Quantcast

Hrvati vladaju Srbijom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.975
Koga znate sve od pripadnika hrvatskog naroda da uzima istaknute funkcije u drzavnoj upravi, medijima,i administraciji nase zemlje? Ja znam par.

Dulić je Hrvat i tako se izjašnjavao prilikom studentskog protesta 1996,i kada je bio kandidat za poslanika 2000 i 2003.Takođe se izjašnjavao kao Hrvat i na lokalnim izborima u Subotici kada je izgubio od Geze Kučera.
Ne znam zašto sada krije da je Hrvat i predstavlja se kao Jugosloven,a Jugoslavije više nema.
Inače i Zdravko Ponoš je etnički Hrvat,jer je u Kninu bilo i Hrvata a ne samo Srba.

Ja nisam rangirao porekla na dobra i loša.Nacionalne manjine treba da uživaju prava i proporcionalnu zastupljenost u državnim organima shodno njihovom ućešću u populaciji,među njima i Hrvati.
Problem je u veštačkom forsiranju anonimusa koji ništa ne znače čak ni među svojim zajednicama,a jedina im je zasluga što su na primer Hrvati po nacionalnosti(Dulić) ili što su tazbinskom srodstvu sa nekim .Dulić nema nikakav legitimitet među Hrvatima u Srbiji,niti njih predstavlja.On predstavlja možda Borisa Tadića.Ponoš verovatno predstavlja Tadića ili Čekua videćemo na koju će stranu pretegnuti.

Njegova rođena sestra je udata za Čekua,valjda to znači da je Čekuov šurak.
Na tako osetljivo mesto se ne stavlja čovek u tako bliskim odnosima sa na primer jednim Čekuom koji nije baš naklonjen teritorijalnim integritetu Srbije,a inače je zadatak Vojske Srbije da štiti teritorijalni integritet.

Ako u Srbiji postoji "nacionalni ključ" neka to javno objave i neka se predvidi u ustavu,i neka se zna po redosledu rotacije sada sledi Hrvat,pa onda Bošnjak,Mađar itd.
Što se tiče Tadića,Dulića,Ponoša & co ja mogu otvoreno reći da ne volim što Crnogorci i Hrvati u ime Srba upravljaju Srbijom i njenom vojskom.Srbi su podržali Hrvata-austrougarskog kaplara Broza,onda Crnogorca Miloševića i sve se to prilično loše završilo po Srbe.Sada su podržali Tadića,Srbina samo na rečima , i videćemo kako će se to završiti.
Po Ustavu svaki gradjanin ove zemlje može biti predsednik a ovo što ste napisali je nacionalna netrpeljivost.
Naravno kao i u stvarnosti, kada neko priča vrlo tiho znači da nešto mulja, a kad neko pokrene ovakvu temu u sitne sate ne znači ništa bolje...

Rado bih se menjao za Vaše muke, ali nisam siguran da Vi želite da se menjate za moje.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.