Hrvati

Škutor Kićo

Obećava
Poruka
86
Kakvo mišljenje imate o pojedinim dijelovima
1)Primorje/otoci -more, turizam
2)Hercegovina/zagora-krš, desnicari
3) Lika/kordun-šuma,desnicari
4)Bosna/slavonija-desni centar
5)Zagorci/Purgeri- ljevicari
6)istra/kvarner-ljevičari

Bez teskih osećanja, al ovako je mene mij profesor istorije, inace etnicki Madjar ucilo otprilike:
Kakvo mišljenje imate o pojedinim dijelovima
1)Primorje/otoci -more, turizam
zavisi koji deo mora, stokavci Srbi, za ostale ne znam koliko du mesani
Srbi guslari
Srbi krajisnici
Srbi, Slavonci i Vojvodjani braca
Slovenci
mix
🤪😂😅

Bez teskih osećanja, al ovako je mene mij profesor istorije, inace etnicki Madjar ucilo otprilike:

zavisi koji deo mora, stokavci Srbi, za ostale ne znam koliko du mesani

Srbi guslari

Srbi krajisnici

Srbi, Slavonci i Vojvodjani braca

Slovenci

mix
🤪😂😅
Slovenci imaju dvojinu, svoju latinicu, bili su u src-u,..najslicniji dijalelkti slovenskon su u gorskon kotaru i istri

Da, nacional-konzervatizam poput BiH

Gura ih se pod desničare zbog četrdesetih i devedesetih međutim uvek su bili levo nastrojeni politički ali konzervativno-levi, dakle socijalizam i slično. Takođe skloniji su tradiciji ali ne i klasičnom konzervatizmu i nacional-konzervatizmu, tu je izuzetak jedino severna Dalmacija ali ne i srednja Hrvatska. (važi i za Srbe i za Hrvate). Slično Crnoj Gori (izuzev severa CG koji je sličniji BiH sada ali ne i i istorijski)

Konzervativci i desni populizam. Vojvodina je više "levo" od Slavonije. Centar recimo.

Socijal-demokratija

Socijal-demokratija i liberalizam, pogotovo socijalni liberalizam.

Izbori u Jugoslaviji 1923.
hh.png

Da, nacional-konzervatizam poput BiH

Gura ih se pod desničare zbog četrdesetih i devedesetih međutim uvek su bili levo nastrojeni politički ali konzervativno-levi, dakle socijalizam i slično. Takođe skloniji su tradiciji ali ne i klasičnom konzervatizmu i nacional-konzervatizmu, tu je izuzetak jedino severna Dalmacija ali ne i srednja Hrvatska. (važi i za Srbe i za Hrvate). Slično Crnoj Gori (izuzev severa CG koji je sličniji BiH sada ali ne i i istorijski)

Konzervativci i desni populizam. Vojvodina je više "levo" od Slavonije. Centar recimo.

Socijal-demokratija

Socijal-demokratija i liberalizam, pogotovo socijalni liberalizam.

Izbori u Jugoslaviji 1923.
Pogledajte prilog 1737423
Pavelic starcevic francetic su licani
Kordun je bia ustasko leglo.
Mada je bilo i jugoslavenskih brakova
Srbi tamo su mahon partizani npr jovanka

Pavelic starcevic francetic su licani
Kordun je bia ustasko leglo.
Mada je bilo i jugoslavenskih brakova
Srbi tamo su mahon partizani npr jovanka
Nacizam nije desnica, bar ne prava desnica nego nacional-socijalizam. Puna državna kontrola, državna represija itd. veoma slično komunizmu. I jedni i drugi su suprotnost liberalizmu.

Aham. A ti nepismeni starci su znali pucati na Hrvate i protjerivati ih iz njihovih kuća? Ili nagovarati svoju djecu na to? To onda nije problem?
isti ti bi pucali na njih da su bili vecina, mi smo bili vecina na teritoriji koja se zvala Krajina i da se nisu pitale velike sile to bi ostala Krajina. al glupo je i da diskutujemo, ti si Srbin samo Katolik

Back