Ja dozivljavam...isto kao trobojku i ljiljanu...sve je to BiH koju volimo. Bar Robert Dacesin i ja.
Ja u ljiljanima vidim samo jedan problem, on je stariji od avnojevske BiH i religijskih podela unutar iste , nego cisto malo ironicna stvar.
Ljiljani su nastali u Francuskoj u srednjem veku pa se proširili Evropom, a u neku ruku su bili nešto kao fasitcki simbol iz ugla ovog vremena, ako i ne to vezsni iskljucivo za simbol i "identitet" Hriscanske Evrope, simbol koji su Krstasi nosili u pohodima na Muslimane...
Kotoromanici su ih kao svoj simbol takodje nosili u otporu Otomanima...koji su jelte sirili Islam.
Dakle kad bi karikirali, kao da neko ko se identifikuje kao Hriscanin maše nekom "dzihad" zastavom pod kojim su tlačeni i istrebljivani Hriscani.
Ljiljani su u istorijskom smilu kao Krst na steroidima.
Dakle, malo je kontradiktorno i pomalo šizofreno da Muslimani u BiH mašu i busaju se ljiljanima.
Islam i ljiljani kose i potiru jedno drugo.
Al Bosna ko Bosna, gde logika prestaje Bosna pocinje.
Trobojka je sa druge strane je zastava u pan slovenskim bojama, nastala na specifican nacin, i svako moze da je dozivi kao svoju.
Izedju ostalog u ovom formatu je bila jedna od opcija za zastavu SHS.
Pre nego što je preuzeta "plavo belo crvena" , da preuzeta, to je bila zastava panslovenskog pokreta iz Češke.
I eto zastava obe Juge je iz Česke.
I to dodjemo do koncne "ironije" dnevnopolitickih desavanja zbog 90tih srpska trobojka je provokacija u HR, alfa paranoja, a ne tako davno 100 god unazad hrvatska intelektualna elita je bila spremna da je prihvati kao svoju, pa bi se to naravno proširilo na oismen, polupismen i nepismen narod kog je tad bilo najvise.... da nije tuzno,bilo bi komicno.