorište od SNS lopova i udbaša (pogotovo od udbaških drukara) zbog kojih imamo skoro 3 puta manji BDP po glavi stanovnika od Hrvatske.
A da li neki Hrvat misli ili ne misli da je poreklom Srbin je relevantno kao i evropsko poreklo nekog Amerikanca čiji je čukundeda došao pre 100+ godina u Ameriku :D

"Croatia has a significantly higher GDP per capita than Serbia. In 2023, Croatia's GDP per capita was $21,520, while Serbia's was around $7,200, according to a comparison of economic data. This indicates that, on average, individuals in Croatia have a higher income than those in Serbia."

Kažemo da treba da gledamo i čistimo svoje dvorište od SNS lopova i udbaša (pogotovo od udbaških drukara) zbog kojih imamo skoro 3 puta manji BDP po glavi stanovnika od Hrvatske.
A da li neki Hrvat misli ili ne misli da je poreklom Srbin je relevantno kao i evropsko poreklo nekog Amerikanca čiji je čukundeda došao pre 100+ godina u Ameriku :D

"Croatia has a significantly higher GDP per capita than Serbia. In 2023, Croatia's GDP per capita was $21,520, while Serbia's was around $7,200, according to a comparison of economic data. This indicates that, on average, individuals in Croatia have a higher income than those in Serbia."

nista vi blokaderi niste bolji

samo vas vlast i pare interesuju

zabole vas za obican narod cije zivote unistavate

da vam je stalo do naroda blokirali bi ste dedinje i jajince a ne pola Srbije

nista vi blokaderi niste bolji

samo vas vlast i pare interesuju

zabole vas za obican narod cije zivote unistavate

da vam je stalo do naroda blokirali bi ste dedinje i jajince a ne pola Srbije
Е јел сте читали...у Новом Саду дошли ђуброси да празне канте... где су коју затекли испразнили је и уредно оставили на месту на ком су је нашли...па сад ако је на сред улице, онда на сред улице...:D

Ajde, ajde, samo napred, mora da se zaradi udbaska dnevnica :D

zar nisam rekao istinu?

BLOKADERE SAMO VLAST I PARE INTERESUJU

Za srpski narod ih zabole da ne kazem sta...

Evo dokaza...

Coveku postenom, , ne date da prodje da stigne na posao i zaradi deci parce hleba. Zelite mu da umre, da crkne, da mu deca umru od gladi. Vi ste bezdusnici . Gazili bi ste po srpskim lesevima ako treba samo da dodjete do fotelje i komada vlasti.

Necete vi nista biti bolji od SNSovaca ako bi kojom nesrecom dosli na vlast. Bili bi ste jos gori , jer ste gladni vlasti i para i na sve spremni. NA SVE.

Udbasi sorosevi.

zar nisam rekao istinu?

Evo dokaza...

Coveku postenom, , ne date da prodje da stigne na posao i zaradi deci parce hleba. Zelite mu da umre, da crkne, da mu deca umru od gladi. Vi ste bezdusnici . Gazili bi ste po srpskim lesevima ako treba samo da dodjete do fotelje i komada vlasti.

Necete vi nista biti bolji od SNSovaca ako bi kojom nesrecom dosli na vlast. Bili bi ste jos gori , jer ste gladni vlasti i para i na sve spremni. NA SVE.

Udbasi sorosevi.

Na te vase udbaske lazi mogu da nasednu samo naivne babe i dede, koje decenijama doktrinisete vasim zlikovackim medijima.

Pukli ste totalno. Puko ti je umobolni vođa, rešetke mu ne ginu, ali ni vama, saučesnicima. 😎

zar nisam rekao istinu?

Evo dokaza...

Udbasi sorosevi.
А кад су требали да приђу информеру што бих подржао,ето њих на 300 метара, спречила их жижана ограда, мале маце, где су тада биле канте? То ти је то погрешни су кренули да нас воде...

Back