Хрвати уништавају доказе о геноциду над Србима "Чинимо све да их спречимо и успевамо"

Rekao bih da je cifra točno nula.
Privatno vlasništvo je privatno vlasništvo, a ti mi daj 1 (jedan) primjer kada je u devedesetima nekom Srbinu ukradena kuća ili zemlja i kao vlasnik se upisao neko drugi.

Nije ti bio više WW2 da ćeš protjerati iz Srijema Folksdojčere i ukrasti im kuće i zemlju i nastaniti hercegovačke Srbe
Normalan covjek ne bi pisao ovakve nebuloze
Ukradene kuce sa zemljom i stanove,nakon Oluje,nastanili su vecinom Hrvati iz sredisnje Bosne

Možeš se kliberiti do mile volje, ja ti govorim činjenice. Svi su imali pravo na obnovu svojih kuća, financirano najvećim dijelom iz EU. Isto tako je činjenica da je mnogo kuća i zemljišta prodano / zamijenjeno.

Ne, to nije točno, ne mogu se upisati kao vlasnici i ta kuća ne može biti njihova i nije.
Kome lazes?Tebi je jasno da ima jos nas koji znamo ljude koji su izgubili kuce koje su jednostavno uzete od Hrvata ...moju sestru je cuvala cura cija familija je izgubila dve kuce i stan ..jel moguce da prodje dan da nelazes

Kome lazes?Tebi je jasno da ima jos nas koji znamo ljude koji su izgubili kuce koje su jednostavno uzete od Hrvata ...moju sestru je cuvala cura cija familija je izgubila dve kuce i stan ..jel moguce da prodje dan da nelazes
Onda nisu bili vlasnici tih kuća i stana. Ne izmišljaj, nemaš pojma o materiji

Onda nisu bili vlasnici tih kuća i stana. Ne izmišljaj, naš pojma o materiji
O svetoga ti Adolfa ...ziveli su na toj zemlji stotinama godina ..kuce bile njihove na svaki moguci legalni nacin ...nisu na vreme prodali Hrvatima kuce za kutiju cigara pa nisu dobili ni tu kutiju ...opet lazi kad pomremo mi koji smo ziveli kroz te godine i koji znamo Hrvate

O svetoga ti Adolfa ...ziveli su na toj zemlji stotinama godina ..kuce bile njihove na svaki moguci legalni nacin ...nisu na vreme prodali Hrvatima kuce za kutiju cigara pa nisu dobili ni tu kutiju ...opet lazi kad pomremo mi koji smo ziveli kroz te godine i koji znamo Hrvate
I šta se desilo s tim kućama? Netko se uselio i dobio papire da je on sada vlasnik? Bez kupoprodajnog ugovora? Darovnice? Kako to točno zamišljaš da funkcionira?

I šta se desilo s tim kućama? Netko se uselio i dobio papire da je on sada vlasnik? Bez kupoprodajnog ugovora? Darovnice? Kako to točno zamišljaš da funkcionira?
Hrvati uzeli ,legalizovali na Hrvatski nacin i sad pripada nekim Hercegovcima
Opet te pitam kome lazes kad bukvalno imas milione svedoka koji su bili ocevidci

Hrvati u Vojvodini su prodavali kuce po Vojvodini za dobre pare
Srbi u Hrvatskoj su prodavali kuce za bus karte do vojvodine a ko nije prodo tome ste uzeli

Hrvati uzeli ,legalizovali na Hrvatski nacin i sad pripada nekim Hercegovcima
Opet te pitam kome lazes kad bukvalno imas milione svedoka koji su bili ocevidci

Hrvati u Vojvodini su prodavali kuce po Vojvodini za dobre pare
Srbi u Hrvatskoj su prodavali kuce za bus karte do vojvodine a ko nije prodo tome ste uzeli
Pričaš gluposti, "legalizovali na hrvatski način", ma da. Slučajno o toj materiji znam neke sitnice jer sam imao doticaja s obnovom kuća. Najveće pravne zavrzlame su bile tipa da se netko uselio u tuđu kuću, ulupao hrpu para u uređenje i onda shvatio da će to sve morati vratiti pa su se natezali ja sudu da li ima pravo na povrat uloženog, zašto i kako.
A to da je netko nekome ukrao kuću i zemlju i pravno proglasio svojom je potpuno nemoguće.

Pričaš gluposti, "legalizovali na hrvatski način", ma da. Slučajno o toj materiji znam neke sitnice jer sam imao doticaja s obnovom kuća. Najveće pravne zavrzlame su bile tipa da se netko uselio u tuđu kuću, ulupao hrpu para u uređenje i onda shvatio da će to sve morati vratiti pa su se natezali ja sudu da li ima pravo na povrat uloženog, zašto i kako.
A to da je netko nekome ukrao kuću i zemlju i pravno proglasio svojom je potpuno nemoguće.
Ovo je komedija ..prodji vojvodinom ,pitaj Srbe (svaki peti je iz Hrvatske ) kako im je vlasnitvo njihovih porodica oduzeto
Komsija ...tri kuce od moje je moro pobeci usred noci ...posle deset godina mu je ponudjeno pet hiljada maraka ...i on je jos dobro proso
Hrvati ..lazite kad pomru generacije koje su zivele kroz ovu zadnju reprizu

Ovo je komedija ..prodji vojvodinom ,pitaj Srbe (svaki peti je iz Hrvatske ) kako im je vlasnitvo njihovih porodica oduzeto
Komsija ...tri kuce od moje je moro pobeci usred noci ...posle deset godina mu je ponudjeno pet hiljada maraka ...i on je jos dobro proso
Hrvati ..lazite kad pomru generacije koje su zivele kroz ovu zadnju reprizu
Pa moglo mu je biti ponuđeno i 5 maraka, nije trebao prodati. A i da je, to možeš osporavati na sudu. Mogao ju je obnoviti za 0 maraka o trošku RH i prodati po tržišnoj cijeni ako je već nije nikako planirao koristiti.
Vlasništvo ne možeš oduzeti, ne postoji pravni način da to provedeš.

Pa moglo mu je biti ponuđeno i 5 maraka, nije trebao prodati. A i da je, to možeš osporavati na sudu. Mogao ju je obnoviti za 0 maraka o trošku RH i prodati po tržišnoj cijeni ako je već nije nikako planirao koristiti.
Vlasništvo ne možeš oduzeti, ne postoji pravni način da to provedeš.
Covece,zeno ..cudo majke prirode jel tebi jasno da ti ovde pricas sa covekom koji je zivio kroz to vreme ?
koji zna ljude koji su prosli kako su prosli

Covece,zeno ..cudo majke prirode jel tebi jasno da ti ovde pricas sa covekom koji je zivio kroz to vreme ?
koji zna ljude koji su prosli kako su prosli
I ja sam živio u to vrijeme. Krivo su ti rekli ili si krivo zapamtio. Ajde, nađi neki članak o tome kako je nekome ukrademo njegovo privatno vlasništvo i pravno prepisano nekom drugom.

U gruntovnici i katastrima mora biti podatak čije je vlasništvo ta nekretnina osim ako i to ustaše mogu da krivotvore, ništa na sud u Strazbur sve prijaviti jer na hr sudovima nemoš ništa dokazati.
Kod mene u Baranji nakon mirne integracije bio je dogovor da Srbi moraju ostati na svojim poslovima u državnim firmama dakle u željeznicama, elektroprivredi, šumarstvu itd.., također firma Belje kombinat je bila državna firma međutim tu su ustaše masovno počele da davaju otkaze Srbima.
E sad ko je bio u mogućnosti da plati dobrog advokata taj se dobro obogatio dok je većina izvisila i niti otpremnine niti ništa nisu dobili jbg

Kad vidim ovo kmečanje, sjetim se ironične primjedbe mog poznanika: Avgust je u vazduhu.
Лупеташ усташка просеравања, иди смрди на усташке форуме, нико те овде не шљиви.

I ja sam živio u to vrijeme. Krivo su ti rekli ili si krivo zapamtio. Ajde, nađi neki članak o tome kako je nekome ukrademo njegovo privatno vlasništvo i pravno prepisano nekom drugom.
Само се бламираш.

Hrvatska: Nema rešenja za otete srpske stanove​

Problemi u akciji vraćanja stanova Srbima proteranim iz Hrvatske 90-ih godina. Čak 50.000 je onih koji čekaju da se njihovi zahtevi reše i realizuju u praksi​

https://www.novosti.rs/vesti/naslov...Hrvatska-Nema-resenja-za-otete-srpske-stanove

Нови хрватски закон — завршни чин отимања имовине српских фирми​

Председник Савеза Срба у региону Миодраг Линта каже да Закон о управљању јавном имовином, који је у петак усвојен у Хрватској, представља завршни чин отимања имовине српских предузећа.
Истиче да Хрватска крши Споразум о сукцесији и позива Србију да реагује — пошаље елаборат Европској комисији, Европском парламенту и Савету Европе и на тај начин упозна међународну заједницу и јавност са кршењем људских права у Хрватској.
Миодраг Линта је, гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије, навео да је отимање српске имовине у Хрватској почело 1991. године и да оно и дан-данас траје.
„Овај закон представља завршни чин отимања имовине српских предузећа, фабрика и других институција. Подсећам да је још влада ХДЗ-а Јосипа Јовановића 1991. усвојила уредбу којом је почело отимање српске имовине. Власник некретнина се прогласи државним непријатељем и креће продаја угледним хадезеовцима. Процес траје 27 година“, наводи Линта.

Паљење српске имовине

Наводи да је на кућу Душана и Марије Новаковић бачена експлозивна направа и да то представља класичан напад на српску породицу са поруком да Србима нема места у Хрватској.

„Ради се о српској породици Душану и Марији Новаковић. Запаљена им је штала, а бачена је експлозивна направа на кућу која сада није у функцији. Ово је класичан напад на српску породицу с поруком да Србима нема живота у Хрватској“, наводи Линта.

Додаје да нема реакције од хрватске председнице и хрватског премијера.
https://sputnikportal.rs/20180524/zakon-imovina-hrvatska-1115716915.html

Српска имовина у Хрватској: Отето вреди 40 милиона евра​

Иако у стечају, Инвестбанка и Југобанка још воде спорове са Хрватском због филијала и одмаралишта. РАЗВЛАЧЕ ДОК СВЕ НЕ РАСПРОДАЈУ СВИ одбијени захтеви хрватских судова базирају се на образложењу да је Анекс Г Споразума о сукцесији "формалног карактера" и да је неопходно да се закључе билатерални уговори између држава сукцесора. Хрватска годинама развлачи спорове док, у међувремену, распродаје српску имовину.​

https://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:691600-Srpska-imovina-u-Hrvatskoj-Oteto-vredi-40-miliona-evra

Према Коалиција удружења избеглица права Срба у Хрватској су угрожена и великом броју Срба који су избегли и прогнани из Хрватске ни до 2011. године није обезбеђено коришћење своје имовине и стечених права. Коалиција наводи да је до 2011. године десетине хиљада избеглих и прогнаних Срба покушало да поврати своја незаконито одузета имовинска и стечена права пред судовима Републике Хрватске, међутим то већини није успело због пристрасности судова. РТС: Писмо о обавезама Хрватске (11. октобар 2011)

ako su Hrvati jednako ljudi ko Srbi zato im najgor olos istorije nesudi ko Srbima ...zasto ih taj olos podrzava i gleda ko na svoje orke
Ne bi ni naj gorem dušmaninu poželio da bude!A evo onoga zbog čega se danas trvite kako sa Albancima tako i sa Hrvatima i svim ostalim iz vašeg okruženja.Srbijanski pisac i novinar o vašoj armiji!
https://pescanik.net/pokolj-u-ljumi/
Modus operandi kako tada tako i danas i sutra!

Ja se blamiram? :lol:
Šalješ linkove o mažnjavanju firmi i poslovnih prostora (i to se naravno radilo obostrano), ili o nekome tko je imao stanarsko pravo. Stanarsko pravo ne predstavlja vlasništvo nad nekretninom.
Umjesto da mi šalješ populističke izjave pajaca Miodraga Linte, (mogu ti i ja citirati Velimira Bujanca i šta s time) napiši mi ime i prezime osobe u RH kojoj je ukraden stan, kuća ili zemlja i pravmo prepisan na neku drugu osobu koja se upisala kao vlasnik.
Ili ćeš i dalje iz Švedske pričati "Dogodine u Kninu".

Ja se blamiram? :lol:
Šalješ linkove o mažnjavanju firmi i poslovnih prostora (i to se naravno radilo obostrano), ili o nekome tko je imao stanarsko pravo. Stanarsko pravo ne predstavlja vlasništvo nad nekretninom.
Umjesto da mi šalješ populističke izjave pajaca Miodraga Linte, (mogu ti i ja citirati Velimira Bujanca i šta s time) napiši mi ime i prezime osobe u RH kojoj je ukraden stan, kuća ili zemlja i pravmo prepisan na neku drugu osobu koja se upisala kao vlasnik.
Ili ćeš i dalje iz Švedske pričati "Dogodine u Kninu".
Каква Шведска какви бакрачи, ти си пролупала. Показао сам доказе да масивно отимате Српску имовину и ти имаш благо речено дебилан одговор.

Ne bi ni naj gorem dušmaninu poželio da bude!A evo onoga zbog čega se danas trvite kako sa Albancima tako i sa Hrvatima i svim ostalim iz vašeg okruženja.Srbijanski pisac i novinar o vašoj armiji!
https://pescanik.net/pokolj-u-ljumi/
Modus operandi kako tada tako i danas i sutra!
Антисрпско смеће Пешчаник цитираш. Ви ћете платити за сав геноцид што сте починили над Србима.

Антисрпско смеће Пешчаник цитираш. Ви ћете платити за сав геноцид што сте починили над Србима.
nepismeni nisam citirao Peščanik več Srbijanca Dimitrija Tucovića a Peščanik je samo to objavio da vam malo savjest probudi ali nema te vi toga!

nepismeni nisam citirao Peščanik več Srbijanca Dimitrija Tucovića a Peščanik je samo to objavio da vam malo savjest probudi ali nema te vi toga!
Неписмен си ти. Цитираш антисрпске сподобе, за друго и ниси. Хрвати немају ништа осим најгорег геноцида и ви да неком говорите о писмености и култури.

Back