Hrvati su, ovog puta, zagrizli vise nego sto mogu da sazvacu

dreaming of eternity

Primećen član
Banovan
Poruka
518
Pretukli Italijane na Kornatima
HRT
Veličina slova:

Photo: Stock

Svi veći mediji u Italiji javljaju o napadu na skupinu njihovih turista u Hrvatskoj. Incident se dogodio na Kornatima, u sklopu Parka prirode Telaščice. Internetski portali obavještavaju talijansku javnost da u Hrvatskoj mogu dobiti batine ako pitaju za račun

Talijanska novinarka Elvira Teranova tvrdi da je s prijateljima posjetila jedan restoran. Kada su zatražili račun, koji je za njih devetero iznosio 3.336 kuna, budući da restoran nije primao kartice, željeli su platiti u eurima. No nisu bili zadovoljni preračunavanjem eura po tečaju od 7,15 kuna.

Ipak su platili, ali su zahtijevali račun koji nisu dobili. Zatim su, u skladu s dogovorom s domaćinom koji ih je od jedrilice do restorana prevezao čamcem, zahtijevali povratak na svoj brod, no prijevoz im je odbijen. Kada su spomenuli da će zvati policiju, prema riječima talijanske novinarke Teranove, domaćini su ih istukli i bacili u more.

Podsjetimo, nedavno je usred Dubrovnika napadnut proslavljeni češki redatelj Jiri Menzel, zbog čega su neki praški mediji pozivali na bojkot odlaska u Hrvatsku. Sada zbog događaja na Kornatima slični natpisi dolaze i iz Italije. Ti nepotrebni incidenti sa stranim gostima mogli bi nanijeti golemu štetu ugledu Hrvatske kao poželjnog odredišta.

http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/28861-Pretukli-Italijane-Kornatima.html

:hahaha:

Nek se spremi Istra. :D

izdrkni brdjani popizdeli zbog lose sezone :mrgreen:
mada su i ti turisti sve same pickice , nema niko da uzvrati i pokaze im malo sta je kultura :(

Strava na Kornatima: Goste pretukli i bacili u more
Rim, 13.08.2009., 07:52 | S.D.

Talijanski turisti koji su jedrilicom krstarili po Kornatima vjerojatno će zauvijek pamtiti ljetovanje u Hrvatskoj. Nakon večere u restoranu Aquarius zatražili su račun i dogovoreni prijevoz do njihove jedrilice, a dobili - batine!

Mirno krstarenje hrvatskim otocima pretvorilo se u noćnu moru (Foto: Arhiva Getty)

Elvira Terranova, novinarka talijanske novinske agencije AdnKronos, za Jutarnji list telefonski je ispričala nimalo ugodnu pustolovinu njezina društva na kornatskom škoju Katini, u sklopu Parka prirode Telašćica. Njih petero u utorak popodne rezerviralo je mjesta za večeru u Aquariusu, uz dogovor da im vlasnik nakon večer organizira prijevoz s jedrilice na obalu i nazad. Već dok su jedrilicom ulazili u Malu Proversu, približio im se čamac s osobom iz restorana Bagatella, koji ih je pozvao k sebi, no oni su mu rekli da su se već predbilježili u Aquariusu. 'Ne bih vam ih preporučio, to su prijeki ljudi', rekao im je ugostitelj no oni su mislili da je to samo konkurentsko prepucavanje.

Staklo u palačinkama

Tijekom večere, u kojoj je sudjelovalo još jedno četveročlano društvo, dvoje gostiju za stolom pronašlo je komadiće stakla u svojim palačinkama. Palačinke su odnijeli i donijeli im nove. No, pravi problemi su nastali kad je na red došao račun. 3.336 kuna za njih devetero, a restoran nije primao kartice. Ponudili su plaćanje u eurima što su u restoranu preračunali u 466 eura, dakle po tečaju od 7,15 kuna za euro. Nije im bilo drago, ali ipak su platili i zahtijevali račun. I tu je sve počelo - račun nisu dobili, a kada su zatražili da ih prebace do njihove jedrilice kako je bilo dogovoreno nastali su novi problemi. 'Ništa od toga', rekli su im u Aquariusu.

Ostali bez torbica i mobitela

'Kad smo po peti put insistirali da poštuju dogovor i da nas prebace s obale do naše jedrilice iz Aquariusa su izišla tri grmalja i počeli su nas masakrirati. Prvo su se okomili na žene. Mene su bacili na beton, a drugu curu, od 40 kila, bacili su u more poderavši joj jaknu. Ja sam s poda molila mog zaručnika da ne reagira jer je bilo očito da žele izazvati goru tučnjavu. On je stajao mirno i šutio, a onda su se dvojica bacili na njega. Prvim udarcem su mu zbacili naočale bez kojih ne vidi, a onda su ga mlatili čim su stigli, majicu su mu poderali, evo po njemu modrica i oguljotina, sve se vidi. Ostali smo bez torbica koje su završile u moru s mobitelima, novčanicima, dokumentima. Na sreću je skiper obližnjeg broda čuo zvukove mlaćenja i brodom nas pokupio - nekog s mola, nekog iz mora i prevezao nas do jedrilice', ispričala je talijanska novinarka o gostoljubivosti koju su doživjeli.

Malo kasnije začuli su da im se približava neki čamac. Bio je to čovjek iz Bagatelle koji im je rekao da je sve vidio, da mu je strašno žao i neugodno, i da je pozvao policiju. Kada su ga zamolili da ode na obalu po naočele rekao je da ga je strah. Tada su odlučili pobjeći glavom bez obzira. U srijedu su o svemu obavijestili talijanskog veleposlanika, a vijest o tome kako u Hrvatskoj prolaze oni koji zatraže račun, prenijelo je i više uglednih talijanskim medija.

Ovde ima materijala za dobar horor. :D

'Kad smo po peti put insistirali da poštuju dogovor i da nas prebace s obale do naše jedrilice iz Aquariusa su izišla tri grmalja i počeli su nas masakrirati. Prvo su se okomili na žene. Mene su bacili na beton, a drugu curu, od 40 kila, bacili su u more poderavši joj jaknu. Ja sam s poda molila mog zaručnika da ne reagira jer je bilo očito da žele izazvati goru tučnjavu. On je stajao mirno i šutio, a onda su se dvojica bacili na njega. Prvim udarcem su mu zbacili naočale bez kojih ne vidi, a onda su ga mlatili čim su stigli, majicu su mu poderali, evo po njemu modrica i oguljotina, sve se vidi. Ostali smo bez torbica koje su završile u moru s mobitelima, novčanicima, dokumentima. Na sreću je skiper obližnjeg broda čuo zvukove mlaćenja i brodom nas pokupio - nekog s mola, nekog iz mora i prevezao nas do jedrilice', ispričala je talijanska novinarka o gostoljubivosti koju su doživjeli.
:) i talijani se poceli gadjati terminima...:rotf:

Prebila ga petorica, a on s njima zaradio prijavu
Dubrovnik, 12.08.2009., 20:29 | Ivana Ivanda

Brutalno premlaćivanje u Dubrovniku! 35-godišnjaka iz Velike Gorice verbalno je napao jedan mladić, a potom ga s četvoricom kolega iscipelario do kraja.

Dodaj video na svoj blog
Tučnjava u Dubrovniku

I napadači i žrtva zaradili su kaznene prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Puknuti nos, razbijeni zub i 20 šavova isprekidanih po cijelom licu, ozljede su koje je 35-godišnji Srećko Karić zaradio nakon klinča s petoricom Dubrovčana. Liječnička prognoza kaže lakše tjelesne ozljede, a s tim i lakše prijave. 'U dogovoru sa državnim odvjetnikom podnesene su protiv svih sudionika ukupno, njih šest, optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira', objasnila je Marija Gjenero, glasnogovornica PU dubrovačke.

>> Nijemac nasred rive dobio pljusku i završio u bolnici

Policija prijavila i njega (Foto: Dnevnik.hr)

U verbalni sukob s Karićem koji je džogirao po Mokošici prvo je ušao 41-godišnjak. Ubrzo su počele letjeti šake. Napadaču je stigla pomoć i petorica mladića Karića su prvo gađala pivskim bocama, a potom ga teškim kamenjem pogodila u čelo. 'Jednom riječju strašno. Tragedija. Ovaj primjer samo još jedanput postavlja pitanje, koliko naše društvo duboko ide u nesigurnost? Koliko zapravo nasilja se treba dogoditi takvih primjera da zapravo se preispita izvršna vlast, odnosno provedba zakona i sam zakon", rekao nam je komentirajući nemili događaj Boris Blažinić, psiholog s Instituta za razvoj ljudskih potencijala.

Tučnjava u Dubrovniku samo je jedna u nizu. U malenoj uvali kod Dugog otoka sinoć se petero turista sa Sicilije, među kojima jedna novinarka i dva odvjetnika sukobilo s osobljem restorana koje ih je istuklo i izbacilo. Šamarčinu nasred splitske rive pokupio je danas i jedan 19-godišnji Nijemac, kojemu su od siline udarca odletjele naočale. Početkom tjedna napadač iz Trogira nasrnuo je na Dinamovog navijača i s leđa ga pogodio bocom u glavu. Napad nasilniku, očito, nije bio dovoljan pa je mladiću izrezao ruke. A Torcida se kukavički ogradila od tog čina, pričajući, s leđa.

60244835.jpg

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/prebila-ga-petorica-a-on-s-njima-zaradio-prijavu.html

Tako lepa a tako blizu :super:

mene je samo jednom zajebavala neka koza u menjacnici u Rijeci i tako sam joj se nayebao svega zivog i mrtvog do devetog kolena da je odmah ucutala i ona i neki matori olosh ,kontam da joj je bachije i sponzor :dash: samo treba znati kako se sa stokom ophodi :mrgreen:

Nisi ni ti lalo nista bolji, k'o i ovi, nas'o zensko da se izivljavas :twisted: :P ae da su u pitanju neke perverzije, a ja mislio vi laleee mirni, fini i stalozeni....kad vidi ti njega :mrgreen:

mene je samo jednom zajebavala neka koza u menjacnici u Rijeci i tako sam joj se nayebao svega zivog i mrtvog do devetog kolena da je odmah ucutala i ona i neki matori olosh ,kontam da joj je bachije i sponzor :dash: samo treba znati kako se sa stokom ophodi :mrgreen:

Ма немој !!!

ТИ ???

Узор пристојности и космополитизма,
неком нешто рекао (осим преко тастатуре).

Просто не могу да верујем ....

А јел то забележио "Хрватски ТИСАК", "ХРТ", "ВОА" ...
може ли неки ЛИНК за тако значајан гранични инцидент
кога је направио страни држављанин ???

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

HRT
Veličina slova:

Svi veći mediji u Italiji javljaju o napadu na skupinu njihovih turista u Hrvatskoj. Incident se dogodio na Kornatima, u sklopu Parka prirode Telaščice. Internetski portali obavještavaju talijansku javnost da u Hrvatskoj mogu dobiti batine ako pitaju za račun

Talijanska novinarka Elvira Teranova tvrdi da je s prijateljima posjetila jedan restoran. Kada su zatražili račun, koji je za njih devetero iznosio 3.336 kuna, budući da restoran nije primao kartice, željeli su platiti u eurima. No nisu bili zadovoljni preračunavanjem eura po tečaju od 7,15 kuna.

Ipak su platili, ali su zahtijevali račun koji nisu dobili. Zatim su, u skladu s dogovorom s domaćinom koji ih je od jedrilice do restorana prevezao čamcem, zahtijevali povratak na svoj brod, no prijevoz im je odbijen. Kada su spomenuli da će zvati policiju, prema riječima talijanske novinarke Teranove, domaćini su ih istukli i bacili u more.

Podsjetimo, nedavno je usred Dubrovnika napadnut proslavljeni češki redatelj Jiri Menzel, zbog čega su neki praški mediji pozivali na bojkot odlaska u Hrvatsku. Sada zbog događaja na Kornatima slični natpisi dolaze i iz Italije. Ti nepotrebni incidenti sa stranim gostima mogli bi nanijeti golemu štetu ugledu Hrvatske kao poželjnog odredišta.

http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/28861-Pretukli-Italijane-Kornatima.html

bila je TAKO LIIIJEPA, A TAKO BRZO PROPADA :hahaha::zcepanje::klap::bye: adios kroatos embrionos !!!

HRT
Veličina slova:

I ja sam primjetila prilikom zadnjeg boravka u Istri veliku neljubaznost ugostiteljskih radnika, kao i prodavacica u trgovinama, takodje na svakom koraku svi gledaju kako od turista dodatno izvuci novce, love ih poput grabezljivaca po autobusnim kolodvorima, prije to nije bilo tako masovno ispoljeno kao ove godine, bas sam sa prijateljicom koja zivi tamo pricala o tome, ona je misljenja da je kod ljudi zavladala opca depresija i apatija zbog krize koja se sve vise osjeca.
Sve to me podsjetilo na jednu scenu iz Medjugorja prije dvije godine kad su jednu turistkinju vukle dvije prodavacice suvenira svaka za jednu ruku prema svom standu, kad se engleskinja otrgla i otisla u trecem pravcu ove dvije su se potukle i valjale po zemlji.

Nisi ni ti lalo nista bolji, k'o i ovi, nas'o zensko da se izivljavas :twisted: :P ae da su u pitanju neke perverzije, a ja mislio vi laleee mirni, fini i stalozeni....kad vidi ti njega :mrgreen:
pa nisam ih fizicki zlostavljao samo verbalno , mada je bio neki matori picopevac , mali zarastao , brkat i prgav od oko 50 godina , kontam da bi iz udarca popasao onaj plocnik na rivi , a o kozi da i ne pricam
Ма немој !!!

ТИ ???

Узор пристојности и космополитизма,
неком нешто рекао (осим преко тастатуре).

Просто не могу да верујем ....

А јел то забележио "Хрватски ТИСАК", "ХРТ", "ВОА" ...
може ли неки ЛИНК за тако значајан гранични инцидент
кога је направио страни држављанин ???

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

nije bio granicni , bilo je u luci ili na rivi kako im se to vec zove na obali u centru Rijeke , a i nije bio neki incident , samo sam rekao sta sam imao i otisao do susedne trafike gde su mi bez problema zamenili evre

pa nisam ih fizicki zlostavljao samo verbalno , mada je bio neki matori picopevac , mali zarastao , brkat i prgav od oko 50 godina , kontam da bi iz udarca popasao onaj plocnik na rivi , a o kozi da i ne pricam

nije bio granicni , bilo je u luci ili na rivi kako im se to vec zove na obali u centru Rijeke , a i nije bio neki incident , samo sam rekao sta sam imao i otisao do susedne trafike gde su mi bez problema zamenili evre

Sledeci put probaj Split :twisted: :hahaha:

Back