Hrvatska i Kosovo potpisale sporazum o saradnji u odbrani

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović i ministar bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku potpisali su u petak u Zagrebu Memorandum o razumevanju kojim su utvrdjenja područja saradnje u odbrani.

Kontromanović je, kako se navodi u saopštenju hrvatskog ministarstva, izrazio zadovljstvo tim sporazumom i istakao da je Hrvatska slične sporazume ima s više država regiona.

Istakao je da Hrvatska "snažno podržava integritet i nedeljivost kosovske teritorije" i evropsku budućnost Kosova.

On je istakao da Hrvatska snažno podržava razmeštanje Euleksa na celoj teritoriji Kosova, i najavio da će uskoro posetiti Kosovo.


Hrvatska je marta 2008. priznala nezavisnost Kosova
http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestidana&ida=2716377&id=&ime=

Лијепо.:)
 
Ne znam zašto se netko čudi oko ovoga. Možete se ne slagat, ali čuđenje je nepotrebno. Kao što su neki već napisali, Hrvatska je 2008. priznala Kosovo i ponaša se prema Kosovu kao prema nezavisnoj državi i s njom sklapa ugovore za koje misli da su u našem i obostranom interesu. A za ovo rješavanje dvije muhe jednim udarcem mogu samo reći da bi sljedeći rat između država ex YU izgledao kao tuča dve mlitave kite i to na vrlo ograničenom području jer je Kosovo etnički kompaktno i pod zaštitom stranih sila, kao i Hrvatska koja više nema unutarnji problem Srba, a također je odvojena rijekom Dunavom i Savom o Srbije ili manjeg dijela BIH u nekoj najluđoj varijanti. Uz to je članica NATO-a. Malo je reći da su vam ideje malo nerealne.
 
Такође ово не доприноси стабиности у региону и Република Србија треба да упути званичан протест Хрватској уз напомену да ће хрватски амбасадор бити протеран из Србије ако Хрватска настави са непријатељском политиком према држави Србији.
 
Hrvatska je beznacajan faktor u regionu,taj njihov sporazum je pokusaj da jedni druge ubede da su neko i nesto,oni saradjuju intenzivno vec dve pune decenije,i vise,u vidu razmene iskustava zlocina protiv srpskih civila.Hrvati nikad nisu imali vojsku koja je bila u stanju sama da izvede neku akciju,uvek bilo i bice. Sad pogotovo,kad im 70% ionako bednih vojnih resursa trune potpuno neupotrebljivo.
 

Back
Top