O ovome nije pisalo u novinama, ali svjedoci su bili stotine gostiju, najviše iz Italije, a mene je bilo užasno sram.
Bol na Braču. Došli smo na jednodnevni izlet iz Baške vode, brod pristane u Bolu i onda manje brodice voze turiste do plaže. U 16h je povratak na brodove, a najveća brodica baš tada prestane voziti na toj relaciji i nataje užasna gužva. Više ne stigneš pješice, ne možeš se ukrcati na brodicu, nastaje veliki krkljanac, naguravanje itd.
Pristane jedna brodica, kredne prvi jedan mladi dečko (16-17 godina), ali vlasnici ga ne puste na brodicu jer se on gurao i oni će ga naučiti reda.Nakon svađe i prepirek, unatoč tomu što smo svi govorili da ga puste, uz prijetnju metalnom šipkom, istjerali su ga. Međutim, on se ipak u cijeloj gužvi ukrcao, kada su oni to skužili, negdje na pola puta, zaustavili su brodicu i krenuli maloga baciti u more.... Ja sam bila šokirana. Nekoliko odraslih muškaraca ih je u tome spriječilo i nastavili smo dalje. Kada smo stigli u Bol, maloga nisu pustili s broda, oni će njega naučiti reda??!! Opet su ljudi stali u njegovu zaštitu, ali jedan od brodara ga je gurnu i dječak je pao između broda i mola (hvala Bogu da nije glavom nigdje udario) a u padu su ga neki ljudi ulovili i izvukli van.
Obzirom da sam i ja morala trčati na svoj brod, da ne ode bez mene, nije bilo vremena da incident prijavim policiji u Bolu, a bilo mi je jako žao što to nisam uspjela napraviti.
Tko je uopće dao tim brodarima licencu da voze turiste??? Njima je mjesto na psihijatriji a ne u radu s ljudima. Iako je prošlo dosta vremena još uvijek se uzrujam kad se toga sjetim, bilo me je sram što se to događa u mojoj zemlji, našim gostima.... A svjedoka je bilo jako puno, najviše stranaca.