Hrvatska: Državljanin BiH proteran zbog mahanja zastavom Republike Srpske

Добро је да нису тенкове избацили на улице...ипак, малиша је Србин са српском заставом и пева српске песме...мали вреди као 100 пицулића :heart:
Kad ovakve spodobe svoj narod nazivaju ustašama, šta ocekivati od ostalih..

Mi mašemo srpskim zastavama u Republici Srpskoj za koju se srpski narod zapadno od Drine izborio.Pod tom izmišljenom vartinom zastavom se niko nije borio,niti ona predstavlja bilo koji od tri naroda u BiH,čak ni muslimane jer su se i oni borili pod ljiljanima,a ne ovim trokutom u zvijezdama.
Pa, to vam je zajednička zastava, upravo iz razloga, što niste mogli, da se dogovorite u vezi nje. Ne znam, šta je onda problem. Ničija, a svačija. To je sadašnja zastava BiH.

Pa, to vam je zajednička zastava, upravo iz razloga, što niste mogli, da se dogovorite u vezi nje. Ne znam, šta je onda problem. Ničija, a svačija. To je sadašnja zastava BiH.
Sva tri naroda u BiH imaju svoju zastavu.Tu izmišljenu zastavu koju je nacrto visoki predstavnik niko ne doživljava kao svoju.

A onda neki iz manjeg bosansko-hercegovačkog entiteta podržavaju ideju o trećem entitetu. Baš patetično ...

https://www.dnevnik.rs/lat/vesti/re...nin-bih-dobio-kaznu-zabranu-ulaska-2026-05-04

PROTERAN IZ HRVATSKE ZBOG ZASTAVE REPUBLIKE SRPSKE Državljanin BiH dobio KAZNU I ZABRANU ULASKA​

04.05.2026.Tanjug/Dnevnik

Dvadesettrogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine kažnjen je u Hrvatskoj zbog narušavanja javnog reda i mira, a pored novčane kazne izrečena mu je i mera proterivanja, uz šestomesečnu zabranu ulaska i boravka na području Evropskog privrednog prostora.

Mladić je proteran zato što je sa terase hotela, na području Funtane, u Istri, 1. maja u ranim jutarnjim satima mahao trobojkom Republike Srpske, što je, kako se navodi, uznemirilo tamošnju javnost.

Mladić je prijavljen policiji, zastava mu je privremeno oduzeta, a on kažnjen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Takođe mu je izdato i rešenje o proterivanju iz Republike Hrvatske i zabrana ulaska i boravka na području Evropskog privrednog prostora u trajanju od šest meseci", saopštila je policija.

Независна Република Хрватска (НРХ)

п.с. У Истри људе не узбуњује српска тробојка него пијани Босанац.

Mi mašemo srpskim zastavama u Republici Srpskoj za koju se srpski narod zapadno od Drine izborio.Pod tom izmišljenom vartinom zastavom se niko nije borio,niti ona predstavlja bilo koji od tri naroda u BiH,čak ni muslimane jer su se i oni borili pod ljiljanima,a ne ovim trokutom u zvijezdama.
Simo, ti u Minkenu ne mases nikakvim zastavama. Nemoj da dezavuises javnost. Ili mozda ipak mases onim paradnim?

Независна Република Хрватска (НРХ)

п.с. У Истри људе не узбуњује српска тробојка него пијани Босанац.
Pijanog Bosanca odvedes na treznjenje, kao i pirjanog Francuza, ili Makedonca... tako da ovo definitivno nije po strani "remecenje javnog reda i mira" vec sovinizam.

Simina je treca..znas ono danas je moderno nositi kockasto 😉
FB_IMG_1777900387044.jpg

Ja dozivljavam...isto kao trobojku i ljiljanu...sve je to BiH koju volimo. Bar Robert Dacesin i ja.
Ja u ljiljanima vidim samo jedan problem, on je stariji od avnojevske BiH i religijskih podela unutar iste , nego cisto malo ironicna stvar.

Ljiljani su nastali u Francuskoj u srednjem veku pa se proširili Evropom, a u neku ruku su bili nešto kao fasitcki simbol iz ugla ovog vremena, ako i ne to vezsni iskljucivo za simbol i "identitet" Hriscanske Evrope, simbol koji su Krstasi nosili u pohodima na Muslimane...
Kotoromanici su ih kao svoj simbol takodje nosili u otporu Otomanima...koji su jelte sirili Islam.

Dakle kad bi karikirali, kao da neko ko se identifikuje kao Hriscanin maše nekom "dzihad" zastavom pod kojim su tlačeni i istrebljivani Hriscani.
Ljiljani su u istorijskom smilu kao Krst na steroidima.

Dakle, malo je kontradiktorno i pomalo šizofreno da Muslimani u BiH mašu i busaju se ljiljanima.
Islam i ljiljani kose i potiru jedno drugo.

Al Bosna ko Bosna, gde logika prestaje Bosna pocinje.

Trobojka je sa druge strane je zastava u pan slovenskim bojama, nastala na specifican nacin, i svako moze da je dozivi kao svoju.

Izedju ostalog u ovom formatu je bila jedna od opcija za zastavu SHS.
Pre nego što je preuzeta "plavo belo crvena" , da preuzeta, to je bila zastava panslovenskog pokreta iz Češke.

I eto zastava obe Juge je iz Česke.

I to dodjemo do koncne "ironije" dnevnopolitickih desavanja zbog 90tih srpska trobojka je provokacija u HR, alfa paranoja, a ne tako davno 100 god unazad hrvatska intelektualna elita je bila spremna da je prihvati kao svoju, pa bi se to naravno proširilo na oismen, polupismen i nepismen narod kog je tad bilo najvise.... da nije tuzno,bilo bi komicno.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko se Srbi iz HR zamaraju tim, al moguce da deo podrzava, imaju oni dovoljno svojih problema tamo.
Al dobro i Hrvati i Bošnjaci generalno podrzavaju studente... jer i oni i aju kult Vucica kao i blokaderi. Anti srpski mediji sirom regiona su izricito uz studente.
A i samo studenti iz HR su u vise navrata izrazavali podrsku, te nije nemoguce da su dosli.

Pre nego što etiketiraš, samo obzersvicja, nema veze sa tim sts ja mislim.
deportacije gradjana hrvatske su pocele kada su 2 srba krajisnika koji drze pasos hrvatske dosli u srbiju, uslikani na protestu, pa ih je sluzba u rekordnom roku deportovala. Desetine hrvatskih gradjana su deportovani od pocetka protesta.

najpoznatija meta ovih deportacija je hrvatica koja vec 2 decenije zivi u srbiji, koja ima srbina muža i vise dece. Drzava rekla da nije pozeljna i da ce biti deportovana iako je ovde pola zivota i ima decu rodjenu ovde...eto ti sns patriotizam

Deportovali su stotine osoba raznovrsnih nacija, al zato kad dodje americki drzavni sekretar srpska garda ga docekuje bez oruzja

deportacije gradjana hrvatske su pocele kada su 2 srba krajisnika koji drze pasos hrvatske dosli u srbiju, uslikani na protestu, pa ih je sluzba u rekordnom roku deportovala. Desetine hrvatskih gradjana su deportovani od pocetka protesta.

najpoznatija meta ovih deportacija je hrvatica koja vec 2 decenije zivi u srbiji, koja ima srbina muža i vise dece. Drzava rekla da nije pozeljna i da ce biti deportovana iako je ovde pola zivota i ima decu rodjenu ovde...eto ti sns patriotizam

Deportovali su stotine osoba raznovrsnih nacija,
Ako je to tačno, to je finitno zloupotreba polozaja, i politicki motivisano.
al zato kad dodje americki drzavni sekretar srpska garda ga docekuje bez oruzja
Nažalost, to tako mora. Ne mozes protiv tlacitelja

Back