Hrvatska je u krizi jer sve vise Hrvata saznaje da su poreklom Srbi

Филипинци? Бангладешани? Индијци? Кинези?
Не верујем, све су то познати појмови за разлику од појма Хрват у Босни и Дубровнику тринаестог века.
Miško...u Srbiji se dešavaju tektonski poremećaji, stvari prijete da izmaknu kontroli a ti se zamajavaš i dalje sa mitomanijom i nekakvim srboslavljem.
Srbija gori a @psmaniac ....se češlja.

Ranije da, novi glumci su svi isti, ne daju nikakvu ličnost ulozi. Robotska, monotona gluma. Najgora generacija glumaca je današnja.
Ubode se ponešto i u novije doba.
Jedna Hrvatica mi reče da je gledala 'Južni vetar.' Kaže da Hrvati ne mogu napraviti nešto slično i da joj je ta serija dobra. Realno 'Južni vetar' je degradacije u odnosu na ranije serije i filmove, ali eto opet iznad hrvatskog standarda. 'Vratiće se rode' su bile popularne u regionu, snimljene su prije 20-ak godina što nije tako davno (skoro svi glumci iz te serije su još aktivni).

Само си љубоморан што вас Матеј не помиње у повељи Дубровчанима.
Што ће рећи да вас у Босни тринаестог века нема а нема вас ни у Дубровнику.
Све сами Срби и Власи, Хрват је тада био непознат појам у тим крајевима.
Pa hrvati su nastali od vlaha

Ubode se ponešto i u novije doba.
Jedna Hrvatica mi reče da je gledala 'Južni vetar.' Kaže da Hrvati ne mogu napraviti nešto slično i da joj je ta serija dobra. Realno 'Južni vetar' je degradacije u odnosu na ranije serije i filmove, ali eto opet iznad hrvatskog standarda. 'Vratiće se rode' su bile popularne u regionu, snimljene su prije 20-ak godina što nije tako davno (skoro svi glumci iz te serije su još aktivni).
Хрвати се никад нису могли мерити са Србима у филму и серијама.
Ко ни у кошарци.

Poslednja dobra generacija glumaca
Kad smo kod glumaca. Sergej Trifunović je mnogo izvikan kao glumac, a meni se uopšte ne sviđa njegova gluma. Često neko histerijanje, vikanje, kolačenje očima, splakivanje itd. Jedine 2 njegove uloge koje kod mene mogu proći su Crni Gruja i Šiptar u filmu 'Stršljen', sve ostalo mu je smućaj pa prolij po meni.
Žika Todorović je gumčina, znatno je bolji glumac od pokojnog oca. Vojin Ćerković je tužna vrba u većini uloga, sav nešto depresivan i pokisao. Kao i u slučaju Sergeja, rjetke su njegove uloge koje mogu reći da su dobre.

Kad smo kod glumaca. Sergej Trifunović je mnogo izvikan kao glumac, a meni se uopšte ne sviđa njegova gluma. Često neko histerijanje, vikanje, kolačenje očima, splakivanje itd. Jedine 2 njegove uloge koje kod mene mogu proći su Crni Gruja i Šiptar u filmu 'Stršljen', sve ostalo mu je smućaj pa prolij po meni.
Žika Todorović je gumčina, znatno je bolji glumac od pokojnog oca. Vojin Ćerković je tužna vrba u većini uloga, sav nešto depresivan i pokisao. Kao i u slučaju Sergeja, rjetke su njegove uloge koje mogu reći da su dobre.

Takve uloge dobija, ili bolje reći bira.

Хрвати се никад нису могли мерити са Србима у филму и серијама.
Ко ни у кошарци.
Mogli smo se mjeriti u košarci, za Jugoslavije klupska uspješnost je bila podjednaka.
Samo nogomet i njegova uspješnost su uništili košarku u Hrvatskoj. Nije bilo novca za košarku i počela je gubiti popularnost i kvalitetu.
I u ostatku Europe košarka je popularna tamo gdje nema uspjeha u nogometu.

U pogledu serija, u doba SFRJ, nešto se sjećam, a dosta ne jer sam bio mali.

Srbi su imali više humorističkih serija sa Čkaljom (Građanin pokorni..., ) pa Kamiondžije i sl. Bilo je i kretensko zabavnih kao Vruć vetar.To je bila škola Novak Novak.
Od ambicioznijih to su bile one o Vuku (Dva veka Vuka), a i popularno dobre kao Bolji život.

Hrvati su imali regionalno zabavne i dobre kao Malo misto, a i istinski dobre dramske kao Gruntovčani, Kud idu divlje svinje i napose ekranizacije kao U Registraturi, Kiklop i sl.

Nakon 1990. nisam baš pratio- realno ni prije previše- no ono što je rađeno, ako je i bilo dobro, to je standardizirano po američkoj kinematografiji pa je sad i bilo koji ruski film zapravo američki na ruskom jeziku. Jedino se Francuzi ne daju.

Mogli smo se mjeriti u košarci, za Jugoslavije klupska uspješnost je bila podjednaka.
Samo nogomet i njegova uspješnost su uništili košarku u Hrvatskoj. Nije bilo novca za košarku i počela je gubiti popularnost i kvalitetu.
I u ostatku Europe košarka je popularna tamo gdje nema uspjeha u nogometu.
Држали сте се у кошарци до погибије Дражена Петровића.Од онда до данас се нисте опоравили и отишли сте низ брдо по питању кошарке,ко и Срби у фудбалу.

Back