Hrvati o BiH, Srebrenici i genocidu

Srpsko-Sarajevo

Primećen član
Poruka
517
Kraj bošnjačkog patriotizma

Vojskovođa je u taj grad ušao opasan bijelim mačem, pače sabljom. Čim se spustio na zemlju obećao je život svima koji mu se pokore. Naredio je da se razdvoje svi muškarci sposobni za vojnu službu. Jednog golobradog mladića čak je pogladio po glavi i kazao mu da se ničeg ne boji. Žene su bile u panici. Čula se vriska. Kotlinom je odzvanjao strah. Rijetko koji stanovnik tog mjesta mu je povjerovao. I bili su u pravu. Vrlo brzo nakon obećane milosti i života dolinom je zavonjala smrt. Prvog među domorodcima osvajač je dekaptirao. Ostali su masovno pobijeni kasnije. Neki odmah, neki kroz jedno duže razdoblje. Mnoštvo žena je silovano. Čak i djece. Najratobornije pripadnike te strane i nevjerničke vojske osvajač je odlučio nabiti na kolac kako bi pobjeda bila što impresivnija i kako bi se strah utisnuo koštanih srži. Bilo je to u Bosni. Te proklete godine. Kad je počeo Genocid…

_______piše: Nikola Zirdum l poskok.info

Ime čovjeka koji je sjašio s konja i obećao milost pokorenima bilo je Mehmed. Mehmed Drugi. El Fatih. Veliki osmanlijski vojskovođa. Čovjek koji je počinio prvi veći Genocid u BIH. Čovjek čiji je genocid oblikovao današnje vanjske granice BIH. Posebno zapadne. Njegovim dolaskom BiH postaje dolina suza. Tamni vilajet u kojem će se idućih 400 godina paralelno događati genocidi, etnocidi i kulturocidi. Cijeli narodi će se brisati a stvarati će se neki novi. S potpuno izmjenjenim etnološkim obrascem. Okupljeni oko kulturno religijskog obrasca nametnutog mačem, kocima, silovanjima i izgladnjivanjem, nakon stotina godina nastat će nova nacija na Balkanu. Bošnjaci. Nacija koja dakako ima potpuno pravo da doživi svoju etnogenezu. No da li ima pravo negirati genocid?

Naime samo nekoliko dana prije obilježavanja Genocida u Srebrenici u Sanskom mostu održana je Fatih Parada, svojevrsna povijesna blasfemija, u kojoj pripadnici “najpatriotskijeg” naroda u BIH koračaju kao turski vojnici, slaveći dolazak Mehmeda II El Fatiha u BIH, čovjeka koji je došao opasan bijelom sabljom, i koji je obećao život da bi potom odrubio glavu Stjepanu Tomaševiću.




Ako je na čelu Vlade Unsko Sanskog kantona SDP , ne dakle SDA , koji je pak preteča indoktrinator takvog bošnjačkog razrokog pogleda na vlastitu povijest, ako je dakle SDP pokrovitelj takvog skupa kojeg je nekad davno osmislio SDA što nam to govori o nacionalnom bošnjačkom iliti socijaldemobošnjačkom poimanju patriotizma u Bošnjaka?

Za unutarnje potrebe BIH bošnjačke političke elite, bile one iz SDA ili SDP-a bit će glavni i jedini zaštitnici suverene BIH, glavni dociranti Srbima i Hrvatima u BIH kakvu BIH treba graditi, glavni arhitekti sustava vrijednosti koji će se ubuduće provoditi u BIH, no na unutarbošnjačkim terevenkama, kao i na bošnjačkoturskim sijelima priča o patriotizmu poprima potpuno jadan, kvislinški, pače i izdajnički karakter.

Oni koji se kunu u BIH prvi slave njene porobljivače, javno, bez pardona, i bez potrebe da razmisle o tome što čine. Koračaju kao Turci. Glume okupatore. Furaju se na nabijače na kolac. Plešu ples silovatelja bh majki i kćeriju. Takmiče se kome će ove godine biti ukazana čast da glumi El Fatiha.

Otomanska okupacija SDA-u i SDP-u nije nešto što bi trebalo biti osuđujuće nego je čak nešto što je utkano u “slavnu” prošlost BIH i iz te slave prenešeno na mnoštvo ulica i trgova u bošnjačkim kasabama. Bošnjak je na braniku Domovine sve dok ju ne napadne Otoman. A kad je napada Otoman nastaje pobratimstvo lica u svemiru. Ostvarenje Alijinog amaneta.

I tako se valjda gradi BIH. Tako će se zadobiti povjerenje Srba i Hrvata u BIH. Tako će se napraviti Građanska. Negenocidna. Slavljenjem Genocida.

Par dana samo nakon što se u Sanskom mostu proslavio Genocid nad nemuslimanima u BIH, ista politička elita, i veliki dio bošnjačkog naroda pripremaju se za srebreničku sućut.

A što se to dogodilo u Srebrenici? Ubojica je u Srebrenicu ušao opasan bijelim mačem, pače sabljom. Čim se spustio na zemlju obećao je život svima koji mu se pokore. Naredio je da se razdvoje svi muškarci sposobni za vojnu službu. Jednog golobradog mladića čak je pogladio po glavi i kazao mu da se ničeg ne boji. Žene su bile u panici. Čula se vriska. Kotlinom je odzvanjao strah. Rijetko koji stanovnik tog mjesta mu je povjerovao. I bili su u pravu. Vrlo brzo nakon obećane milosti i života dolinom je zavladala smrt. Prvog među domorodcima osvajač je na mjestu ubio. Ostali su masovno pobijeni kasnije. Neki odmah, neki kroz jedno duže razdoblje. Mnoštvo žena je silovano. Najratobornije pripadnike te strane i nevjerničke vojske osvajač je odlučio žive spaliti kako bi pobjeda bila što impresivnija i kako bi se strah utisnuo do koštanih srži. Bilo je to u Bosni. Te proklete godine. Kad je počeo Genocid…

Isti taj narod, dakle, najpatriotskiji narod u BIH, koji danas drugima drži govore o genocidu u Sanskom mostu, u Sarajevu, na Milodražu, slavi jedan drugi Genocid. Od ubojice El Fatiha prave poveljaša ljudskih prava kojemu bi se trebalo diviti. Našli su čak i svećenike koji hoće El Fatiha svecem proglasiti.


O genocidu u mjestu Šušnjar, pored Sanskog mosta kada su u II svj. ratu masovno pobijeni Srbi, njih oko 5000, što je za to vrijeme jednako velik ili barem dovoljno velik broj kao srebrenička cifra danas, a u čijem je slanju na ahiret sudjelovao mnogi Pavelićev naci-Bošnjak , političke elite u Bošnjaka naravno neće niti rječi. Ta šta oni imaju s NDH?

Povijest BiH ista je kao povijest Europe. Povjest je to genocida. Manjih ili većih. Kako u Europi ne postoji negenocidna zemlja, takav je slučaj i sa BIH. Svugdje su zasijani genocidi. Etnogeneza moderne bošnjačke političke nacije upravo je posljedica jednog takvog genocida. Otomanskog.

Hoće li jednog dana neki Luka luđi od onog ludog Markešića Mladićevu povelju Srebreničanima, u kojima im jamči pravo na život, nazivati svetom poveljom i pretečom ljudskih prava nije poznato. Dovoljno je luđaka po Bosni i sve je u Bosni moguće no za početak nekakvog dijaloga bilo bi korisno da se umne bošnjačke glave dogovore oko osnovne povijesne higijene.

Naime BIH , onakva kakvu su je zamislili turkofili među Bošnjacima, i kakvu je namjeravaju prodati Srbima i Hrvatima naprosto neće moći ići.

Je li bošnjačka turkofilija jača od njihovog stvarnog patriotizma ili su ta dva pojma za prosječnog Bošnjaka postala nerazdvojna ostaje za vidjeti.

No u svakom slučaju, nagledat će se pošteni građanin BiH, onaj koji ne pati za Fatihima i Ahdnanama, onaj kojemu se gadi bošnjački nacionalšovinizam jednako kao srpski i hrvatski svakakvih čudesa.

I turskih izaslanika koji prijepodne negiraju genocid nad Armencima a poslijepodne u Potočarima suze liju nad jednim Gednocidom. I Erdoganovih izjava koji se javno hvali patriotima Bosne kako se ne trebaju ničeg bojati jer je eto najveći patriot među patriotima, rahmetli Alija , nakon što nije Hercegovinu patriotski uspio podvaliti Tuđmanu, uspio u drugom koraku cijelu BIH ostaviti u Amanet Turcima. Baš ko pravi patriot. Patriot Otomanije.

Jer BIH je kaže Alija Otomansko naslijeđe i ona pripada njima.

Erdogan, začudo, nije ispravio Aliju kako oni nisu Otomani, nego moderna sekularna turska nacija. Kad se u amanet dobivaju cijeli čitluci, i sekularni Turčin zaškilji na toliko ponovljene fraze. Poput one da moderna turska nacija ne snosi odgovornost za zločine i genocide otomanskog režima.

Možda je došlo vrijeme, da kršćanska većina u BIH zada novi smjer bosanskohercegovačkog patriotizma i Bosnu i Hercegovinu usmjeri tamo gdje ta većina i odluči. Malo smo previše pustili podanicima Mehmeda i Erdogana da se kite takvim jalovim patriotizmom. I malo se previše na te ispade šuti.

Nakon Erdoganove izjave razvidno je jedno: Saraj Čaršija nikad nije dala patriote. Čaršija daje samo janjičare. Tko od Hrvata i Srba puno boravi u Čaršiji postaje također janjičar. Alija je bio janjičar kvisling. Sluga strane države. Svi oni koji se kunu u Aliju također su kvislinzi. Aliju zbog ove izjave patriotske snage BIH moraju osuditi i označiti kao povijesnu budalu.

U BIH se konačno mora donijeti zakon o zabrani negiranja Genocida. Ali svakog. Ne samo onog koji paše Turcima. Deklaracija o osudi otomanskog režima, te tužba protiv Turske za ratnu odštetu odavno su trebali biti na stolu zastupničkog doma Parlamenta BIH. Sada kada je Erdogan priznao da Turska snosi Otomansko naslijeđe nema razloga da im se ne uzme koja milijarda odštete. Za koce, za silovanja, za žita, za palež.

Srbi i Hrvati moraju prestati odbijati loptice lažnih prototurskih patriota i Bosni i Hercegovini konačno udahnuti novi državnički smjer. Bez Alije. Bez Erdogana. Bez Mehmeda.

Može se to.

http://poskok.info/wp/?p=11693


To je misljenje Hrvata iz Herceg Bosne. Ipak ima mjesta da se Srbi i Hrvati ujedine u Bosni i Hercegovini :rtfm: nisu nam stavovi 100% jednaki po pitanju takozvanog genocida ali jesu u pitanju postojanja ove banana drzave zvane BiH i genocida koji su izvrseni zadnjih 400 godina. Sta mislite dragi forumasi?
 
Sa kim da se ujedinimo ? Sa Hrvatima ? :hahaha:
Zato sto nam lizu guz... ? :hahaha: Daj uozbilji se. Ujedinili smo se 1945. kad su isto tako lizali pa evo gdje nas je to dovelo. Mozemo zajedno raditi na unistavnju BiH ali ujedninjenje ni u vicevima.

Ne u teritorijalnom smislu, vec u strateskom smislu, po teritoriji nema sta da pricamo nasih 49% pripada nama i to ne cemo dijeliti ni sa kim . Dodik to vec forsira da zajedno sa hrvatim radimo na unistavanju BiH, korak po korak..:rotf::rotf: bosne je sve manje
 
Ne u teritorijalnom smislu, vec u strateskom smislu, po teritoriji nema sta da pricamo nasih 49% pripada nama i to ne cemo dijeliti ni sa kim . Dodik to vec forsira da zajedno sa hrvatim radimo na unistavanju BiH, korak po korak..:rotf::rotf: bosne je sve manje

Ma kakvom strateskom smislu?
Oni su uvek tokom istorije birali jacu stranu,zato sad biraju srbe.
Sutra bi bez imalo razmisljanja opet bacali srbe u jame.
Neka ih, neka prvo nestanu u federaciji, neka ih muslimani asimiliraju i proteraju, pa ce onda srbi jos lakse dobiti ono sto zele u bosni.
 
Ma kakvom strateskom smislu?
Oni su uvek tokom istorije birali jacu stranu,zato sad biraju srbe.
Sutra bi bez imalo razmisljanja opet bacali srbe u jame.
Neka ih, neka prvo nestanu u federaciji, neka ih muslimani asimiliraju i proteraju, pa ce onda srbi jos lakse dobiti ono sto zele u bosni.
LJUBIĆ (srpski pjesnik ): …To je vrlo jednostavno, mladiću, Srbi su sveti narod koji je Božjom voljom naselio ove krajeve.
MIŠKO (beogradski glumac ): Srbi su ogranak Slovena koji je naselio ove krajeve.
LJUBIĆ: Ne, Miško, to je netačno, pre svega Srbi nisu Sloveni !
MIŠKO: Nego ko su ?
LJUBIĆ: Dozvoli da ti objasnim, 'Sora' na sanskritu znači 'nebo','nebeski svod'…Sorabi, što je antičko ime za Srbe, su očigledno na našu planetu došli sa nekog drugog mesta, ne zna se tačno odakle, ali je jasno da su ovde poslati sa posebnim poslanstvom.
MIŠKO: Ne veruješ valjda, Ljubiću, u to šta govoriš?
LJUBIĆ: Nego šta nego verujem ! To se jako dugo krilo, naravno CIA je odmah bila obaveštena o nalazima naučnika koji su na ruševinama Mikene pronašli dokaze.
Ma, nek' je rat Pračer. Ja nemam druge domovine osim Bosne, neka je rat, čuo sam da mi je Dubajić postavio 4s u kasarni,...čkaPi mu materina!

Brine me samo haški sud ICTY što je obećao obznaniti Presudu šestorici haških uznika koji su vaspostavili Herceg Bosnu. Ima li ko informacije što ne presuđuju više ovoj šestorici?
 
Poslednja izmena:
Ne nadjose jos slavnog komadanta Ibru koji je kao civil ratovao protiv Cetnika ! :rida::rida::rida:

Е у п.м.!:rotf:
А да није ИМбро"гастарбајтер" неђе у Европи,Америкама ил Аустралији ?:whistling: Гласује ли на изборима?:rotf: Да није и он ко "бабо Атиф отишо прије 13 Бајрама" ( "Забрањено пушење")?Можда му је било доста свега и жене и дјеце...:rotf:
 
Imam prijatelja u Hercegovini i kad pričamo o stanju u hrvatskom djelu BiH svi mi više manje odgovore isto :"ee da je nama jedan Dodik". Primjetila sam i očitu razliku u stavovima tih ljudi prema Srebrenici i opsadi Sarajeva u odnosu na prije, dosta su netolerantni postali prema Bošnjacima i vidljivo je "navijanje" za Srbe. Prije nekoliko godina bili smo u Mostaru i kad sam pitala staru prijateljicu da odemo skupa do Starog mosta samo mi je odgovorila "ja ću tamo ići kad ga budu opet rušili". Ipak smo kasnije bez nje prošetali malo i na drugu stranu i kao da se prelaskom Neretve uđe u drugi svijet, orijentalni. Da nije svih onih ljudi u čaršfima i bradama kao u talibana sve bi to i lijepo izgledalo, pogotovo što je muslimanska strana dosta čistija od hrvatske.Uglavnom, tko je god bio u BiH nakon rata jasno mu je da i Hrvati i Srbi čine sve kako ta država nikad ne bi zaživjela. Vjerujem da nikad i neće zaživjeti jer su razlike među narodima veće nego u slućaju Izraelaca i Palestinaca.
 
Imam prijatelja u Hercegovini i kad pričamo o stanju u hrvatskom djelu BiH svi mi više manje odgovore isto :"ee da je nama jedan Dodik". Primjetila sam i očitu razliku u stavovima tih ljudi prema Srebrenici i opsadi Sarajeva u odnosu na prije, dosta su netolerantni postali prema Bošnjacima i vidljivo je "navijanje" za Srbe. Prije nekoliko godina bili smo u Mostaru i kad sam pitala staru prijateljicu da odemo skupa do Starog mosta samo mi je odgovorila "ja ću tamo ići kad ga budu opet rušili". Ipak smo kasnije bez nje prošetali malo i na drugu stranu i kao da se prelaskom Neretve uđe u drugi svijet, orijentalni. Da nije svih onih ljudi u čaršfima i bradama kao u talibana sve bi to i lijepo izgledalo, pogotovo što je muslimanska strana dosta čistija od hrvatske.Uglavnom, tko je god bio u BiH nakon rata jasno mu je da i Hrvati i Srbi čine sve kako ta država nikad ne bi zaživjela. Vjerujem da nikad i neće zaživjeti jer su razlike među narodima veće nego u slućaju Izraelaca i Palestinaca.

Ма јок! Ја вјерујем да би све било као некад (прије "агресије") кад би ми Срби признали агресију/геноцид (евентуално и Хрвати),а добре бошње би нам све опростиле и све би било лијепо и дивно у лијепој исламској БиХ.:rotf:
 
Imam prijatelja u Hercegovini i kad pričamo o stanju u hrvatskom djelu BiH svi mi više manje odgovore isto :"ee da je nama jedan Dodik".
Heheh,da ih unazadi,taj kraj je jedan od najbogatijih u Bih jer u njemu nije bilo rata.

Primjetila sam i očitu razliku u stavovima tih ljudi prema Srebrenici i opsadi Sarajeva u odnosu na prije, dosta su netolerantni postali prema Bošnjacima i vidljivo je "navijanje" za Srbe.
To je tacno.

Prije nekoliko godina bili smo u Mostaru i kad sam pitala staru prijateljicu da odemo skupa do Starog mosta samo mi je odgovorila "ja ću tamo ići kad ga budu opet rušili". Ipak smo kasnije bez nje prošetali malo i na drugu stranu i kao da se prelaskom Neretve uđe u drugi svijet, orijentalni.
Nemate ni ti,ni ona pojma o Mostaru.
Nije Neretva granica.

Da nije svih onih ljudi u čaršfima i bradama kao u talibana sve bi to i lijepo izgledalo,
Taj dio Mostara,sa Blagajem i Stocem je mozda i najljepsi dio BiH.
Onaj dio sto ej tito gradio je bas bezveze.

pogotovo što je muslimanska strana dosta čistija od hrvatske.
Bila je i prije rata,a da ne govorim kako su un ekim kvartovima na Zapadnom dijelu grada Bosnjaci bili vecina.

Uglavnom, tko je god bio u BiH nakon rata jasno mu je da i Hrvati i Srbi čine sve kako ta država nikad ne bi zaživjela. Vjerujem da nikad i neće zaživjeti jer su razlike među narodima veće nego u slućaju Izraelaca i Palestinaca.
ovo je toliko glupo da necu ni komentarisati.
 
Svuda ima koristoljubivih "vodja" i naroda ispranog mozga,

ali ovo je bas cirkus. Pri tom slave Mehmeda koji ih je porobio. :roll:

Вишеструке личности.Оно што гледамо у холивудским филмовима/серијама.Час су босанци ( Твртко,богумили),час су Турци (окупатори,ислам),...Није им лаХко!:think:
 

Back
Top