Hrvati zatečeni Kopaonikom: "Ovog nema ni u Austriji"

Paula

black cat
VIP
Poruka
35.878
Ako ste pomislili da su pozitivno iznenađeni, niste u pravu. Naime radi se o CENAMA.

Ceo tekst sam pročitala na portalu b92
https://www.b92.net/putovanja/zimovanje/aktuelno/83106/sokirani-cenama-na-kopaoniku/vest

Naime, par koji je upoznat sa cenama širom Evropskih skijališta, kaže da su cene na Kopaoniku enormne, tolike da se pitaju kako Srbi imaju novca da zimuju na Kopaoniku?

Evo delova teksta
"Na Platku smo dnevnu kartu vikendom plaćali nešto više od 20 evra, dok smo u Srbiji to isto platili 40", objašnjava Zagrepčanka koja već godinama posećuje skijališta širom Evrope i dobro je upoznata sa cenama na najpoznatijim evropskim destinacijama.

U hotelu u kom su odseli nije bilo velike gužve, a zaposleni s kojima je razgovarala kažu da su ove godine dosta podigli cene. Matea kaže i da nisu visoke bile samo cene hotela i ski karata već su skupo platili i hranu.
Porcija jaja sa kobasicom koštala ih je nešto manje od šest evra, a toliko su platili i supu. Kako objašnjavaju čak je i kafa poskupela.

7800_17107546771702217333-kopanik-ski-sezona-fotorina1-1_iff.jpg

"Jednu kafu smo platili više od pet evra, a toliko nismo plaćali čak ni na austrijskim skijalištima. Ne znam kako Srbi sa svojim platama mogu sebi da priušte takve cene", zaključila je ona.

Ona ne zna da je Kopaonik namenjen samo ekskluzivi kod nas, tj samo onima sa dubokim džepom , jednom novom klasom u koju ne spada srednja klasa.

Da li je u pravu? Da li je skoro neko bio na Kopaoniku, kakve su cene i da li se ipak može naći jeftiniji smešaj i jefitniji restorani?

Koje su cene za skijanje, recimo 7 dana za jednu odraslu osobu.

Koliko treba novca za 7 dana ful skijanje, smeštaj, hrana za 1 osobu? Koje su tvoje procene?
Ski pass nedeljni je oko 200 evra za odraslu osobu. Lepa soba za dvoje-troje je oko 100 evra dan, gde je sve uključeno. Ima i za manje, ali treba malo prokopati ponude. Hrana - kako ko šta voli. Znam skijaše koji prave klopu u svom aranžmanu, onda ti izađe isto kao Beograd, a ako voliš restorane, i voliš baš centar Kopa, onda platiš koliko god hoćeš. Ali recimo na samo par km od centra imaš fine restorane (Brzeće recimo), gde su cene iste ili niže nego u BG.

Tako da može svako da se raširi prema svojim mogućnostimam uz neke kompromise.

O cijenama u ovo vrijeme je stvarno tesko za pisati jer je dosta toga poskupjelo i najbolje je prosurfati netom i informirati se o odredenoj destinaciji.

To sta je ona mislila je jedno, a stvarnost je drugo. Nije mi jasno zasto se nisu vise informirali prije polaska na skijanje. Srbija je primjerice jeftinija sta se tice izrade zubi, naocala, hrane i apartmana. Pod apartmane ne mislim na ove na skijalistima.

Sta se tice Platka dovoljno je napisati da se vise ceka na vučnicu nego sta traje spust. Na Platak se digne Rijeka i spusti Gorski kotar pa su guzve.Opcenito sta se tice cijena tu je stvar varijabilna jer je ukljuceno dosta faktora koji mogu povisiti ili sniziti cijenu. Np. predsezona i post sezona imaju drugaciju cijenu nego sezona.

Ako ste pomislili da su pozitivno iznenađeni, niste u pravu. Naime radi se o CENAMA.

https://www.b92.net/putovanja/zimovanje/aktuelno/83106/sokirani-cenama-na-kopaoniku/vest

Naime, par koji je upoznat sa cenama širom Evropskih skijališta, kaže da su cene na Kopaoniku enormne, tolike da se pitaju kako Srbi imaju novca da zimuju na Kopaoniku?

Evo delova teksta
"Na Platku smo dnevnu kartu vikendom plaćali nešto više od 20 evra, dok smo u Srbiji to isto platili 40", objašnjava Zagrepčanka koja već godinama posećuje skijališta širom Evrope i dobro je upoznata sa cenama na najpoznatijim evropskim destinacijama.

U hotelu u kom su odseli nije bilo velike gužve, a zaposleni s kojima je razgovarala kažu da su ove godine dosta podigli cene. Matea kaže i da nisu visoke bile samo cene hotela i ski karata već su skupo platili i hranu.
Porcija jaja sa kobasicom koštala ih je nešto manje od šest evra, a toliko su platili i supu. Kako objašnjavaju čak je i kafa poskupela.

"Jednu kafu smo platili više od pet evra, a toliko nismo plaćali čak ni na austrijskim skijalištima. Ne znam kako Srbi sa svojim platama mogu sebi da priušte takve cene", zaključila je ona.

Ona ne zna da je Kopaonik namenjen samo ekskluzivi kod nas, tj samo onima sa dubokim džepom , jednom novom klasom u koju ne spada srednja klasa.

Da li je u pravu? Da li je skoro neko bio na Kopaoniku, kakve su cene i da li se ipak može naći jeftiniji smešaj i jefitniji restorani?

Кавчани, Шкаљарци и с’ Косова индијанци. #НеВолем

Eh da je samo skup Kopaonik, sve je postalo skupo u Srbiji... Ipak je za to zasluzna vlast koja misli na nasu, pardon njihovu decu.
Svako normalan ce za iste pare da ode bilo gde drugo i sto dalje od Kopa
Он је до зла Бога!
Остало је до зло...то сам мислио. :mrgreen:
Иначе свака ти је на месту.

Evo delova teksta

Kopaonik je oduvek bio preskupa planina.

Kopaonik je oduvek bio preskupa planina.

I da i ne.

Nikada nije bio jeftin, ali svako je mogao da skija po sopstvenom ukusu.

Poslednji put mi se nije tako ucinilo.
Ja sam kao devojka najvise volela planinarski dom Rtanj, ne znam da li ti je poznat...
On je bio super, zurke tokom dana, drvena gradja, na stazi je ali izdvojen od onih groznih kafica u centru. Cene - normalne.
Muzika - uvek dobra.

Skoro sam videla da je i on podivljao. Preuzeli su ga, obnovili, sta vec i sada je nocenje 200 evra pa navise. Kada meni odgovara - 300 po noci!
Mislim, okej ali nije to vise ta klijantela.
Ona zbog koje se skretalo sa staze kroz sumicu do Rtnja u zelji da se popije kuvano vino uz zivahan svet.

Ja sam volela tu preko dana a uvece Irish i to mi je bilo dovoljno uz skije...sada, nije to vise to...ni sa parkingom, ni sa gradnjom...mnogo su stete naneli Zlatiboru i Kopaoniku.

nema tu sta vise dodati

Back