Hrvati Srbinu: Vole, vrati se odakle si došao

• Začetnik teme Začetnik teme MMMD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MMMD

Zainteresovan član
Poruka
296
Proterani zauvek.
Ni 17 godina od „Oluje“ za Srbe nema mira u Hrvatskoj. Primer za to je slučaj izbeglice iz Hrvatske Saviše Skočića (55), koji sad živi u Gospođincima. On je ovog leta otišao da obiđe porodičnu kuću i imanje u selu Skradin kraj Šibenika, odakle je 1995. godine izbegao tokom vojne akcije „Oluja“. Dočekao ga je prizor zbog kog je, kako kaže, odustao od povratka u rodni kraj - iz kuće je ukraden sav nameštaj, vrata i prozori su nestali, a s krova je skinut crep. Povrh svega, i imanje je počelo da mu se smanjuje.

http://www.***************/drustvo/-hrvati-srbinu-vole-vrati-se-odakle-si-dosao---09-08

A ovaj se vratio poslije 17 godina pa je valjda ocekivao da ga doceka namjesten krevet ?
Svacija je kuca opljackana ako gazda nije bio u njoj neko vrijeme .Mi u Istocnoj Slavoniji
nismo hrvatske i madjarske kuce dirali ? Pljackalo se na sve stare .Mene su pljackali i Srbi
i Hrvati . Bas bih imao o cemu da pisem .Sjecam se kad je istocna Slavonija potpala pod
hrvatsku vlast . Tad su Srbi poceli prodavati kuce .Interesantno je da su te prve selidbe obavljane
iskljucivo nocu . Pogadjajte zasto !

Zadar: Oteo turistkinji aparat jer je slikala srušene kuće Srba

Incident se, prema pisanju hrvatskih medija, dogodio u Ulici Nikole Jurišića, nedaleko od hotela “Porto”.

Vodič turističke grupe pokušala je da privoli iznerviranog Zadranina da vrati oduzeti aparat, ali nije u tome uspela.

Bezuspešan je bio i pokušaj policije koja je pozvana u pomoć, tako da je starac priveden u stanicu, gde je konačno popustio i vratio aparat.

Ruševine kao svedok ratnih zbivanja u Zadru i okolini nisu rijetkost, a najvećim delom reč je o srušenim kućama srpskih vlasnika koje se ne smeju uklanjati zbog pravne procedure, navodi tportal.hr.
http://www.24sata.rs/vesti/luda-pla...-jer-je-slikala-srusene-kuce-srba/50496.phtml

Poslednja izmena:
covek je i ranije obilazio, pa kada su pomislili da bi se mozda i vratio verovatno su opet opljackali i ostavili jasniju poruku

kao toliko puta do sada
Izgleda da ti nista ne razumijes .Ne pljacka se nekom kuca sto je druge nacije , vec zato sto gazde nema u kuci .
Imovinska korist je u pitanju , a ne mrznja .Uostalom , kad padne noc , ne vidi se nacija lopovu .
Nagledao sam se ja u ratu i poslije rata svega .

Back