Hrvatima najbolji naucnik Srbin Nikola Tesla, najbolji kosarkas svih vremena Srbin Dražen Petrovic, najbolji fudbaler svih vremena Srbin Luka Modric..

Pricam sta mi posteni bivsi srbin,a prisilno hrvat pricao.Ja sam Srbin i mogu da pratim liniju hiljadu godina unazad,a ti kad bi zakopao sto godina naisao bi na nekog srbina,cega,italijana ili vlaha.Pomiri se sa tim i bice ti lakse.Tako se vas novinar Aleksandar Stankovic koprcao protiv njegovog srpskog bica pa je zavrsio na psihijatriji.
Ti kao Srbin ne možeš pratiti obiteljsku liniju dalje od četiri generacije.

Ti kao Srbin ne možeš pratiti obiteljsku liniju dalje od četiri generacije.
Hahah...pa mozda da sam Hrvat :klap: nego da se pomiris sa cinjenicom da ste politicki konstrukt i nastavis normalno i mirno da zivis u drzavi koju smo ti poklonili.

A što se tamo imalo ukrasti, nitko nije znao da tako nešto poput Stara Srbija postoji. Joj da, to je izmišljeno nedavno, Austrougari nisu ni mogli znati za to.
Znas ti kada je Feliks Kanic obilazio ove krajeve?Tako da su itekako dobro upoznati sa tim terminom.Da,taj ste naziv ukrali od tih Div-junakai osknavili ga.

Hahah...pa mozda da sam Hrvat :klap: nego da se pomiris sa cinjenicom da ste politicki konstrukt i nastavis normalno i mirno da zivis u drzavi koju smo ti poklonili.
Hvala što ste zaratili s Hrvatima i dopustili da vas isprašimo iz gaća da bi mogli imati drzavu.

Hvala što ste zaratili s Hrvatima i dopustili da vas isprašimo iz gaća da bi mogli imati drzavu.
Mi smo ratovali sa austrougarima u Prvom svetskom ratu-Ako mislis na ovo zadnje,vi ste ratovali protiv nejaci i baba od 80 godina,plus je bio dogovoreni rat medju udbaskom bracom da uz pomoc Nemacke da austrugari konacno dobiju drzavu,a nemacka toplo more.Tako da to nije bio nikakav rat,vec dogovoreno preseljenje naroda.

Ivo Andrić je Hrvat, kao i Josip Pančić. Nažalost, Hrvati su i Milorad Dodik i Vojislav Šešelj i Ana Brnabić.
Ivo Andrić = Srbin / 11.115 Andrića u Srbiji i samo 2.138 u Hrvatskoj

Josif Pančić = Srbin/ 1.553 Pančića u Srbiji i samo 208 u Hrvatskoj

Nikola Tesla = Srbin / 334 Tesla u Srbiji i samo 153 u Hrvatskoj

Ana Brnabić = Hrvatica

Ivo Andrić je Hrvat, kao i Josip Pančić. Nažalost, Hrvati su i Milorad Dodik i Vojislav Šešelj i Ana Brnabić.
Čale Brnaba je možda delimičnog hrvatskog porekla, Andrić, Pančić, Dodik i Šešelj nemaju veze sa Hrvatima. Šešelj i Dodik čak nisu ni katolici.

Ivo Andrić = Srbin / 11.115 Andrića u Srbiji i samo 2.138 u Hrvatskoj

Josif Pančić = Srbin/ 1.553 Pančića u Srbiji i samo 208 u Hrvatskoj

Nikola Tesla = Srbin / 334 Tesla u Srbiji i samo 153 u Hrvatskoj

Ana Brnabić = Hrvatica
Ovo si samo bez veze postavio brojke bez dokaza

Kad je 1868. osnovano Domobranstvo ustaša je bio naziv za rezervista Domobranstva.
Pogledajte prilog 1898160
Pogledajte prilog 1898163
Ustaša je bio i opći naziv za ustanike. Vidio sam stari novinski članak o nekoj pobuni u Južnoj Americi gdje je ispod slike pisalo ustaše ulaze u neki grad.
Ma zezam se ja, znam da je to bio opšti naziv, nego sam hteo da vidim dal će neko da se upeca pa da se malo davimo oko toga.
U suštini, ko zna iz kog vremena potiče taj naziv, možda negde s početka 19. veka kad je bilo više ustanaka hrišćanske raje ili u gomili ustanaka u Crnoj Gori tokom 18. veka.
A i u samom hercegovačkom ustanku nisu bili samo Srbi nego i Hrvati. Don Ivan Musić je bio imenovan za vojvodu Donje hercegovine 8Popovo Polje9 i vodio je jedinice sa mešovitim katoličko-pravoslavnim ljudstvom. Čak se po nekim izvorima računa da su određeni događaji u nekim hrvatskim selima inicirali ustanak u Nevesinju.
Zanimljivo ovo za ustaše da su bili rezerva pra-domobrana. Nešto ko second grade domobrani.
Ne znam koliko bi onima u 2. svetskom ratu prijalo da ih tako neko nazove?

Ma zezam se ja, znam da je to bio opšti naziv, nego sam hteo da vidim dal će neko da se upeca pa da se malo davimo oko toga.
U suštini, ko zna iz kog vremena potiče taj naziv, možda negde s početka 19. veka kad je bilo više ustanaka hrišćanske raje ili u gomili ustanaka u Crnoj Gori tokom 18. veka.
A i u samom hercegovačkom ustanku nisu bili samo Srbi nego i Hrvati. Don Ivan Musić je bio imenovan za vojvodu Donje hercegovine 8Popovo Polje9 i vodio je jedinice sa mešovitim katoličko-pravoslavnim ljudstvom. Čak se po nekim izvorima računa da su određeni događaji u nekim hrvatskim selima inicirali ustanak u Nevesinju.
Zanimljivo ovo za ustaše da su bili rezerva pra-domobrana. Nešto ko second grade domobrani.
Ne znam koliko bi onima u 2. svetskom ratu prijalo da ih tako neko nazove?
Pučki ustanak je ono zadnja mjera u ratu kad se u borbu šalju mladići bez prave vojne obuke i stari koji nisu za redovnu vojsku.

U Hrvatskoj taj pojam postoji od 1478. kada je Sabor donio zakon o Insurekciji iliti općem ustanku zbog nadolazeće turske opasnosti. To je bilo uvođenje vojne obveze za sve muškarce bez obzira na stalež. Bilo je propisano na koliko je kmetova plemić mora određenim oružjem opremiti konjanika i pješaka i sl.
Zadnji put je to proglašeno 1848. za rat protiv Mađarske.

Pučki ustanak je ono zadnja mjera u ratu kad se u borbu šalju mladići bez prave vojne obuke i stari koji nisu za redovnu vojsku.

U Hrvatskoj taj pojam postoji od 1478. kada je Sabor donio zakon o Insurekciji iliti općem ustanku zbog nadolazeće turske opasnosti. To je bilo uvođenje vojne obveze za sve muškarce bez obzira na stalež. Bilo je propisano na koliko je kmetova plemić mora određenim oružjem opremiti konjanika i pješaka i sl.
Zadnji put je to proglašeno 1848. za rat protiv Mađarske.

Prva narodna hrvatska vojska. Zadnja feudalna vojska. Dignuti svi banderiji. Turopoljski je prešao Mađarima. Treći i četvrti poziv Vojne krajine, djeca, kljasti i starci jer prvi i drugi poziv bili u Italiji. Neujednačeni, uniformirani po lokalnim pravilima, dakle neprofesionalna vojska uspjela preživjeti turneju po Mađarskoj kontra svih pravila ratovanja. U teoriji Mađari su ih trebali više puta uništiti. Što bi tek prava vojska napravila.

Prva narodna hrvatska vojska. Zadnja feudalna vojska. Dignuti svi banderiji. Turopoljski je prešao Mađarima. Treći i četvrti poziv Vojne krajine, djeca, kljasti i starci jer prvi i drugi poziv bili u Italiji. Neujednačeni, uniformirani po lokalnim pravilima, dakle neprofesionalna vojska uspjela preživjeti turneju po Mađarskoj kontra svih pravila ratovanja. U teoriji Mađari su ih trebali više puta uništiti. Što bi tek prava vojska napravila.
Da, u trenutku objave rata Mađarima profesionalne regimente su gušile revoluciju po sjevernoj Italiji.
Ono što je Jelačić skupio je zaustavilo Mađare koji su krenuli u Beč u pomoć ustanicima i zatim ugušili revoluciju u Beču.

Back