Hrvatizacija Srbije ??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa može svaka budala da tvrdi šta oće ali kad nema veze sa istinom, kao i neke priče o 700 000 pobijenih srba u jasenovcu ???? aloo pa to samo idiot može napisat ili 500 000 hrvata na bleiburgu !!! :dash:

u Hrvatskom državnom arhivu otkrivena bilježnica Zemaljske komisije za utvrđivanje ratnih zločina s podatcima o žrtvama II. svj. rata u SRH. Otkrivena je "sasma slučajno", u kutiji s natpisom "Jasenovac". Bilježnica sadrži podatke o žrtvama i kotarima od P do Z, a na kraju i broj žrtava Jasenovca. Prva bilježnica koja je sadržavala kotare od A do P, kao i popis žrtava Jasenovca je nestala. U novinama su objavljeni neki podatci. Žrtve fašističkog terora NRH - 58.291 - od toga u Jasenovcu 15.792., a zatim i drugi podatci: u vojnim postrojbama - 46.337, u svim logorima - 34.771, u zarobljeništvu - 1201, u izbjeglištvu - 10.397, od bombardiranja - 3.710, u zatvorima -
- 6.432, masovno ubijeno - 2.274, na drugi način ubijeno - 44.221 te nepoznato 6.641. U ratu je stradalo 55.802 Hrvata, 84.709 Srba, 6002 Židova, 5441 cigana itd.
Od 15.792 ubijenih u Jasenovcu s područja NRH ubijeno je po godinama: 1941. - 2891, 1942. - 8.935, 1943. - 676, 1944. - 2167, 1945 -
- 1123. Aushwitz - 774, Dachau - 160, u cijeloj Njemačkoj 3180, u Italiji 378 itd.

to što se borio protiv fašista u ranoj mladisti na znači da nije stigao da promeni stranu za 50 godina. :roll:

a ti veruješ ndh arhivu? kakav argument, dugo osnovaniji naisam videla. :hahaha:

baš uživaš da ponižavaš mrtve ljude? fuj, lešinar. nemama ja sa tobom o čemu da razgovaram, marš na smetlište nauke gde je takvima i mesto ! ! ! :stink:

Poslednja izmena:
pazi glagoljice,to su registrovani podaci
znaci,ljudi koji su usli u logor,koji su osisani,dobili uniformu radnu,istetoviran im je broj
e sad...po onovremenskom sistemu,kada bi dosli u logor,delilo bi ih se u dve grupe,sposobne za rad i ostanak u logoru,i grupu koja bi se odmah eliminisala
ovi iz druge grupe nisu evidentirani nigde
kod nemaca mozda i jesu,zbog transporta,jer se vodila evidencij o broju ljudi u vozovima,ali i to je manje vise po m2 a ne da ih je neko bas brojao
ustase u logorima niu bas bili neki pismeni i prepametni ljudi,niko iz ekipe luburic,milos,majstorovic nije bio u fazonu vodjenja preciznih evidencija....da nekazem da su vise bili u fazonu,daj sto pre eliminisi grupu,stize nova
samo sa kozare je dovedeno nekoliko desetina hiljada ljudi....ono,posle ofanzive,pa sa korduna,sa svih tih okolnih mesta,odakle su ljudi mogli doci peske...u pocetku su ih peske dovodili
e d tih tako dovedenih grupa,skoro vi su odmah eliminisani..
tako da svi ovde znaju za podatak od 65-80.000 evidentiranih ljudi
ali poprilicna je cifra neevidentiranih
pritom,kada se kaze jasenovac,to je simbol celokupnog stradanja srpskog naroda u hrvatskoj...ili ti pravoslavnih hrvata,kako ih ja zovem
tu se uzimaju u obzir i ljudi pobijeni po jamama i pokoljima koji su vrseni po selima like zagore,gorskog kotara i drugde,znaci nije poenta pajdo samo u ljudima zaklanim u logoru kao logoru,vec celokupnas politika i sistem od dubrovnika do nove gorice
e to ti je ukratko to

pomešala sam bogoljuba sa nekim drugim, oprostite. evo citata

Split, Beta. - Bogoljub Kocovic, demograf i dugogodisnji srpski emigrant u vreme bivse Jugoslavije, izjavio je kako nije presudno pitanje broja Srba ubijenih u ustaskom logoru Jasenovac, vec to sto je bila rec o genocidu. "Najvaznije je pitanje da li je ili nije posredi genocid. A kad govorimo o Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj (NDH) i Jasenovcu, nesumnjivo je rec upravo o genocidu", naglasio je Kocovic u intervjuu za splitski nedeljni "Feral tribjun". Kocovic, koji se bavio pitanjem zrtava u Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu i o cemu je objavio vise naucnih radova, rekao je da smatra da je broj od 150 do 200 hiljada Srba ubijenih u Jasenovcu mozda prilicno realna brojka, mada za to jos nema dokaza. Prema njegovim recima, na tlu Hrvatske je u vreme ustaskog rezima i NDH ubijeno izmedju 370 i 410 hiljada Srba.

daleko je ovo od 40-50 hiljada, ja sam i rekla da je realno verovatno oko 200 sad, ja smatram da je cifra nešto preko 200 hiljada ali moguđe i 150-200.

Poslednja izmena:
pomešala sam bogoljuba sa nekim drugim, oprostite. evo citata

Split, Beta. - Bogoljub Kocovic, demograf i dugogodisnji srpski emigrant u vreme bivse Jugoslavije, izjavio je kako nije presudno pitanje broja Srba ubijenih u ustaskom logoru Jasenovac, vec to sto je bila rec o genocidu. "Najvaznije je pitanje da li je ili nije posredi genocid. A kad govorimo o Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj (NDH) i Jasenovcu, nesumnjivo je rec upravo o genocidu", naglasio je Kocovic u intervjuu za splitski nedeljni "Feral tribjun". Kocovic, koji se bavio pitanjem zrtava u Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu i o cemu je objavio vise naucnih radova, rekao je da smatra da je broj od 150 do 200 hiljada Srba ubijenih u Jasenovcu mozda prilicno realna brojka, mada za to jos nema dokaza. Prema njegovim recima, na tlu Hrvatske je u vreme ustaskog rezima i NDH ubijeno izmedju 370 i 410 hiljada Srba.
A
daleko je ovo od 40-50 hiljada.

A još dalje od 1.000.000 ............

pazi glagoljice,to su registrovani podaci
znaci,ljudi koji su usli u logor,koji su osisani,dobili uniformu radnu,istetoviran im je broj
e sad...po onovremenskom sistemu,kada bi dosli u logor,delilo bi ih se u dve grupe,sposobne za rad i ostanak u logoru,i grupu koja bi se odmah eliminisala
ovi iz druge grupe nisu evidentirani nigde
kod nemaca mozda i jesu,zbog transporta,jer se vodila evidencij o broju ljudi u vozovima,ali i to je manje vise po m2 a ne da ih je neko bas brojao
ustase u logorima niu bas bili neki pismeni i prepametni ljudi,niko iz ekipe luburic,milos,majstorovic nije bio u fazonu vodjenja preciznih evidencija....da nekazem da su vise bili u fazonu,daj sto pre eliminisi grupu,stize nova
samo sa kozare je dovedeno nekoliko desetina hiljada ljudi....ono,posle ofanzive,pa sa korduna,sa svih tih okolnih mesta,odakle su ljudi mogli doci peske...u pocetku su ih peske dovodili
e d tih tako dovedenih grupa,skoro vi su odmah eliminisani..
tako da svi ovde znaju za podatak od 65-80.000 evidentiranih ljudi
ali poprilicna je cifra neevidentiranih
pritom,kada se kaze jasenovac,to je simbol celokupnog stradanja srpskog naroda u hrvatskoj...ili ti pravoslavnih hrvata,kako ih ja zovem
tu se uzimaju u obzir i ljudi pobijeni po jamama i pokoljima koji su vrseni po selima like zagore,gorskog kotara i drugde,znaci nije poenta pajdo samo u ljudima zaklanim u logoru kao logoru,vec celokupnas politika i sistem od dubrovnika do nove gorice
e to ti je ukratko to

sve žrtve nisu evidentirane ni na jednoj strani to je razumljivo, ali o nekim okvirnim brojkama se može pričati..
ali kad čujem ove priče o 700 000 srba 500 000 hrvata samo na stratištima i kad još zbrojiš žrtve u partizanima, ustašama i četnicima a druge narodima i narodnostima :lol: ispada da su više naj--ebali nego rusi-- :dash:

više je njemaca poginulo u prometnim nesrećam u srbiji nego šta su ih srbi ubili.. :dash:

A još dalje od 1.000.000 ............

1000000 je cifra koju su spominjali za čitavu ndh, verovatno je istima na oko 400 hiljada a 700000 se obično uzimalo za jasenovac što je 3-4 puta više dok je ovo 4-5 puta više od njegovih 40-50 hiljada.

pritom, meni je gore umanjuvati žrtve nego uvećavati žrtve jer se zlo ne može uvećati kada se radi o genocidu, samo je pitanje efikasnosti, ali je zločin umanjiti zlo takvog genocida.

to što se borio protiv fašista u ranoj mladisti na znači da nije stigao da promeni stranu za 50 godina. :roll:

a ti veruješ ndh arhivu? kakav argument, dugo osnovaniji naisam videla. :hahaha:

ček ček, koja ndh arhiva??
tebi očito triba sve crtat ... NRH - narodna republika hrvatska tj. komunisti!!
:dash:

baš uživaš da ponižavaš mrtve ljude?
koje ponižavanje, o čemu ti?? :dash:

fuj, lešinar. nemama ja sa tobom o čemu da razgovaram, marš na smetlište nauke gde je takvima i mesto ! ! ! :stink:

činjenice a ne četnička i ustaška propaganda..

sve žrtve nisu evidentirane ni na jednoj strani to je razumljivo, ali o nekim okvirnim brojkama se može pričati..
ali kad čujem ove priče o 700 000 srba 500 000 hrvata samo na stratištima i kad još zbrojiš žrtve u partizanima, ustašama i četnicima a druge narodima i narodnostima :lol: ispada da su više naj--ebali nego rusi-- :dash:

više je njemaca poginulo u prometnim nesrećam u srbiji nego šta su ih srbi ubili.. :dash:

gle,jednostavno,broj srba pre rata,i broj posle rata
od tog broja oduzmi one koji su poginuli u partizanima,poginuli sa cetnicima,pobegli sa djujicem van zemlje
te kolonizovani u vojvodinu,broj koji ostaje najverovatnije je broj ubijenih

Da se citiram...

Pa po onome shto je meni poznato, po popisu iz 1931. je bilo 633 000 Srba u Hrvatskoj, a 1948. 543 000. Chisto, onako, gledajuci cenzus iz 1953. gde se nalazi brojka od oko 590 000, od oka bih rekao da je 1941. bilo oko 800 000 Srba u Hrvatskoj. (Inache, broj koji sam mnogo puta chuo kao broj ubijenih u Jasenovcu...)

U BiH je 1931. bilo 1 030 000 Srba, a 1948. 1 140 000. 1953. 1 270 000. Ako se za pet godina, broj povecao za 130 000, onda neka bude da se u periodu od 1931. do 1941. taj broj povecao za 300 000.
Znachi, 1941. ih je bilo 1 330 000. I to uz sva proterivanja, Crnu Legiju, Chetnike, Partizane...

Dakle, na teritoriji NDH je 1941. bilo oko 2 130 000 Srba. 1948. ih je bilo oko 1 680 000.

Odnosno, gubitak od 450 000, rachunajuci i proterivanje i izginule u Chetnicima i Partizanima... Napominjem da je rech o odnosu izmedju 1941. i 1948. a ne 1945, dakle, moguce je da je ta brojka za koju desetinu hiljada veca. 500 000, recimo...
A tu spadaju i oni Srbi koji su "pripali" Italijanima.

Eto... To su neke moje procene "na brzaka"...
A nisam morao ni da pishem knjigu... :mrgreen:

I ovo su samo procene, a ne neshto iza chega odgovorno stojim kao chinjenice, stoga je greshka svakako moguca...

Nisam rachunao decu rodjenu tokom rata...
Ne verujem da je broj ubijenih nenaoruzhanih Srba od strane Ustasha veci od nekih 250 000 na celoj teritoriji NDH. Mada ko zna... Sve je moguce...

hahaha krvatizacija? Pa naravno , a vi samo napred pa na njihovo primorje da tamo malo trosite parice, a ne zaboravite i ono sve sr**e koje i ovde mozete da kupite!!!! Uskoro ce mozda moci da se pohrli i u Albaniju na more. Sve sama nostalgija kada udari u prazne mozgove......

Poslednja izmena:
dajte vi meni recite kako to da srbi dan danas postoje ako su ustaše kako vi kažete ubili preko par milijuna srba u jasenovcu ?

još me nešto smeta. je ne znam zašto moderator ne reagira kad se Hrvate kolektivno naziva ustašama, za kod vas ne postoji razlika ? To je kao da se ja vama ovdje obraćam kao četnicima, što je nedopustivo.

dajte vi meni recite kako to da srbi dan danas postoje ako su ustaše kako vi kažete ubili preko par milijuna srba u jasenovcu ?

još me nešto smeta. je ne znam zašto moderator ne reagira kad se Hrvate kolektivno naziva ustašama, za kod vas ne postoji razlika ? To je kao da se ja vama ovdje obraćam kao četnicima, što je nedopustivo.

čitaš li ti šta pišem? ili se nekom drugom obraćaš? :???:

Da se citiram...

Pa po onome shto je meni poznato, po popisu iz 1931. je bilo 633 000 Srba u Hrvatskoj, a 1948. 543 000. Chisto, onako, gledajuci cenzus iz 1953. gde se nalazi brojka od oko 590 000, od oka bih rekao da je 1941. bilo oko 800 000 Srba u Hrvatskoj. (Inache, broj koji sam mnogo puta chuo kao broj ubijenih u Jasenovcu...)

U BiH je 1931. bilo 1 030 000 Srba, a 1948. 1 140 000. 1953. 1 270 000. Ako se za pet godina, broj povecao za 130 000, onda neka bude da se u periodu od 1931. do 1941. taj broj povecao za 300 000.
Znachi, 1941. ih je bilo 1 330 000. I to uz sva proterivanja, Crnu Legiju, Chetnike, Partizane...

Dakle, na teritoriji NDH je 1941. bilo oko 2 130 000 Srba. 1948. ih je bilo oko 1 680 000.

Odnosno, gubitak od 450 000, rachunajuci i proterivanje i izginule u Chetnicima i Partizanima... Napominjem da je rech o odnosu izmedju 1941. i 1948. a ne 1945, dakle, moguce je da je ta brojka za koju desetinu hiljada veca. 500 000, recimo...
A tu spadaju i oni Srbi koji su "pripali" Italijanima.

Eto... To su neke moje procene "na brzaka"...
A nisam morao ni da pishem knjigu... :mrgreen:

I ovo su samo procene, a ne neshto iza chega odgovorno stojim kao chinjenice, stoga je greshka svakako moguca...

Nisam rachunao decu rodjenu tokom rata...
Ne verujem da je broj ubijenih nenaoruzhanih Srba od strane Ustasha veci od nekih 250 000 na celoj teritoriji NDH. Mada ko zna... Sve je moguce...

ma meni su ta prebrojavanja uopšte bezveze.

da opet citiram isti članak, pametne ljude treba čuti.

o tome se već prisalo, nema previše razloga da se nastavlja.

mada je broj nenaoružanih, dakle civila, bio verovatno veći od 250000, prosto nije bilo velikih borbi do pred kraj rata u kojima je moglo previše ljudi izginuti.

Da, ali nisu samo Ustashe ubijale civile... Oni su svakako najvishe istih ubili, ali nisu jedini to radili... Bili su tu i Nemci, Italijani, Chetnici, a verovatno i poneki Partizan... Bilo je i medjusobnih shibanja raznoraznih domacih izdajnika, stranih placenika i narodnih oslobodilaca... Bilo je onih koji spadaju u ono shto se danas podrazumeva terminom "kolateralna shteta", odnosno onih koji su se jednostavno nashli izmedju dve vatre... Bilo je i proterivanja... Napushtanja zemlje... Svachega je tu bilo... U svakom sluchaju je rech o velikoj brojci i nije u redu tvrditi da su oni ubijani zbog toga shto su prekrshili zakon ili prilazili Partizanima i Chetnicima... Mislim, zamisli, par stotina hiljada ubijenih Partizana i Chetnika plus par stotina hiljada prezhivelih... Na kraju ispade da ih je bilo preko pola miliona... :roll: Da ih je stvarno toliko bilo, mogli su, maltene, ochas posla osloboditi zemlju bez ichije pomoci... :roll:

Da, ali nisu samo Ustashe ubijale civile... Oni su svakako najvishe istih ubili, ali nisu jedini to radili... Bili su tu i Nemci, Italijani, Chetnici, a verovatno i poneki Partizan... Bilo je i medjusobnih shibanja raznoraznih domacih izdajnika, stranih placenika i narodnih oslobodilaca... Bilo je onih koji spadaju u ono shto se danas podrazumeva terminom "kolateralna shteta", odnosno onih koji su se jednostavno nashli izmedju dve vatre... Bilo je i proterivanja... Napushtanja zemlje... Svachega je tu bilo... U svakom sluchaju je rech o velikoj brojci i nije u redu tvrditi da su oni ubijani zbog toga shto su prekrshili zakon ili prilazili Partizanima i Chetnicima... Mislim, zamisli, par stotina hiljada ubijenih Partizana i Chetnika plus par stotina hiljada prezhivelih... Na kraju ispade da ih je bilo preko pola miliona... :roll: Da ih je stvarno toliko bilo, mogli su, maltene, ochas posla osloboditi zemlju bez ichije pomoci... :roll:

uopšte te procene nemaju toliki značaj koliko karakter i pobude zločina a u slučaju srba u ndh se jeste radilo o genocidu.

Nisam gledao prethodne strane, pa ne znam tachan tok "okretanja" teme na prichu o Ustashama... Ali me uopshte ne chudi... Pa gle bilo koju temu o Hrvatima... Sa Hrvatima... :roll:

a pazi, ni turska nikada nije priznala genocid nad jermenima iako je skor vek od tada, dajmo im joškoju deceniju. :roll:

mada ni razni koji se ovde pojavljuju i lupaju na tu temu nabijajući genocidne epitete narodima ne pomažu istini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back